Hatay'ın Belen ilçesinde ve Çanakkale'nin Kızılkeçili köyü yakınlarında çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Hatay'daki yangında yedi ev ve dört araç zarar gördü, yangına sebep olduğu iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Mersin'in Gülnar ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı ve bölgedeki beş ev yanmış durumda. Çanakkale'deki yangın için ise çok sayıda ekip müdahaleye devam ediyor.
17 Temmuz 2023

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon ve Aydın merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 11 milyar 400 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartıyla soğuk kripto cüzdanına el konulduğunu açıkladı.
1 Temmuz 2024

İzmir'deki Agrobay Seracılık'ta sendika üyesi oldukları için işten çıkarılan 39 işçi, fabrika girişinde oturma eylemi başlattı. İşçiler, tazminatları dahil hiçbir haklarının verilmediğini ve günde 12-18 saat arası çalıştırıldıklarını belirtti. Eylem sırasında jandarma ve polis tarafından müdahale edildi ve işçiler gözaltına alındı.
8 Eylül 2023

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde dün makilik alanda çıkan yangın, gece boyunca karadan ve sabahın ilk ışığıyla helikopterle müdahale edilerek kontrol altına alındı. Yangının ardından başlatılan çalışmalar sonucunda, yangını çıkardığı şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.
24 Temmuz 2023

CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'e yönelik suikast girişimi, şüpheli Y.C.A.'nın belediye önünde silahına mermi yerleştirirken yakalanmasıyla önlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Suikast girişiminin nedenine ilişkin detaylar, emniyetin soruşturmasının sonucunu bekliyor. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, olayı kınayarak, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini talep etti.
21 Mart 2023

İzmir'de sekizi orman, sekizi kırsal alanda olmak üzere toplam 16 yangın çıktı. Yangınlara 11 uçak, 27 helikopter, 171 arazöz ve iş makinesi, 972 personel ile müdahale edildi ve 11 yangın kontrol altına alındı. Çeşme, Menderes, Menemen, Selçuk ve Torbalı ilçelerindeki yangınların kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Selçuk'ta başlayan bir yangın Aydın'ın Kuşadası ilçesine sıçradı ve Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlardan evlerini boşaltmaları istendi.
29 Haziran 2024

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'deki Akbelen Ormanı'nda YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ekipleri, bölgeye gelerek ağaç kıyımına başladı ve direnişçilere müdahale etti. Bu sırada bölgede bulunan CHP'li Mahmut Tanal, jandarmanın vatandaşların kimlik bilgilerini almasına tepki gösterdi. Tanal'ın tepkisine karşı kaçan jandarmalar, görev yerini terk ettikleri gerekçesiyle açığa alındı.
30 Temmuz 2023

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024

İstanbul Sancaktepe'de bir akaryakıt istasyonunda çalışan A.R'ye saldırıp döven üç şüpheliden ikisi tutuklandı. A.R, araç tanıtım kartıyla plakası uyuşmayan bir otomobile yakıt veremeyince, daha sonra gelen üç şüpheli tarafından darp edildi. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen saldırı sonrası şüpheliler M.A.T, R.T. ve Y.İ.A. polis tarafından gözaltına alındı ve 'kasten yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından işlem yapıldı. M.A.T ve Y.İ.A. tutuklanırken, R.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
5 Aralık 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

Aydın'da aşırı sıcaklıklar nedeniyle incirler dalında erken kurudu ve hasat 20-25 gün öne çekildi. Nazilli Ziraat Odası Başkanı Yahya Anlıak, bu yılki sıcaklıkların son 30 yılın en yüksek seviyesinde olduğunu belirtti. Erken hasat nedeniyle ihracat izninin de erkene çekilmesi gerektiğini vurgulayan Anlıak, incir kalitesinin geçen yıllara göre daha iyi olduğunu söyledi. Üreticiler, tonaj olarak azalma olsa da kalite açısından olumlu bir sezon geçirdiklerini ifade etti.
9 Ağustos 2024

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, emniyet ekiplerinin takibe aldığı şüpheli bir otomobilde yapılan aramada el yapımı patlayıcı, bir tabanca, üç bıçak ve üç maske ele geçirildi. Patlayıcının vatandaşları korkutmak ve iş sahiplerinden tehdit, baskı yoluyla haksız kazanç elde etmek amacıyla hazırlandığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan altı şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
6 Temmuz 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahale devam ediyor. Hatay'da etkilenen alanın 230 hektardan 100 hektara düştüğü belirtilirken, Çanakkale'de başlayan yangında yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiği ifade edildi. Mersin Gülnar'daki yangına ise 12 hava aracı yönlendirildi.
17 Temmuz 2023

Samsun'da polis ekipleri, otogarda şüpheli davranışlar sergileyen A.A. ve H.T.'yi takibe aldı. Yapılan aramalarda uyuşturucu bulunamasa da, zanlıların mide ve bağırsaklarında uyuşturucu taşıdıkları tespit edildi. Hastanede yapılan tıbbi müdahale sonucunda 500 gram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Zanlılara yardım eden bir kişi de gözaltına alındı ve haklarında uyuşturucu ticareti yapmak suçundan adli işlem başlatıldı.
8 Temmuz 2024

6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

İzmir'de, borsa ve kripto para piyasasında yaklaşık 2 bin 500 kişiyi dolandırarak 2,5 milyar lira topladığı iddia edilen bir saadet zinciri operasyonu kapsamında, aralarında işadamı Sedat Ocakçı ve eşinin de bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, yatırımcılara borsa ve kripto piyasasında para kazandırma vaadiyle ve bir dron fabrikası kurarak kar payı dağıtma vaadiyle para topladıkları öne sürülüyor. Operasyon, Ocakçı'nın Adana'da yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanmasıyla sonuçlandı.
8 Şubat 2024

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde kurşunlanmıştır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırganın yakalandığını Twitter üzerinden duyurmuş ve muhalefete yönelik eleştirilerde bulunmuştur. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırının bir inşaat bekçisi tarafından hırsızları kovalarken yanlışlıkla gerçekleştirildiği belirtilmiştir. Gözaltına alınan bekçinin işlemleri devam etmektedir.
31 Mart 2023

Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat'ta 10 kenti etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında fahiş fiyat artışı yapan firmalara yönelik incelemeler yapmıştır. Isıtıcı, hazır gıda kolisi ve battaniye gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen 353 firmaya toplamda 84 milyon 975 bin lira idari para cezası uygulanmıştır.
10 Şubat 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023
İşaretlediklerim