İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), IŞİD'in Şam idari ve mali sorumlusu olarak bilinen Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de düzenlenen bir operasyonla yakaladı. Operasyonda, örgüte ait para ve dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca, IŞİD'in para transferlerinde kullandığı mobil uygulamalar tespit edildi. El Muri'nin ifadesinde örgüt ile ilgili detaylı bilgiler verdiği belirtildi.
19 Aralık 2023

Diyarbakır'da 25 Nisan'da başlatılan ve 21 ilde gerçekleştirilen şafak operasyonunda gazeteci, avukat ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu 144 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 3 bine yakın polis görev aldı. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre, 216 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor ve şu ana kadar 48 kişi tutuklanırken, 91 kişi serbest bırakıldı. Geriye kalan kişilerle ilgili işlemler sürüyor.
29 Nisan 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde provokasyon yaptığı iddia edilen hesaplara yönelik bir operasyon başlattı. Sığınmacı ve göçmen karşıtlığıyla, Türk düşmanlığına yönelik nefret içerikli paylaşımlar yaptıkları iddia edilen 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı. Dört kişi savcılık sorgulamasının ardından serbest bırakılırken, 23 kişi hakimliğe sevk edildi. Bu kişilerden 15'i yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, sekizi ise tutuklandı.
23 Eylül 2023

Milli Savunma Bakanlığı, 22 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği saldırı sonucu üç askerin şehit olduğunu ve dört askerin yaralandığını duyurdu. Yapılan son açıklamada, yaralı dört askerden üçünün daha hayatını kaybettiği ve böylece şehit sayısının altıya yükseldiği belirtildi. Ayrıca bölgede yedi teröristin etkisiz hale getirildiği ve operasyonların devam ettiği ifade edildi.
23 Aralık 2023

Büyükçekmece başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye teşkilatı görevlilerine yönelik 'örgütlü rüşvet' soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında, iş yeri ruhsatı karşılığında vatandaşlardan yüksek miktarlarda rüşvet istendiği ve bu rüşvetlerin yangın söndürme sistemleri satan bir sivile aktarıldığı belirlendi. Rüşvet verenlerin işlemlerinin kolaylaştırıldığı, vermeyenlerin ise zorlandığı tespit edildi. İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen operasyonla 18 şüpheli gözaltına alındı.
12 Ocak 2024

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023

İstanbul Sarıyer'de bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Santa Maria Kilisesi saldırısına ilişkin gözaltına alınan 34 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin yakalanması için 30 adreste eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda yakalanan 23 kişi, olayla bağlantıları olmadığı gerekçesiyle sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.
1 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırı sonucu Tuncer Cihan'ın hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada, IŞİD şüphelisi Amirjon Khliqov ve David Tanduev dahil olmak üzere 25 kişi 'örgüt üyeliği' ve 'nitelikli kasten öldürme' suçlarından tutuklandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve soruşturmanın devam ettiğini duyurdu. Ayrıca, olayla bağlantısı olmadığı tespit edilen 23 kişi sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.
2 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi'nde Pazar ayini sırasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu bir kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD üyesi 17 şüpheli, MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının Tacikistan ve Rusya uyruklu olduğunu ve IŞİD üyesi olduklarını değerlendirdiklerini açıklamıştı.
3 Şubat 2024

İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan ve bir kişinin öldürüldüğü saldırıyla ilgili tutuklanan şahısların hepsinin oturum iznine sahip olduğu belirlendi. Saldırıda kullanılan Polonya plakalı aracın korsan taksi olarak da kullanıldığı ve zanlılar arasında daha önce serbest bırakılan IŞİD üyelerinin de olduğu tespit edildi. Ayrıca, şüphelilerin hedeflerinde İstiklal Caddesi'ndeki bir kilisenin de olduğu ve telefonlarında serbest bırakılan IŞİD'li Halis Bayancuk'un fotoğraflarının bulunduğu anlaşıldı. Bu durum, Türkiye'deki kontrolsüz göç ve denetimsizliğin güvenlik açığı yarattığına işaret ediyor.
3 Şubat 2024

Almanya'nın Castrop Rauxel kentinde, siyanür ve risin gibi kimyasal maddeler temin ederek kimyasal saldırı planladığı iddia edilen 32 yaşındaki İranlı bir şüpheli ve yanındaki bir kişi gözaltına alındı. Düsseldorf Savcılığı'nın açıklamasına göre, sabah saatlerinde düzenlenen operasyona çok sayıda polis ve Robert Koch Enstitüsünden uzmanlar katıldı. Alman medyası, yabancı bir istihbarat servisinin Alman güvenlik makamlarını kimyasal saldırı tehlikesi konusunda uyardığını belirtti. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, ciddi bir ihbar üzerine polisin gece müdahale ettiğini ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
8 Ocak 2023

ABD, Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Ordusu ve İran destekli gruplara ait olduğu belirtilen 85'ten fazla hedefi vurduğunu açıkladı. Bu saldırılar, ABD güçlerine yönelik, İran destekli güçler tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen ve üç ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan İHA saldırısına misilleme olarak gerçekleştirildi. ABD Başkanı Biden, saldırıdan sorumlu tutulanlardan hesap soracaklarını belirtmişti. İran'dan saldırılara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
3 Şubat 2024

FBI, 'Hive' adlı fidye yazılım çetesinin 100 milyon dolardan fazla para topladığı internet sitesini çökerttiğini duyurdu. Operasyon, FBI Genel Merkezi'nin siber birimi, saha ofisi personeli ve yabancı kolluk kuvvetleri iş birliğiyle gerçekleştirildi. FBI, Avrupalı ortaklarıyla birlikte çetenin internet sitelerinin şifrelerini kırarak yazılımlarını ele geçirdi. Hive çetesi, daha önce ABD'deki bir hastanenin bilgisayar sistemine saldırarak 270 bin hastanın kişisel verilerini çalmış ve Mayıs 2021'de Colonial Pipeline şirketinin ağını ele geçirerek büyük bir yakıt boru hattının kapatılmasına neden olmuştu.
26 Ocak 2023
İşaretlediklerim