Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen'in öldüğü bildirildi. TRT'nin aktardığına göre, Gülen 20 Ekim'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gülen'in ölümünü, örgüte yakın Herkül adlı internet sitesi ve yeğeni Ebuseleme Gülen de doğruladı. Bu gelişme, FETÖ ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirebilir.
21 Ekim 2024

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Fethullah Gülen'in ölümünü istihbarat kaynaklarının da doğruladığını açıkladı. Fidan, bu ölümün FETÖ ile mücadelede rehavete yol açmayacağını ve örgütün Türkiye için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Ayrıca, örgüt üyelerini yanlış yoldan dönmeye davet etti. Gülen'in ölüm haberi, örgüte yakın bir internet sitesi tarafından da duyurulmuştu.
21 Ekim 2024

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Fethullah Gülen'in ölümüne dair sosyal medya paylaşımı nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul merkezli üç ilde FETÖ yapılanması ve Gülen'in ölümüyle ilgili paylaşımlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında İstanbul, Bursa ve Manisa'da 15 kişi gözaltına alındı. Güleçyüz'ün sosyal medya hesabına Türkiye'den erişim engeli getirildi.
23 Ekim 2024

Organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' olarak nitelendirilmişti. Yılmaz, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş hakkında, FETÖ ile bağlantılı olduğu imasında bulundu. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin bu konudaki sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep etti. Yılmaz, Mersin'de öldürülen Emrullah Kaplan olayını hatırlatarak, ülkücü kimliği altında FETÖ ajanlarının olduğunu iddia etti.
4 Ocak 2023

Mine Söğüt, Fetullah Gülen'in gizli servislerce desteklenen bir cemaat lideri olduğunu ve bu durumun Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti. Söğüt, halkın bu durumu yıllardır görmezden geldiğini ve demokrasinin eksikliğinden ziyade, halkın demokrasiye olan inancının eksikliğinin sorun olduğunu vurguladı. Ayrıca, Gülen'in ölümü veya iadesiyle ilgili spekülasyonların devam ettiğini ve bu durumun ülkenin kaderini hala etkilediğini ifade etti.
6 Haziran 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Saldırıdan önce yakınlarına endişelerini dile getirdiği ve 'kalemimin kırmışlar' dediği belirtiliyor. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasını eleştirerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Ateş'in ölümüne şaşıran olmadığını ve siyasi çevresindeki kişilerin olayın arkasında kimlerin olduğunu bildiğini iddia ediyor.
2 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından 'kahraman' ilan edilen organize suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz, eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in cinayet emrini veren kişinin FETÖ'cü olduğunu öne sürdü. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu tür oyunlara gelmemesi gerektiğini ve hiçbir yetkiliyle görüşmeden bu iddiaları dile getirdiğini ifade etti.
6 Ocak 2023

Fethullah Gülen'in yeğeni Asiye Gülen ve imam nikahlı eşi Mustafa Çamyar, 'FETÖ' soruşturması kapsamında İstanbul Esenyurt'ta gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma sonucunda gözaltına alınan çift, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. Asiye Gülen ve Çamyar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Haziran 2023

TRT Van muhabiri Behçet Özen, evinde ölü bulundu. İki gündür haber alınamayan Özen'in evine giden çalışma arkadaşları, kapının açılmaması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne başvurdu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Özen'i mutfakta hareketsiz buldu ve yaşamını yitirdiği belirlendi. Özen'in yalnız yaşadığı ve kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirtildi. Kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belirlenecek.
21 Eylül 2023

Konya'da, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, fakülte odasında silahla yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve Uluç, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgisi olduğu belirlenen Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Şüphelinin kardeşi İzzet A'nın da yakalanması için çalışma başlatıldı.
4 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih'te İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu tür olaylarda fail ve mağdurun genellikle gençlerden oluştuğunu belirtti. Cinayetlerin ardından yayın yasağı getirilirken, Erdoğan bu tür olayların önlenmesi için millet ve devlet olarak adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu tür olayların dijital platformlar, sapkın akımlar ve infaz sistemindeki boşluklar gibi çeşitli etkenlerden kaynaklandığını ifade etti.
8 Ekim 2024

Ahmet Hakan, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Hakan, bu iddiaların FETÖ tarafından moral propagandası amacıyla ortaya atıldığını savundu. Ayrıca, Gülen'in son fotoğraflarının sahte ve manipülatif olduğunu öne sürdü. Hakan, bu tür iddialara inanmamak gerektiğini vurguladı.
6 Haziran 2024

Menzil Cemaati'nin lideri Abdulbaki Erol'un vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başsağlığı mesajları yayınladı. Erdoğan, Erol için 'ülkemizin manevi rehberlerinden' ifadesini kullanırken, Erbaş ise Erol'un iyiliğin yaygınlaşması ve inançlı bir neslin yetişmesi için çaba gösterdiğini belirtti. Her iki lider de Erol için Allah'tan rahmet diledi ve ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.
13 Temmuz 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmadı. Özyağcı'nın kaçırılmasında kilit isim olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Ocak 2023

Samsun'da genel cerrahi uzmanı doktor Mustafa E.'yi silah tehdidiyle kaçırdığı iddia edilen G.E. adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. G.E.'nin eşi Çiğdem E., 2017 yılında Mustafa E. tarafından yapılan safra kesesi ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti. Mustafa E., Çiğdem E.'nin ölümüyle ilgili olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak cezası daha sonra para cezasına çevrilmişti. G.E. hakkında daha önce de Mustafa E.'nin evine giderek aracına zarar vermesi nedeniyle uzaklaştırma kararı verilmişti.
14 Eylül 2023

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bir cami imamı, caminin yakınlarında sağ omuzundan okla vurularak yaralandı. Saldırgan M.F.G. olay yerinden kaçtıktan sonra yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı imam D.K. hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi. Görgü tanıkları, imam ile saldırgan arasında bir tartışma yaşandığını belirtti.
24 Temmuz 2024

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Ankara'nın Sincan ilçesinde, gürültü sebebiyle çıkan tartışmada 72 yaşındaki T.Ü isimli şahıs, komşusu olan aynı aileden B.T. (71), H.T. (41), S.T. (40), M.T. (13) ve C.T'yi (11) tüfekle vurarak öldürdü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, dört kişinin olay yerinde, bir kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini belirledi. Şüpheli T.Ü, olayda kullandığı tüfekle birlikte yakalandı.
23 Kasım 2023
İşaretlediklerim