Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayının tüm yönleriyle aydınlatılmasını istedi. Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırıya uğramış ve hastanede hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar üç kişi tutuklandı. Erkan Baş, cinayetin aydınlatılmamasının kabul edilemez olduğunu ve bu zihniyetin Türkiye için bir güvenlik sorunu olduğunu belirtti. Ayrıca, bu olayın ardındaki hesapların ve planların ortaya çıkarılmasının temel bir yurttaşlık hakkı olduğunu ifade etti.
4 Ocak 2023

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023

Burdur Devlet Hastanesi'nde hemodiyaliz sonrası 31 hasta fenalaştı ve 14'ü entübe edilerek çeşitli hastanelere sevk edildi. Bir hasta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Zehirlenmenin, diyaliz işleminde kullanılan suya etilenglikol isimli kimyasalın karışmasından kaynaklandığı iddia ediliyor. CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, hastaların durumunu öğrenmek için Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ancak bilgi paylaşımının engellendiğini belirtti.
29 Mayıs 2024

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023

Hatay'da meydana gelen deprem sonucu enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve kardeşlerinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Şef Burak Özdemir, bilinen adıyla 'CZN Burak', Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu üzücü haberi duyurdu. Özdemir, Duymaz'ın enkaz altında olmadığına dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve bu iddiaların yarattığı zorbalıklara değinerek, yaşananlara üzüntüsünü dile getirdi.
17 Şubat 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Hürriyet, Milliyet, Günaydın gazetelerinde yöneticilik yapmış Kemal Kınacı hayatını kaybetti. TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Kınacı'nın ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı dilendiği belirtildi ve cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi. Kınacı, 1933 Şanlıurfa doğumlu olup, mesleğe 1955 yılında başlamış ve Star gazetesinin kurucuları arasında yer almıştır.
3 Haziran 2023

CHP'li meclis üyesi Mustafa Can Ekiciler, Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde aracına akaryakıt alırken silahlı saldırıya uğradı ve hayatını kaybetti. Saldırı sonrası kaçan üç saldırgan yakalandı. İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Ekiciler'in vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu ve başsağlığı diledi. Olay, yerel siyasette ve güvenlik konularında önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
24 Ağustos 2024

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin önceki başkanlarından ve Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Orhan Erinç, 87 yaşında hayatını kaybetti. TGC tarafından yapılan açıklamada, Erinç'in gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet ettiği ve sevilen bir kişilik olduğu belirtildi. Erinç, TGC ve Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda başkanlık görevlerinde bulunmuş, Cumhuriyet davasında yargılanmış ve hüküm giymiş, ancak Yargıtay kararı bozmuştu. Erinç'in cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.
23 Ocak 2023

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Ekrem Coşkun Döner zincirine ait bir şubede tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada yaralanan 15 yaşındaki Cennet Yeldi, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 30 Aralık'ta gerçekleşen patlamada toplam yedi kişi ölmüş, beş kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili 10 kişi gözaltına alınmış ve dört kişi tutuklanmıştı. Yeldi'nin cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
3 Ocak 2023

Mersin'in Yenişehir ilçesinde, bir apartman görevlisi olan Hasan Cingöz, 400 bin avro fidye talebine olumlu yanıt alamayınca kaçırdığı Suriyeli kuyumcu Halit Hayanked'in 12 yaşındaki oğlu Khaled Hayanken'i boğarak öldürdü. Olay, çocuğun sitenin bahçesinde oynarken kaybolması ve ailenin fidye talebiyle tehdit edilmesi üzerine ortaya çıktı. Polis, güvenlik kameralarını inceleyerek çocuğun siteden ayrılmadığını ve cesedin sitenin bodrum katında bulunduğunu belirledi. Anahtarın sadece kapıcıda olduğu ve o gün kameraların kapalı olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan kapıcı suçunu itiraf etti.
10 Mayıs 2023

Bursa’da CHP’den Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi olan Avukat Feyyaz Alptuğ Memişoğulları evinde başından vurulmuş olarak bulundu. Sabah saatlerinde evinden tek el silah sesi duyulduğu bildirildi. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Memişoğulları’nın cesedini buldu. Kesin ölüm nedeni otopsiden sonra belirlenecek ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2024

Gezi Parkı davasında hüküm giymiş olan Tayfun Kahraman, Hıdırellez günü sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajında, zor zamanlarda güç, hastalara şifa ve şehit ailelerine metanet dileğinde bulundu. Ayrıca, Gazze'deki zulmün sona ermesi ve dünya genelinde barış ile sevginin hakim olması temennisinde bulundu. Kahraman, mesajında özellikle kızı Vera başta olmak üzere tüm çocukların dileklerinin kabul olmasını diledi.
5 Mayıs 2024

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. TGC tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında Mengi'nin gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdiği ve basın topluluğunun acısının paylaşıldığı belirtildi. Mengi'nin ölüm sebebi açıklanmadı.
16 Şubat 2023

Üsküdar'da bir kafede iki grup arasında çıkan ve üç kişinin öldüğü silahlı çatışmaya ilişkin soruşturma devam ediyor. Olayda yaklaşık 40 kişinin karıştığı belirtilirken, F.Ö ve kafe işletmecisi C.Y gözaltına alındı. Çatışmada beş kişi yaralanmış ve yaralılardan ikisinin durumu ağır olarak bildirilmişti. Soruşturma kapsamında daha fazla kişinin sorgulanması bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Yeni Şafak gazetesi, CHP İstanbul milletvekili adayı Türkan Elçi'yi, eşi Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra 'PKK terör örgütü değildir' ifadesini kullanmış gibi göstererek hedef aldı. Türkan Elçi, Twitter üzerinden bu iddiayı yalanladı ve o dönemde 'Kim vurdu' dediğini, eğer böyle bir açıklama yapmışsa bunun kaynağının gösterilmesini talep etti. Tahir Elçi, 2015 yılında Diyarbakır'da bir çatışma sırasında hayatını kaybetmişti.
10 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'i kabul etti. Sinan Ateş, 2022 yılında motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmüş ve bugün de Erdoğan ile bir araya gelmiştir.
11 Haziran 2024

Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu, Covid-19 ile uyumlu klinik bulgularla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk Tabipleri Birliği (TTB), Eris varyantına karşı etkili aşılar için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. TTB ayrıca, halk sağlığı önlemlerinin sürdürülmesinin önemini hatırlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni varyantlara karşı koruyan güncel Covid-19 aşılarıyla ilgili açıklaması tepkilere yol açtı.
30 Eylül 2023

Mehmet Ali Yılmaz, Fenerbahçe ile oynanan ve Trabzonspor taraftarlarının sahaya inerek olay çıkardığı maç sonrası verdiği röportajda taraftarları eleştirmişti. Yılmaz, taraftarların bu davranışını 'organizasyon' olarak nitelendirerek, Trabzonspor'a yakışmadığını belirtmiş ve taraftarları 'hıyarlar' olarak tanımlamıştı. Bu röportaj, Yılmaz'ın ölüm haberinin ardından sosyal medyada yeniden dolaşıma girdi. Olaylar sonucunda Trabzonspor'a cezalar verilmiş ve bazı taraftarlar tutuklanmıştı.
24 Nisan 2024

İstanbul Bağcılar'da, Barbaros Tüzün isimli şahıs, eski kız arkadaşı Filiz Çilingir ve onun 14 yaşındaki kızı Selin Akçay'ı silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından polis ekipleri, şüphelinin bulunduğu daireye girdiklerinde Tüzün'ü başından vurulmuş halde buldu ve olay yerinde intihar ettiği anlaşıldı. Tüzün'ün, olaydan sonra kız kardeşini kaybeden İlayda Akçay'a, annesi ve kız kardeşini öldürdüğünü belirten bir sesli mesaj gönderdiği bildirildi.
7 Kasım 2023
İşaretlediklerim