İstanbul'da bulunan Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Dünya Denizcilik Günü nedeniyle mavi renkle ışıklandırıldı. Bu özel gün için yapılan aydınlatma, denizciliğin önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirildi. Aydınlatma, sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek.
29 Eylül 2023

Kadıköy Belediyesi'nde çalışan ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 No'lu Şubesi'ne üye olan bir grup işçi, maaşlarında iyileştirme taleplerine yanıt alamadıkları gerekçesiyle yarım gün iş bıraktı. İşçiler, yüksek enflasyon ve ağır vergi yükü nedeniyle yaşam standartlarının düştüğünü ve maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. İşçilerin bu talepleri, belediye yönetimi tarafından bir süredir yanıtsız bırakılmış durumda.
21 Ağustos 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Feshane'de açılan 'Ortadan Başlamak' sergisi, AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz tarafından eleştirildi. Türkyılmaz, serginin kaldırılmasını talep etti ve aksi takdirde demokratik ve hukuki haklarını arayacaklarını ifade etti. Daha önce sergi, 'LGBTİ+ propagandası' iddiasıyla saldırı girişimine uğramıştı. Türkyılmaz, Feshane'nin manevi bir mekan olduğunu ve İBB Başkanı'nın buranın tasavvuf müzesi olarak işlev göreceğini taahhüt ettiğini belirtti.
10 Temmuz 2023

Ankara Valiliği, son meteorolojik değerlendirmelere dayanarak, kentin çevrelerinde yarın akşam saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar konusunda uyarılarak tedbirli olmaları istendi.
17 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu yakasında Minibüs Caddesi olarak bilinen güzergahta Kadıköy ve Maltepe arasında bir cadde tramvay projesi geliştirdiğini açıkladı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Pelin Alpkökin, projenin yıl sonunda hazır olacağını Twitter üzerinden duyurdu. Alpkökin, bu projenin Maltepe ve Kadıköy sakinleri için prestijli bir cadde oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.
11 Mart 2023

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkiye seçimleri için oy verme işlemi sırasında çıkan kavganın ardından Hollanda Sosyal İşler Bakanı Karien van Gennip, Türkiye'nin seçim gerilimini Hollanda'ya ihraç ettiğini belirtti. 300 kişinin karıştığı kavgaya ilişkin resmi soruşturma sürerken, Hollandalı bakan şiddet ve gözdağının kabul edilemez olduğunu ifade etti. VVD Milletvekili Bente Becker, Türkiye kökenli Hollandalıların Erdoğan rejimi tarafından etkilendiğini ve Osmanlı Ocağı üyelerinin kavgaya karıştığı iddiasını dile getirdi. Hollanda'da yapılan oy verme işleminde katılım oranı %50,96 olarak kaydedildi.
10 Mayıs 2023

Hollanda hükümeti, fiziksel sorunlara yol açan özelliklere sahip kısa burunlu köpekler ve kıvrık kulaklı kedilerin üretimini, satışını ve reklamlarda kullanılmasını yasaklama kararı aldı. 2014 yılında bu tür hayvanların üremesi yasaklanmış olmasına rağmen, yasa dışı yollarla alınıp satılmaya devam ediyorlardı. Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesinden Sorumlu Bakan Piet Adema, bu hayvanların evde bulundurulmasının ve ticaretinin yanı sıra filmlerde ve reklamlarda gösterilmesinin de yasaklanacağını açıkladı. Mevcut hayvan sahipleri hayvanları ölene kadar tutabilecekler, ancak yeni hayvan edinmek yasak olacak.
22 Ocak 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul'da meydana gelen yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş trafiğini olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azalması sebebiyle 5:45'te inişler, 6:20'de ise kalkışlar için pist trafiği durduruldu. Kalkışlar 7:20'de kontrollü olarak yeniden başladı, ancak inişler yedek meydanlara yönlendirilmeye devam etti. Operasyonların saat 10:00'da normalleşmesi bekleniyor.
2 Ocak 2023

İtalya'nın başkenti Roma, çöp yakma kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle Nisan ayından itibaren haftada 900 ton çöpü Hollanda'ya göndermeye başlayacak. Bu durum, Roma - Amsterdam arasında çöp taşıyan yeni bir tren seferinin işlemesine yol açtı. Hollanda'nın bu işten ton başına 200 avro kazanacağı bildirildi. Roma'daki çöp sorunu, şehrin çöp öğütme merkezinde geçen yıl çıkan yangın sonrası arttı ve yeni bir tesisin 2026 yılına kadar tamamlanması bekleniyor.
3 Nisan 2023

Ankara Büyükşehir Belediyesi, artan CNG maliyetleri nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine zam yaptığını duyurdu. Tam bilet fiyatı 6,5 liradan 9,5 liraya, öğrenci bileti ise 3,5 liradan 4,75 liraya çıkarıldı. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, maliyet artışlarının önüne geçmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vergi muafiyeti veya indirim talebinde bulunmuş, ancak yanıt alamamıştı. EGO Genel Müdürlüğü'nün Kasım 2022'deki aylık zararı 262 milyon lira olarak açıklandı.
9 Ocak 2023

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Türkiye'de 2013 yılından beri uygulanan ve akşam 10 ile sabah 6 arasında alkollü içki satışını yasaklayan düzenlemeye aykırı davrananlara uygulanan idari para cezalarının artırıldığını açıkladı. Yeni düzenlemeyle cezaların alt limiti 215 bin 337 TL, üst limiti ise 1 milyon 60 bin TL'ye çıkarıldı. Aybaş, bu artışın yüzde 230 oranında olduğunu ve dünyada benzeri görülmemiş bir ölçüde olduğunu belirtti.
3 Ocak 2023

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen BUDO'nun 14 seferi, kötü hava koşulları sebebiyle gerçekleştirilemeyecek. İptal edilen seferler arasında İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ile Bursa (Mudanya) ve Armutlu (İhlas) arasında yapılması planlanan seferler bulunuyor. İptaller, 07:00 ile 19:00 saatleri arasında yapılacak seferleri kapsıyor.
8 Aralık 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, her yıl düzenlenen ve bu yıl da yasaklanan Feminist Gece Yürüyüşü için binlerce kadın ve LGBTİ+ birey Taksim'de toplandı. Beyoğlu kaymakamlığı, yürüyüşün toplumsal barış ve huzuru bozabileceği gerekçesiyle yasakladı. Yürüyüşçüler 'Jin Jiyan Azadi' sloganları attı ve deprem sonrası 'Hükümet istifa' çağrıları yükseldi. Polis, yürümek isteyenlere biber gazıyla müdahale etti ve bazı kişileri gözaltına aldı.
8 Mart 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle, M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Taksim istasyonu, Şişhane istasyonunun İstiklal Caddesi giriş-çıkışı ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı saat 14:00 itibarıyla kapatma kararı aldı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruda, bu kararın İstanbul Valiliği'nin aldığı bir karar olduğu belirtildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlar ve yüzlerce kişi Taksim'de toplanacak.
8 Mart 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim