Türkiye'nin 10 ilinde bilişim sistemleri üzerinden dolandırıcılık ve hırsızlık yapan şüphelilere yönelik Sibergöz-19 adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyonda toplam 33 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyonla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Operasyon, İstanbul ve Antalya İl Jandarma Komutanlıkları tarafından yürütüldü ve şüphelilerin 6,3 milyon TL'lik banka hareketliliği ile bir kişinin kripto para uygulaması hesabından izinsiz 530 bin TL transferi tespit edildi.
27 Ocak 2024

İran'ın Kirman kentinde, eski Devrim Muhafızları Ordusu komutanı General Kasım Süleymani'nin kabrinin bulunduğu mezarlık yakınında gerçekleşen iki ayrı patlamada 84 kişi hayatını kaybetti, 284 kişi yaralandı. ABD'nin suçlanmasına rağmen, Washington yönetimi bu iddiaları reddetti. Euronews Türkçe'nin haberine göre, radikal İslamcı örgüt IŞİD, saldırının sorumluluğunu üstlendi.
4 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır merkezli ve 21 ilde gerçekleştirilen bir operasyonda, terör örgütüne finansman sağlamak, avukatlık yapmak ve eleman kazandırmakla suçlanan 128 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. HDP Sözcüsü Ebru Günay ise operasyonun AKP ve MHP'nin seçim kaybetme korkusuyla ilişkili olduğunu iddia etti ve 14 Mayıs'ta hesap soracaklarını ifade etti.
25 Nisan 2023

İstanbul Taksim'de gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanması olayına ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, bombanın 2,5 saatte bir tekstil atölyesinde hazırlandığı ve saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'yi suçlarken, PKK saldırıyla ilgisinin olmadığını savundu. 36 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet ve binlerce yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.
14 Şubat 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Adana'da, Seyhan ve Çukurova belediyelerindeki imar usulsüzlükleriyle ilgili soruşturma kapsamında 34 şüpheli gözaltına alındı ve 13'ü tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına karıştıkları iddia edilen şüpheliler arasında belediye yetkilileri de bulunuyor. Operasyon kapsamında şüphelilere ait mal varlıklarına da el konuldu.
2 Ekim 2023

1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yapılan saldırı sonrasında sosyal medyada paylaşım yapan 23 kişi hakkında 'terör örgütü propagandası' gerekçesiyle gözaltı kararı verildi. Ankara başsavcılığı, saldırı sonrasında sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği belirtildi.
6 Ekim 2023

İsrail ordusu ve iç istihbarat örgütü Şabak tarafından Gazze'ye yapılan hava saldırısında 12 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Ölenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın lider kadrosundan üç kişi, eşleri ve çocukları da bulunuyor. İslami Cihad Hareketi Sözcüsü, İsrail'in eylemlerine karşı direniş güçlerinin tüm seçeneklere açık olduğunu belirtti.
9 Mayıs 2023

İran, İsrail'in istihbarat servisi Mossad'ın yönlendirmesiyle ülkenin savunma sistemlerine sabotaj yapmakla suçladığı biri kadın dört kişiyi idam ettiğini açıkladı. İdam edilenlerin Türkiye'deki bir Mossad görevlisiyle iş birliği yaptıklarını itiraf ettikleri bir video yayınlandı. Bu kişilerin Ocak 2022'de İran'a sızdıkları ve dört ay boyunca İran istihbaratı tarafından izlendikleri belirtildi. İran, İsrail'i nükleer programına yönelik saldırılar ve bilim insanlarını öldürmekle suçlarken, İsrail bu iddialara ne yanıt verdi ne de doğruladı.
29 Aralık 2023

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Santa Maria Kilisesi'ndeki silahlı saldırının ardından, saldırganların kaçtığı yabancı plakalı otomobil Beylikdüzü'nde terk edilmiş olarak bulundu. Saldırıyla ilgili olarak 51 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 23'ü bağlantıları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. Olay Yeri İnceleme Şubesi'nin otomobil üzerindeki incelemeleri devam ediyor.
30 Ocak 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk istismarı içerikli yayınlarla ilgili bir soruşturma kapsamında 20 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Bu operasyonlarda, müstehcen yayınları temin eden, dağıtan ve satan 35 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma, bir şüphelinin cep telefonunda çocuk istismarı içeriğine rastlanması ve sohbet uygulamalarındaki gruplarda aktif olduğunun belirlenmesiyle başlatıldı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerin yanı sıra ruhsatsız silah ve av tüfeği de ele geçirildi.
26 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'ta Erzurum'da düzenlediği miting sırasında yaklaşık 200 kişilik bir grup tarafından taşlı saldırı gerçekleştirilmiş ve en az 17 kişi yaralanmıştı. İlk etapta 15 kişi gözaltına alınmış, ancak serbest bırakılmışlardı. Emniyet ekiplerinin kamera kayıtları üzerinden yaptığı incelemeler sonucunda dokuz şüpheli daha tespit edilerek gözaltına alındı.
9 Mayıs 2023

Interpol tarafından mavi bültenle aranan bir IŞİD şüphelisi, Kırıkkale'de Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yakalandı. Irak uyruklu A.A.T. isimli şüpheli, Kırıkkale kent merkezinde gözaltına alındı. Yakalanan şüpheli, sınır dışı işlemleri için Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
28 Aralık 2023

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, IŞİD'in Horasan kolunu güçlendirmek için Türkiye'yi üs olarak kullandığı ve Türkiye'deki çeşitli kentlerde militan barındırdığı belirtiliyor. Türkiye'ye gelen militanlar, sahte Afgan kimlikleri ile İran sınırından Afganistan'a geçiriliyor. İddianamede, IŞİD militanlarının İsveç ve Hollanda konsolosluklarına saldırı planladıkları, ancak silah temininde yaşanan gecikme nedeniyle saldırının iptal edildiği ifade ediliyor. Ayrıca, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki etkinliğini yitirdikten sonra Afganistan'da güçlendirildiği ve Türkiye'de yeniden yapılanma çalışmalarına devam ettiği aktarılıyor.
28 Ocak 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısında aranan son iki şüpheli T.Ö. ve A.Ö'nün yakalandığını bildirdi. Yerlikaya, PKK ve 'FETÖ' bağlantılı hesapların 'manipülasyon yaptığını' savundu ve güvenlik güçlerinin suç ve suçlularla mücadelesinin devam edeceğini belirtti. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
31 Temmuz 2023

Erzurum'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in başlangıçta sadece su şişesi atıldığını savunmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı AKP'li politikacılar İmamoğlu'nu suçladı. Emniyet güçleri saldırıya karıştığı tespit edilen 19 kişiden 15'ini gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
8 Mayıs 2023

Diyarbakır merkezli yapılan ve 21 ilde gerçekleşen şafak operasyonunda, gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu en az 128 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun bir terör operasyonu olduğunu açıkladı. Özgürlük için Hukukçular Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, gözaltına alınanlar arasında kendi üyelerinin ve çok sayıda avukatın olduğunu duyurdu. HDP Sözcüsü Ebru Günay ve 33 baro, operasyona tepki gösterdi.
25 Nisan 2023

Erzurum'da, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs'taki mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Saldırı sonrası emniyet güçleri 19 kişiyi tespit etti ve 15 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 14'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı İmamoğlu'nun 'provokasyonu' olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2023

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023
İşaretlediklerim