Son olarak Japonya’nın Vissel Kobe takımında oynayan İspanyol futbolcu Andres Iniesta, 39 yaşında Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Emirates Club’a transfer oldu. Iniesta, Barcelona formasıyla dokuz lig ve dört Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra 2018 yılında Vissel Kobe ile anlaşmış ve 2021’de iki yıllık sözleşme yenilemişti. 39 yaşındaki yıldız futbolcu, kariyerinde İspanya ile dört Dünya Kupası’na katılmış ve FIFA 2010 Güney Afrika’da kupayı kaldırmıştı.
10 Ağustos 2023

Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panathinaikos, Fatih Terim'in yönetimindeki takım için Fenerbahçe'nin 29 yaşındaki stoperi Samet Akaydın'ı sezon sonuna kadar kiralık olarak kadrosuna kattı. Panathinaikos kulübü tarafından yapılan açıklamada, Akaydın'ın takımın formasını giyecek ilk Türk futbolcu olacağı ifade edildi. Akaydın, bu sezon Fenerbahçe ile tüm kulvarlarda 11 maça çıkmıştı.
14 Ocak 2024

Fenerbahçe Kulübü, İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci ile resmi transfer görüşmelerine başlandığını duyurdu. Daha önce gazeteciler tarafından Fenerbahçe'nin Bonucci ile anlaştığı yönünde haberler yayılmıştı. Kulüp, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Bonucci'nin sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için İstanbul'a geleceğini belirtti.
10 Ocak 2024

Portekizli ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo, Avrupa futbol liglerine dönüş yapmayacağını belirtti. Ronaldo, geçmişte Manchester United, Real Madrid ve Juventus gibi takımlarda oynadıktan sonra, 2021'de Manchester United'a dönüş yapmış ve Kasım 2022'de sözleşmesi feshedilmişti. Şu anda Suudi Arabistan'ın Al Nassr takımında oynayan Ronaldo, Avrupa futbolunun kalite kaybettiğini ve Suudi Arabistan Ligi'nin bir yıl içinde Türkiye ve Hollanda liglerini geçeceğini iddia etti.
18 Temmuz 2023

İtalya'nın Atalanta takımından milli futbolcu Merih Demiral, Suudi Arabistan'ın Al Ahli takımına transfer oldu. Al Ahli, daha önce de Edouard Mendy, Roger Ibanez, Franck Kessie, Allan Saint-Maximin, Riyad Mahrez ve Roberto Firmino gibi önemli isimleri kadrosuna katmıştı. Fenerbahçe altyapısında yetişen ve daha sonra Portekiz ve İtalya'da forma giyen 25 yaşındaki Merih, Atalanta kariyerinde 70 maça çıktı ve üç gol attı.
19 Ağustos 2023

Real Madrid'in genç futbolcusu Arda Güler, İspanya Kral Kupası son 32 turunda Arandina'ya karşı oynanan maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Talihsiz sakatlıkların ardından ilk kez forma giyen Arda, gol veya asist yapamasa da etkili oyunuyla olumlu eleştiriler aldı. Sofascore verilerine göre maçın ilk yarısında en iyi oyuncu olarak 7.3 reytingle değerlendirildi ve İspanyol taraftarlar tarafından sosyal medyada övgüyle karşılandı.
7 Ocak 2024

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Fenerbahçe, 30 yaşındaki forvet oyuncusu Umut Nayir'i sezon sonuna kadar Pendikspor'a kiraladı. Fenerbahçe Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Umut Nayir'e başarılar dilendi. Umut Nayir, bu sezon Fenerbahçe ile toplam 13 maça çıkıp 164 dakika süre aldı ancak gol veya asist katkısında bulunamadı.
15 Ocak 2024

Real Madrid'in La Liga'da Mallorca'yı ağırladığı maçta, sakatlıktan dönen Arda Güler'in oynaması bekleniyordu. Ancak Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin önceki açıklamalarına rağmen Arda maç kadrosunda yer almasına karşın forma şansı bulamadı. Maç, Real Madrid'in 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.
3 Ocak 2024

İsveçli futbolcu Zlatan Ibrahimovic, Milan takımında oynadığı son maçın ardından futbolculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Milan'ın Serie A'daki son maçında Hellas Verona'yı 3-1 yendiği maç sonrası düzenlenen törende duygusal anlar yaşandı. Ibrahimovic, Milan formasıyla toplam 163 maçta 93 gol atmış ve takımın son iki lig şampiyonluğunda önemli katkılar sağlamıştı. Profesyonel kariyerinde 988 maçta 573 gol atan Ibrahimovic, birçok takımın formasını giymiş ve pek çok şampiyonluk yaşamıştır.
5 Haziran 2023

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Süper Lig ekiplerinden Başakşehir ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. 34 yaşındaki futbolcu, son olarak Çin'in Beijing Guoan takımında oynuyordu. Türkiye'deki kariyerinde Fenerbahçe ve Beşiktaş ile çeşitli başarılar elde eden de Souza, Türkiye'de oynadığı 193 maçta 22 gol kaydetti.
2 Ocak 2024

Galatasaray Kulübü, transfer görüşmelerinde bulunmak üzere Faslı futbolcu Hakim Ziyech’i İstanbul’a getirdi. 30 yaşındaki futbolcu, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne özel uçakla geldi ve Galatasaray Kulübü'nün temsilcileri tarafından karşılandı. Ziyech, geçen sezon İngiltere Premier Lig’de Chelsea formasıyla 18 lig maçında 3 asist yaptı.
19 Ağustos 2023

Real Madrid, La Liga'nın 12. haftasında Rayo Vallecano ile 0-0 berabere kaldı ve liderlik koltuğunu Girona'ya bırakarak ikinci sıraya geriledi. Real Madrid kadrosuna yeni dahil edilen Arda Güler, sakatlıkların ardından ilk kez maç kadrosuna alındı ancak teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından maçta oyuna dahil edilmedi. Ancelotti, Arda için özel bir program uyguladıklarını ve onu yavaş yavaş oynatacaklarını belirtti.
6 Kasım 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın tek golü 68. dakikada Rodri tarafından kaydedildi. Bu zaferle Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
10 Haziran 2023

Suudi Arabistan'ın Al-Shabab futbol takımı, Sevilla'dan Hırvat orta saha oyuncusu Ivan Rakitic'i kadrosuna dahil etti. 35 yaşındaki Rakitic, Hırvatistan Milli Takımı'nda 106 maçta 15 gol atarken, kariyerinde Basel, Schalke 04, Barcelona ve Sevilla gibi takımlarda oynadı. Suudi Arabistan ligi, son zamanlarda Cristiano Ronaldo, Neymar, Benzema ve Kante gibi birçok ünlü futbolcuyu transfer ederek dikkat çekiyor.
30 Ocak 2024

Kamerunlu futbolcu Vincent Aboubakar, Beşiktaş'a üçüncü kez katıldı. Manchester United'a transfer olan Wout Weghorst'un yerini doldurmak için siyah-beyazlı takıma geri dönen Aboubakar, daha önce 2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında da bu takımda oynamıştı. Toplam 67 maçta 35 gol atan ve üç kupa kazanan Aboubakar'dan, Beşiktaş'taki yeni döneminde de yüksek performans bekleniyor.
21 Ocak 2023

France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü için 2023 adayları açıklandı. Listede, Barcelona'da forma giyen Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan ve Bayern Münih'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski Güney Koreli stoperi Kim Min-jae de bulunuyor. 5 kez bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, 2003'ten bu yana ilk kez adaylar arasında yer almadı. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Yashin Trophy'nin 10 kişilik kısa listesinde yer buldu.
6 Eylül 2023

Güney Koreli stoper Kim Min Jae, Fenerbahçe'den sonra oynadığı Napoli takımından Almanya'nın Bayern Münich takımına transfer oldu. Bayern Münich, Kim'in transferini sosyal medya üzerinden bir video ile duyurdu. Videoda Kim, yeni takımına katılmaktan heyecan duyduğunu ancak utangaç olduğunu ifade etti. Bayern Münich ise Kim'e hoş geldin mesajı yayınladı.
19 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023
İşaretlediklerim