Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 2002 yılında öldürülmesiyle ilgili davanın devamında, aralarında eski Özel Kuvvetler komutanı albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu altı sanık, yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Bu kararla birlikte dosyada tutuklu sanık kalmadı. Göktaş daha önce Bulgaristan'da yakalanmış ve Türkiye'ye iade edilmişti. Hablemitoğlu suikastı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeniden gündeme gelmiş ve soruşturma genişletilmişti.
19 Mayıs 2023

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin eski başkanlarından ve deneyimli gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında vefat etti. Demirdöğen, geçmişte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği ve CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu. Cenazesi, Oran Cemevi'nden kaldırılarak Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
9 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden altı yaşındaki Yusuf Kerim hayatını kaybetti. Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın, 'FETÖ'ye üye olduğu' gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmış ve Yusuf Kerim kanser tedavisi gördüğü sırada annesinden ayrı kalmıştı. Kamuoyunun ve siyasetçilerin baskısıyla yargıda yeni düzenlemeler içeren kanun teklifine kadın hükümlünün cezasının infazının bir yıla kadar ertelenebileceğine ilişkin bir madde eklenmiş ve Gülten Sayın 18 Nisan'da tahliye edilmişti.
2 Ekim 2023

Fatih'te Ayvansaray Hacı İlyas Yatağan Camisi'nde 86 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı sırasında tabuttan sesler gelmesi üzerine, Bayşu'nun hayatta olduğu anlaşıldı. Sağlık görevlileri tarafından yapılan müdahaleler sonucunda Bayşu hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, cenaze namazına katılanlar arasında büyük bir şaşkınlık yarattı ve Bayşu'nun cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
9 Ekim 2024

Ülkü Ocakları'nın eski genel başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcı Durdu Özer'in, MHP'li isimlerle samimi ilişkiler içinde olduğu belgelendi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başdanışmanı Eyüp Yıldızlar ve diğer MHP'li isimlerle çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Gazeteci Alican Uludağ, soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar ve cinayetin detayları hakkında bilgi verdi. İddialara göre, cinayetle ilgili olarak eski Ülkü Ocakları Maltepe Şube yöneticisi Ufuk Köktürk gözaltına alındı ve MHP bağlantısı olduğu öne sürüldü. Cinayetin nedenine dair iki tez bulunuyor: Mersin olayına misilleme veya Sinan Ateş'in İyi Parti ile temasta olduğu algısı nedeniyle 'ders verilmesi'.
1 Ocak 2023

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in ifadesinde MHP ve Ülkü Ocakları ile ilgili kısımlar iddianamede yer almadı. Ayşe Ateş, eşinin Ülkü Ocakları genel başkanlığı sonrası FETÖ suçlamasıyla hedef alındığını ve tehdit edildiğini belirtti. Ayrıca, Mersin'de Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı tarafından tehdit edilen Çağrı Ünel'e yapılan saldırı ve bu saldırının Ülkü Ocakları Genel Başkanı'nın talimatıyla gerçekleştiği iddiası da ifadede yer aldı.
8 Mayıs 2024

Gazeteci ve yazar Metin Münir, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı ve 79 yaşında hayatını kaybetti. Münir, Turkish Daily News, BBC, London Times, Financial Times ve Sunday Times'ın Türkiye temsilciliğini yapmış, Güneş Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği ve birçok gazetede köşe yazarlığı yapmıştı. 2012 yılında Milliyet'teki işine son verilen Münir, 2015-2020 yılları arasında T24'te yazılarına devam etmişti.
24 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanı Yıldıray Çiçek, Ankara'da öldürülen Sinan Ateş cinayeti hakkında yazdığı yazıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu suçladı. Çiçek, cinayetin ardından MHP'li Olcay Kılavuz'un evinde yakalanan tetikçi Eray Özyağcı'nın motosikletini kullanan Vedat Balkaya'nın sosyal medyada CHP'yi desteklediğini iddia etti. Ayrıca, MHP'ye yakın suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz'ın da cinayetle ilgili FETÖ iddialarında bulunduğu belirtildi. Cinayetle ilgili olarak Meclis'e soru önergesi verildi ve tutuklananlar arasında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de bulunuyor.
9 Ocak 2023

Gazze'de görev yapan Habertürk Güvenlik ve Dış Politika Yayın Koordinatörü Çetiner Çetin ve beraberindeki gazetecilerin bulunduğu yere yakın bir noktaya füze düştü. Olayda, İhlas Haber Ajansı muhabiri Volkan Kayalar ayağından hafif yaralandı. Çetin, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.
18 Ekim 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayında iktidarı dolaylı olarak suçlayarak, 'hapisten çıkarılan çetelere öldürtüldüğünü' iddia etti. Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanmış, ancak tetikçi henüz yakalanamamıştı. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ve videoda, ülkeyi mafyalara ve çetelere bırakmayacaklarını, Sinan Ateş'in ailesinin adalete kavuşacağını belirtti ve herkesi uyardı.
4 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, Emin Ülker isimli şahıs, eşi Özlem Ülker ve müzisyen arkadaşı Yusuf Cavlak'ı silahla vurarak öldürdü ve daha sonra aynı silahla intihar etti. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Cavlak'ın hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan Özlem Ülker'in ise kurtarılamadığını belirledi. Polis, saldırganın cesedini olay yerine yakın bir bahçede buldu. Emin Ülker'in olaydan önce sosyal medyada, ölümünden Yusuf Cavlak ve eşi Özlem Ülker'i sorumlu tutan bir paylaşım yaptığı ortaya çıktı.
13 Kasım 2023

İstanbul'un Kartal ilçesinde Melek Dönmez ve iki çocuğu evlerinde ölü bulundu. Yakınlarının bir süredir haber alamaması üzerine polise ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, kapıyı çilingir yardımıyla açarak içeri girdiklerinde üç kişinin cesediyle karşılaştı. Olayın gaz zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.
31 Ocak 2023

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kiracı ile ev sahibi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan tartışma sonucunda kiracı Fatih T, ev sahibi Orhan Mercan'ı pompalı tüfekle vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, ağır yaralanan Mercan'ı hastaneye kaldırdı, ancak yapılan müdahalelere rağmen Mercan hayatını kaybetti. Zanlı Fatih T, kısa sürede Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
17 Haziran 2023

AKP eski milletvekili ve yöneticisi Metin Külünk, sosyal medya üzerinden YÖK üyesi Hasan Çarıkçı'yı 'FETÖ'cü' olarak nitelendirdi. Külünk, Çarıkçı'nın FETÖ ile iltisaklı derneklerde eğitim verdiğini ve FETÖ mücadelesini sulandırmaya yol açtığını iddia etti. Çarıkçı ise Külünk'ün iddialarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zan altında bıraktığını belirtti. Ayrıca, Külünk'ün iddialarına Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Mehmet Saltan da yanıt verdi ve Külünk'ün iddialarını mahkeme huzurunda ispat etmekle yükümlü olduğunu ifade etti.
25 Ağustos 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. MHP Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, cinayet soruşturması kapsamında gözaltına alındı ve evinde silah bulundu. MHP İstanbul İl Başkanlığı, bu gelişmelerin ardından Köktürk'ün ismini yönetim kurulu listesinden çıkardı. Muhalefet liderleri, olayın aydınlatılması için hem AKP hem de MHP'nin sessiz kalmasını eleştirdi.
2 Ocak 2023

MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim