Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, vergi zamlarının ve yeni ekonomik düzenlemelerin cari açığı azaltmayı ve bütçe üzerindeki etkileri hafifletmeyi hedeflediğini belirtti. Geçtiğimiz hafta KDV, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcı ve diğer harç tutarlarında önemli zamlar yapıldı. Ayrıca, Meclis'e sunulan torba yasada kurumlar vergisi ve motorlu taşıtlar vergisine zam öngörüldü. Şimşek, mali disiplini yeniden sağlamak ve Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek olmak için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.
9 Temmuz 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Imperial Tobacco sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Bu zam, TT, BAT ve JTI sigara gruplarının ardından geldi. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yeni fiyatları paylaştı. Sigara fiyatlarındaki bu artış, tüketiciler üzerinde ek maliyet baskısı yaratabilir.
8 Ağustos 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, JTI markalı sigaralara 7 Mayıs'tan itibaren 3 lira zam yapılacağını açıkladı. Bu zam, sigara fiyatlarındaki artış trendinin devam ettiğini gösteriyor. Sigara fiyatlarına yapılan zamlar, tüketiciler üzerinde ekonomik bir yük oluşturmaya devam ediyor.
6 Mayıs 2024

226 milyar liralık vergi paketinin detayları açıklandı. Pakette yurt dışına çıkış harcının 150 liradan 1.500 liraya çıkarılması gibi bireyleri ilgilendiren önemli düzenlemeler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul’daki işlemlere vergi getirilmesi planını ertelediklerini duyurdu. Yeni düzenlemelerle çok uluslu ve yerli şirketlerin yanı sıra bireyler tarafından ödenen vergilerin artırılması hedefleniyor.
14 Haziran 2024

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından içki ve sigara ürünlerinde otomatik ÖTV artışı yüzde 22,29 olarak hesaplandı. Bu artışla birlikte birçok içki türü ve sigara markası zamlı fiyat listelerini yayınladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdol Dündar, Twitter üzerinden ithal içkilerin yeni zamlı fiyat listelerini paylaştı.
13 Ocak 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris sigara grubuna zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 5 Ağustos itibarıyla geçerli olmak üzere paket başı beş lira zam geldiğini belirtti. Bu zam, sigara kullanıcılarını ekonomik olarak etkileyecek ve sigara tüketimi üzerinde de etkili olabilir.
5 Ağustos 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası sigara, alkol ve akaryakıta peş peşe gelen ÖTV zamlarına bir yenisi daha eklendi. TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasıyla birlikte, sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, X hesabından yaptığı paylaşımda bir rakı grubuna daha zam geldiğini duyurdu.
8 Temmuz 2024

Türk Toraks Derneği'nin yıllık kongresinde sunulan araştırma, Türkiye'de sigara içme sıklığının ekonomik göstergeler, sağlık ölçütleri ve sosyal haklarla doğrudan ilişkili olduğunu ortaya koydu. Araştırma, ülkelerin özgürlük, demokrasi ve ekonomik eşitlik düzeylerinin yükselmesiyle sigara içme oranlarının azaldığını gösterdi. Ayrıca, Türkiye'nin MPOWER politika paketini uygulamasına rağmen sigara içme oranlarında bir artış gözlemlendiği, bu durumun diğer ülkelerle karşılaştırılarak incelenmesi gerektiği belirtildi.
5 Mayıs 2024

Nuray Sancar, yeni vergi kanununun büyük şirket ve firmalara ayrıcalıklar sağladığını, bu durumun ise toplumun alt kesimlerine daha fazla yük bindirdiğini belirtiyor. AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve bazı sanayi ve ticaret odaları başkanlarının vergilerini ödemediği iddiaları gündeme gelirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milyonlarca liralık borcun silindiğini açıkladı. Kamu harcamalarında tasarruf yapılırken, tarikat ve cemaatlere büyük miktarda hibe ve indirimler sağlanıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise ekonomik göstergelerin iyileştiğini savunuyor.
26 Temmuz 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Esse marka sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamma göre, Esse markasının en düşük fiyatlı sigarası 57 lira, en yüksek fiyatlı sigarası ise 67 lira oldu. Dündar, zamlı yeni fiyat listesini sosyal medya hesabından duyurdu.
13 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris markasına ait sigaralara zam yapıldığını açıkladı. Yeni zamlar 4 Mayıs tarihi itibarıyla uygulanmaya başlandı. Yayımlanan yeni fiyat listesine göre, grubun en pahalı sigarası 70 TL, en ucuz sigarası ise 63 TL oldu.
4 Mayıs 2024

Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bira fiyatlarına 10 ila 15 TL arasında zam geldiğini açıkladı. Efes Pilsen'in kutu ve şişe fiyatı 38 TL'ye yükseldi. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla içki ve sigara ürünlerinde otomatik ÖTV artışı yüzde 22,29 olarak hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun Aralık ayı enflasyon verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27, üretici fiyatları ise yüzde 97,72 artış gösterdi.
4 Ocak 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris ve JTİ’nin ardından BAT sigara grubuna da zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, grubun zamlı yeni fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara tüketicilerini ve tekel bayilerini doğrudan etkileyen bir gelişme olarak öne çıkıyor.
6 Eylül 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatı desteklemek ve ülkeye döviz girişini teşvik etmek amacıyla vergi indirimleri ve istisnaları içeren yeni bir düzenlemeyi Meclis'e getireceklerini duyurdu. Yurt dışındaki faaliyetlerden elde edilen kazancın ülkeye getirilmesi şartıyla gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerine uygulanacak vergi indirim ve istisna oranları artırılacak. İmalatçı ve tedarikçi ihracatçıların kazançlarına kurumlar vergisi indirimi ve yurt dışına sunulan bazı hizmetlerden elde edilen gelirlere kazanç istisnası uygulanacak.
22 Kasım 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Meclis’ten geçen yeni vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Şimşek, düzenlemenin amacının çok kazananlardan daha fazla, az kazananlardan ise daha az vergi almak olduğunu belirtti. Yeni düzenleme, en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesi, asgari kurumlar vergisi ve yurt dışı harcının 500 liraya çıkarılması gibi maddeleri içeriyor. Şimşek, bu düzenlemelerin vergi adaletini ve etkinliğini artırmayı hedeflediğini ve vatandaşlara ek bir yük getirmeyeceğini vurguladı.
28 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanlığı kararı ile 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarına yüzde 50 oranında artış yapıldı. Bu artış, yargı, noter, vergi yargısı, tapu ve kadastro, konsolosluk, pasaport, ikamet tezkeresi, çalışma izni gibi birçok alanda uygulanan harçları kapsıyor. Ayrıca, tüketici kredilerindeki Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı ve şans oyunlarındaki vergi oranları da artırıldı.
7 Temmuz 2023

Türkiye Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, JTI grubuna ait sigaralara 5 lira zam geldiğini duyurdu. Zam, Winston, Camel, Monte Carlo ve LD gibi sigaraları kapsıyor. Yeni fiyatlarla birlikte Winston marka sigaraların fiyatı 53-57 TL arasında, Camel marka sigaraların fiyatı 50-100 TL arasında ve Monte Carlo marka sigaraların fiyatı 50 TL oldu.
1 Kasım 2023

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Philip Morris, JTİ ve BAT sigara gruplarının ardından Imperial Tobacco sigara grubuna da zam yapıldığını duyurdu. Dündar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, grubun yeni zamlı fiyatlarını açıkladı. Bu zam, sigara kullanıcılarını ve tütün ürünleri piyasasını doğrudan etkiliyor.
9 Eylül 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı üretici enflasyonu rakamları sonrası sigara, alkol ve akaryakıta peş peşe gelen ÖTV zamlarına bir yenisi daha eklendi. TÜİK'in altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesaplamasıyla birlikte, sigara, içki ve yakıttan alınan ÖTV miktarı otomatik olarak arttı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, Beylerbeyi rakı grubuna zam geldiğini duyurdu.
6 Temmuz 2024

Mey Diego rakı grubu ürünlerine ve Philip Morris sigara grubuna zam yapıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, X hesabından zamları duyurdu. Yeni fiyatlara göre Philip Morris grubunun düşük sigara fiyatı 66 lira, en yüksek fiyatı ise 73 lira oldu.
5 Temmuz 2024
İşaretlediklerim