Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçta Braga'yı 3-0 mağlup ederek grupta tüm maçlarını kazanmış oldu ve topladığı 12 puanla son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Maçta Real Madrid adına goller Diaz, Vinicius ve Rodrygo tarafından kaydedildi. Ayrıca, yedek kulübesinde başlayan Türk milli futbolcu Arda Güler, bu maçta forma şansı bulamadı.
9 Kasım 2023

FIFA'nın yayımladığı 2023 transfer raporuna göre, kulüplerin transfer harcamaları bir önceki yıla göre %48 artış gösterdi ve toplamda 9 milyar 630 milyon dolarlık bir piyasa oluştu. Suudi Arabistan, 970 milyon dolar harcayarak transfer harcamalarında rekor kırdı ve ilk kez en çok harcama yapan ülkeler arasına girdi. Türkiye ise 99 milyon dolar zararla en çok zarar eden üçüncü ülke olarak kaydedildi. Avrupa'nın dört büyük ligi ise transferde kar elde etti.
31 Ocak 2024

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

Transfer sezonunun kapanmasına kısa bir süre kala Süper Lig'in en değerli oyuncuları listesi güncellendi. Bu listede Galatasaray'dan dokuz, Fenerbahçe'den yedi futbolcu bulunuyor. Listede yer alan en değerli futbolcu 25 milyon avro değeriyle Galatasaray'ın oyuncusu Tete oldu. Ayrıca, en değerli 20 futbolcu arasında bu sezon takımlarına yeni katılan dokuz oyuncu da yer aldı.
29 Ağustos 2023

Fenerbahçe, 27 yaşındaki Portekizli futbolcusu Miguel Crespo'yu İspanya'nın La Liga ekiplerinden Rayo Vallecano'ya sezon sonuna kadar kiralamıştır. Kiralama anlaşmasında Rayo Vallecano'nun futbolcuyu satın alma opsiyonu da bulunmaktadır. Crespo, Fenerbahçe'ye katıldığından bu yana 80 maçta toplam 5 bin 28 dakika süre alırken, 5 gol ve 6 asistlik katkı sağlamıştır.
31 Ocak 2024

Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde sakatlandı. Kulübü Al Hilal tarafından yapılan açıklamada, Neymar'ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edildiği ve ameliyat edileceği belirtildi. Bu nedenle Neymar'ın sahalardan uzun süre ayrı kalacağı ifade edildi.
19 Ekim 2023

Süper Lig'in 20 kulübü, yaz transfer döneminde toplamda 276 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Bu futbolcuların 191'i yurt dışından, 85'i ise Türkiye içinden transfer edildi. Yurt dışından en fazla oyuncuyu Atakaş Hatayspor transfer etti. Süper Lig takımları, transferde en çok İngiltere'de top koşturan futbolcuları tercih etti.
16 Eylül 2023

Real Madrid, La Liga'nın 22. haftasında Las Palmas ile karşılaştı ve 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı. Türk futbolcu Arda Güler, Real Madrid formasıyla La Liga'daki ilk maçına 81. dakikada Rodrygo'nun yerine oyuna girerek çıktı. Maçın gollerini Vinicius Junior ve Tchouameni kaydetti.
27 Ocak 2024

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren oyuncusu Miha Zajc ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ayrıca İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyen Mert Müldür'ün de sözleşme imzalamak için İstanbul'a geleceği bildirildi. Fenerbahçe, Müldür'ün kalıcı transferi konusunda Sassuolo kulübü ve futbolcu ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Real Madrid Kulübü, Arda Güler'in sol bacağında sakatlık olduğunu açıkladı. Ancak teknik direktör Carlo Ancelotti, Arda'nın iyi durumda olduğunu ve oynamaya hazır olduğunu belirtti. Yaz döneminde Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda, sezon öncesi ABD'de yaptığı kampta sakatlanmış ve 14 Ağustos'ta sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti.
26 Eylül 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023

Fenerbahçe, İtalyan milli futbolcu ve savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile altı aylık bir sözleşme imzaladı. Bonucci'nin Union Berlin ile olan sözleşmesini feshetmesinin ardından İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Fenerbahçe'nin savunma hattında yaşanan sakatlıklar ve oyuncu eksiklikleri nedeniyle acil stoper takviyesi arayışında olduğu belirtiliyor. Bonucci, daha önce Inter, Milan ve Juventus gibi takımlarda oynamış ve milli takımda da 121 maça çıkmış bir oyuncu.
9 Ocak 2024

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Süper Lig'de transfer sezonu sona erdi ve en yüksek bonservis bedelli transfer 15 milyon avroyla Cengiz Ünder oldu. Ünder'i, 10 milyon avroyla Mauro Icardi takip etti. Bu dönemde takımlarının yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği diğer futbolcular arasında Sebastian Szymanski, Fred, Davinson Sanchez, Becao, Dominic Livakovic, Milot Rashica, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Batista Mendy bulunuyor.
17 Eylül 2023

Eski Beşiktaş ve Galatasaraylı futbolcu Ryan Babel, Türk Lirası'nın son yıllarda yaşadığı değer kaybını Twitter üzerinden dile getirdi. 2013 yılında 1 doların yaklaşık 2,6 Türk Lirası olduğunu hatırlatan Babel, bugün aynı doların 26 liradan fazla olduğunu belirtti. Ayrıca TL ile maaş alan ve birikim yapan kişilere, değer kaybına karşı birikimlerini nasıl koruyabilecekleri konusunda tavsiye istedi. Babel, dolar ve altın gibi geleneksel tavsiyelerin yanı sıra, ev sahibinin kira artışından da şikayetçi oldu.
18 Temmuz 2023

Real Madrid'in Türk futbolcusu Arda Güler, takımına transfer olduktan sonra üçüncü kez sakatlık yaşadı. İlk olarak sağ dizinden sakatlanıp ameliyat olan Güler, iyileşmesinin ardından sol ayak arka adalesinden sakatlanmıştı. Şimdi ise Braga maçı öncesinde yaşadığı yeni bir sakatlık nedeniyle antrenmana çıkamadı. Takımın teknik direktörü durumunun ciddi olmadığını belirtti.
10 Kasım 2023

Eski Fransız milli futbolcu Thierry Henry, Fransa 21 Yaş Altı Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu. Fransa Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, Henry'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda takımın başında olacağı belirtildi. Henry, 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı. Futbolculuk kariyeri sonrası Arsenal'de altyapı antrenörlüğü, Monaco ve Montreal'de teknik direktörlük, Belçika Milli Takımı'nda ise yardımcı antrenörlük görevlerinde bulunan Henry, 46 yaşında.
22 Ağustos 2023

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe, milli futbolcu Cengiz Ünder ile dört yıllık anlaşma imzaladığını duyurdu. Cengiz'in bonservisi için Olimpik Marsilya Kulübüne 15 milyon avro bonservis bedeli ödenecek. Bu bedel, dört yıl içinde ödenecek. Cengiz Ünder, imza töreninin ardından Fenerbahçe forması giyecek olmaktan dolayı mutluluğunu ifade etti.
13 Ağustos 2023
İşaretlediklerim