Türk tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı İsmail Köksal Engür, böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar nedeniyle 77 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının vefatını oyuncu Cengiz Bozkurt sosyal medya üzerinden duyurdu. Engür, 'Leyla ile Mecnun' dizisindeki 'ak sakallı dede' rolüyle tanınıyordu ve birçok tiyatro oyunu, sinema ve dizi filmde rol almıştı. Ayrıca 'SüngerBob KareŞort' çizgi dizisinde Squidward karakterini seslendirmiş ve çeşitli ödüller kazanmış bir sanatçıydı.
27 Mart 2023

Yeşilçam'ın önemli seslendirme sanatçılarından Jeyan Tözüm, 94 yaşında hayatını kaybetti. Tözüm, Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit gibi birçok ünlü ismi seslendirdi. Sanatçının cenazesi, 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Tözüm, sinema ve tiyatroda da önemli roller üstlenmiş, 2005'te 8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nü almıştı.
29 Ekim 2023

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

Türk tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Can Gürzap, 79 yaşında hayatını kaybetti. Uzun yıllar boyunca tiyatro, sinema ve dizi alanlarında önemli roller üstlenen Gürzap, 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', 'Kurtlar Vadisi', 'Bir Avuç Deniz', 'Aşk Beklemez' ve 'Medcezir' gibi yapımlarla tanınıyordu. Sanatçının vefat haberini Armağan Çağlayan sosyal medya üzerinden duyurdu. Gürzap, aynı zamanda bir eğitmen ve yazar olarak da biliniyor ve Ankara Devlet Konservatuvarı'nda eğitim vermişti.
1 Aralık 2023

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1952'de Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'ne başlayan Gökçer, 1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na katıldı ve 1988'de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. Sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' filmiyle adım atan sanatçı, 'Yedi Kocalı Hürmüz' müzikalinde başrol oynadı.
14 Mayıs 2024

62 yaşında hayatını kaybeden yazar ve sunucu Metin Uca'nın ölümünden sonra, daha önce bir YouTube programında dile getirdiği yakılarak ölmek istediği yönündeki vasiyeti sosyal medyada yeniden konuşulmaya başlandı. Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak kaza yapmış ve hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesini kaybetmişti. Vasiyetinde, Türkiye'nin özgür bir ülke olması durumunda yakılarak ölmek istediğini ve küllerinin İstanbul Boğazı'na serpilmesini arzuladığını ifade etmişti.
17 Kasım 2023

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında vefat etti. 2014 yılında spor sonrası saunadan çıkarken dengesini kaybedip düşen Işık, kafa travması geçirmişti ve o zamandan beri komadaydı. Uzun süredir evinde tedavi gören Işık, Malatya doğumlu olup Gazi Üniversitesi mezunuydu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak görev yapmıştı.
29 Temmuz 2024

İstanbul Şehir Tiyatroları oyuncusu ve birçok dizide rol alan Seda Fettahoğlu'nun cansız bedeni Beyoğlu'ndaki bir parkta bulundu. İlk incelemelere göre Fettahoğlu'nun intihar ettiği tahmin ediliyor. 1979 doğumlu olan Fettahoğlu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuş ve kariyeri boyunca İstanbul Şehir Tiyatroları'nda birçok oyunda rol almıştı.
27 Eylül 2023

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Can Gürzap'ın vefatı, tiyatro ve sanat dünyasında büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor. Gürzap, sahne performansları, televizyon dizilerindeki rolleri ve öğretmenliğiyle tanınan, tiyatro kökenli bir sanatçıydı. Tiyatro sanatına olan katkıları ve insanlık duruşuyla hatırlanacak olan Gürzap, Türk tiyatro tarihi içinde özgün bir yere sahipti. Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan usta sanatçının ardından sanat dünyası yas tutuyor ve onun boşluğunun doldurulamayacağı vurgulanıyor.
3 Aralık 2023

MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

MFÖ grubunun üyesi olan müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi, sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Erkan Oğur, Özkan Uğur için MFÖ'nün ünlü şarkısı 'Güllerin İçinden'i sazıyla çalıp Instagram hesabından paylaştı ve 'Özkan Uğur güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' sözleriyle anısını onurlandırdı.
9 Temmuz 2023

30 yıl önce Ankara'da bir bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayeti, bir dizi projesine konu oluyor. Yazar ve müzisyen Sina Koloğlu'nun Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, BKM'nin yapımcılığını üstleneceği dizi, Mumcu'nun suikastıyla başlayacak ve ailesinin katilleri bulma sürecini işleyecek. Dizi öncelikle film olarak düşünülmüş, ancak daha sonra mini dizi formatında karar kılınmış ve dijital platformlara taşınmış. Proje için geniş çaplı bir araştırma yapıldığı ve diziye dair önemli ilerlemeler kaydedildiği belirtiliyor.
18 Mart 2023

Bolu'nun Mengen ilçesindeki özel bir kömür madeninde bakım onarım çalışması sırasında 38 yaşındaki İsa Ceylan, vagon kayması sonucu sıkışarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi ve Ceylan'ın olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. Ceylan'ın evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenildi. Cenazesi, ilk incelemenin ardından Mengen Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Eylül 2024

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu, İstanbul'daki bir restoranda dengesini kaybederek düşüp başını yere çarpması sonucu yoğun bakıma alınmıştı. 85 yaşındaki Cıvaoğlu, tedavi gördüğü yoğun bakımda hayatını kaybetti. Cıvaoğlu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun kuruluş sürecinde yer almış ve birçok önemli gazetede çalışmıştı.
1 Ekim 2024

Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Ayşen Gruda, vefatının dördüncü yılında anılıyor. İstanbul'da doğan ve tiyatrocu bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Gruda, lise eğitimini yarıda bırakarak oyunculuğa adım attı. 'Domates Güzeli' lakabıyla tanınan Gruda, birçok klasik Türk filmi ve tiyatro oyununda rol aldı. Sanatçı, hiç tiyatro eğitimi almadan, ustalarını izleyerek öğrendiği oyunculukta başarılı bir kariyer sürdürdü ve birçok ödül kazandı. Pankreas kanseri nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden Gruda, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
23 Ocak 2023

Türk resminin önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz, Paris'te kanser tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Loft Art, sanatçının vefatını Instagram üzerinden duyurdu ve ailesine, sevenlerine başsağlığı diledi. Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Sanatçının son sergisi, oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art'ta düzenlenmişti.
3 Eylül 2024

Türk sinemasının önemli isimlerinden Fatma Girik, vefatının birinci yılında anılmaktadır. 1942 İstanbul doğumlu olan Girik, 14 yaşında sinemaya adım atmış ve kısa sürede başrol oyuncusu olmuştur. 'Erkek Fatma' lakabıyla tanınan Girik, Anadolu kadınının güçlü karakterini perdeye yansıtmış ve 1965'te Altın Portakal ödülünü kazanmıştır. Ayrıca siyasete de atılan Girik, Şişli Belediye Başkanlığı yapmış ve 200'e yakın filmde rol almıştır. Çoklu organ yetmezliği nedeniyle 24 Ocak 2022'de hayatını kaybeden Girik, Bodrum'a defnedilmiştir.
24 Ocak 2023

61 yaşındaki deneyimli oyuncu Mehmet Aslantuğ, TRT1'de yayınlanan 'Yürek Çıkmazı' dizisinden ayrıldığını duyurdu. Aslantuğ, ayrılığın nedeni olarak, gerçekleri dile getiren ve sorgulayan tavrından dolayı kanal yönetiminin rahatsız olmasını gösterdi. Ayrılık haberini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla ve oğluna hitaben yazdığı duygusal bir mektupla kamuoyuna bildirdi. Aslantuğ, meslek hayatında karşılaştığı zorluklara ve doğruluktan ayrılmama prensibine vurgu yaptı.
16 Mart 2023

Türk Metal Sendikası'nın genel başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı olan Pevrul Kavlak, sağlık sorunları nedeniyle 15 gün önce görevinden ayrılmıştı. Sendika tarafından yapılan açıklamada, Kavlak'ın amansız bir hastalık sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Kavlak için Türk Metal Sendikası önünde bir tören düzenleneceği duyuruldu.
24 Şubat 2024
İşaretlediklerim