84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

Halk TV çalışanı Uğur Yanıkel, Beyoğlu'nda baygın halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün MOBESE görüntülerinde Yanıkel'in bir duvardan aşağıya düştüğü tespit edildi. Adli Tıp Kurumu'nun ilk incelemesinde düşmeye bağlı ciddi yaralanmalar belirlendi. Halk TV'nin haberine göre, Yanıkel hastanede gerekli radyolojik görüntülemeler yapılmadan kan alındıktan sonra hayatını kaybetti ve hastane bu konuda bir açıklama yapmadı.
2 Ocak 2023

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden sorumlu olan ve mafya ile mücadelede önemli rol oynayan Murat Çelik, tutuklanarak hâkim karşısına çıktı. Çelik, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında savcılıkla birlikte çalışan ekibin başındaydı. Ancak, Sinan Ateş cinayetiyle bağlantılı olarak Tolgahan Demirbaş'a mesaj attığı ortaya çıkınca tutukluluğuna karar verildi. Bu durum, mafya ile mücadelede önemli bir ismin demir parmaklıklar arkasına geçmesine neden oldu.
26 Temmuz 2024

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

Kemal Derviş, uzun süredir ABD'de tedavi görmekteyken 74 yaşında hayatını kaybetti. İstanbul doğumlu Derviş, ekonomi alanında yükseköğrenimini Britanya ve ABD'de tamamladı ve Dünya Bankası'nda önemli görevlerde bulundu. 2001 Türkiye ekonomik krizinin ardından Bülent Ecevit tarafından Türkiye'ye davet edilen Derviş, ekonomiden sorumlu devlet bakanı olarak bankacılık sektörüne düzenlemeler getirdi. Siyasi kariyerine CHP'de devam eden ve UNDP başkanlığı yapan Derviş, aynı zamanda yazar ve akademisyendi.
8 Mayıs 2023

Eski bakan ve Trabzonspor'un onursal başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Yılmaz, 1991-1995 yılları arasında milletvekilliği ve iki dönem spor bakanlığı yapmış bir siyasi figürdü. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Yılmaz'ın ölümünün kalp krizi sonucu olduğu belirtildi. Cenazesi, 26 Nisan Cuma günü Altunizade Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet aile kabristanlığına defnedilecek.
25 Nisan 2024

395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti. Önal, 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul' gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı. 1973'te yönetmenliğe başlayan Önal, 40'a yakın film yönetti ve yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazandı.
30 Temmuz 2023

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni olan Celal Başlangıç, bir süre tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybetti. Radikal Gazetesi ve Evrensel Gazetesi'nin de kurucuları arasında yer alan Başlangıç için cenaze töreni, Köln'deki Nordfriedhof Mezarlığı'nda düzenlenecek. Tören, cuma günü gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Diyabet, bariatrik ve metabolik cerrahi uzmanı Prof. Dr. Alper Çelik, uygun olmayan hastalara ameliyat yapmak ve sonucunda ölümlere sebebiyet vermek suçlamalarıyla üç yıl süreyle meslekten men edildi. İstanbul Tabip Odası'nda Çelik hakkında çok sayıda şikayet dosyası bulunmakta ve soruşturma devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı Sağlık Meslekleri Kurulu, Çelik'e verilebilecek en ağır cezayı uygulayarak, onu meslekten geçici olarak men etti. Ayrıca, Çelik'i koruyan ve hastanesini denetlemeyen sağlık çalışanlarına da ceza verildi.
9 Mayıs 2024

İzmit'te yaşayan yedi yaşındaki Mısra Özkaraman, gribal enfeksiyon sonrası kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve 'Leyla Hanım' belgeselinin başrol oyuncusu Özge Borak, Mısra'nın vefatı üzerine sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Mısra, Başiskele ilçesindeki Döngel Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
10 Mart 2023

Beşiktaş'ta restorasyon çalışması yürütülen bir yalının bir kısmı çöktü. Göçük altında kalan iki kişiden biri olan 22 yaşındaki stajyer mimar Atilla Aydın, ağır yaralı olarak kurtarıldı ancak hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli süreç başlattı.
12 Ağustos 2023

İlber Ortaylı, Üsküdar'daki Valide-i Cedid Camii'nde düzenlenen bir törenle, bir yılı aşkın süredir komada olan Özlem Kumrular'a veda etti. Kumrular, genç yaşta inanılmaz yetenekleriyle tanınmış ve İspanya-Osmanlı ilişkileri üzerine çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Ancak, Türk akademik dünyasının onu yeterince değerlendiremediği belirtiliyor. Kumrular, hayatını kazanmak için tur rehberliği yaparken İsviçre'de bir kaza sonucu hayatını kaybetti.
9 Haziran 2024

İstanbul Kadıköy'de bisiklet süren Doğanay Güzelgün'e çarparak ölümüne sebep olan otomobil sürücüsü Temel Ünlü, kazadan aylar sonra teslim oldu. Kazanın ardından kaçan sürücünün yerine suçu üstlenen bir kişi gelmiş, ancak MOBESE kameraları sayesinde gerçek failin bu kişi olmadığı tespit edilmişti. Güzelgün, kazadan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
27 Eylül 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Türk rock müzik camiasının önemli isimlerinden Replikas grubunun solisti ve kurucu üyesi Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Akçelik, Replikas ile beş albüm yayınladı ve birçok Avrupa ülkesinde konserler verdi. Ayrıca, 'Takva' filmi için bestelediği müzikle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü.
11 Ağustos 2024

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

Oyuncu Nilperi Şahinkaya'nın, Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu ile çekilen fotoğrafı sosyal medyada büyük tepki çekti. Şahinkaya, tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve Garipoğlu'nu tanımadığını belirtti. Ancak bu açıklama, sosyal medya kullanıcılarını yatıştırmaya yetmedi ve Garipoğlu ailesinin cinayetle ilgili iddialar tekrar gündeme geldi.
5 Ağustos 2023

25. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Sahnesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tiyatro Onur Ödülü Göksel Kortay'a, Sinema Onur Ödülü ise Şener Şen'e takdim edildi. Kerem Alışık, ödüllerin her yıl devam edeceğini belirtti. Gecede birçok oyuncu ve tiyatro grubu çeşitli kategorilerde ödüller aldı.
5 Haziran 2024
İşaretlediklerim