Hatay merkezli yedi ilde düzenlenen 'Mahzen-47' operasyonunda, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işleyen bir organize suç örgütü çökertildi. Operasyonda örgüt liderleri İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin medikal firmalar üzerinden usulsüz rapor çıkardıkları ve sahte reçeteler düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Yapılan incelemelerde, örgütün kamuyu yaklaşık 1 milyar lira zarara uğrattığı belirlendi.
16 Mayıs 2024

Muğla'daki Akbelen Ormanı'nda, YK Enerji'ye ait kömür madenine karşı direnen İkizköylüler, jandarma tarafından biber gazı ve yumruklarla saldırıya uğradı. Köylüler, 2019'dan bu yana madene karşı mücadele ediyor. Dava süreci devam ederken, jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve ağaç kıyımı başladı. Ayrıca, Yeşil Sol milletvekilleri Perihan Koca ve İbrahim Akın'ın da bulunduğu yurttaşlara biber gazı ve yumruklarla saldırıldı.
26 Temmuz 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., başında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleğiyle Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'ndaki çay bahçesinde beş kişiyi bıçakla yaraladı. Saldırgan gözaltına alındı ve Eskişehir başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Nöbetçi mahkeme, soruşturma tamamlanıncaya kadar olayla ilgili yayın yasağı kararı aldı.
13 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki orman yangınına müdahale çalışmaları devam ediyor. Üç gün önce çıkan yangını kontrol altına alma çalışmaları hem karadan hem de havadan sürdürülüyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yangına çok sayıda helikopter ve uçak da müdahale etmeye başladı. Bölgede çalışan helikopterler, alçalarak denizden aldıkları suyu, yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
26 Temmuz 2023

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, depremden etkilenen esnafların kullandığı kredilerin ertelenmesine yönelik mevzuat çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Bu kapsamda Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye illeri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerin ertelenmesi planlanıyor. Bu illerde ve bağlı ilçelerinde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, piyasa değeri 35 milyon lira olan sahte gıda ürünleri ele geçirildi. Gıda Toptancıları Sitesinde faaliyet gösteren bir iş yerinde yapılan aramada, çeşitli markalara ait sahte etiketler ve büyük miktarlarda sahte gıda ürünleri bulundu. Ele geçirilen ürünler arasında zeytin, peynir, krema, teleme, margarin, mayonez, tuz ve nişasta yer alıyor.
14 Haziran 2024

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Sıddık Akış'ın gözaltına alınmasının ardından Hakkari belediyesine kayyım atandı. İçişleri Bakanlığı, Akış'ın Anayasa ve Belediye Kanunu gereğince geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Ağrı, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Iğdır, Mardin, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van'da tüm eylem ve etkinlikler üç ila 10 gün süreyle yasaklandı.
4 Haziran 2024

İzmir, Yalova, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Antalya'da orman yangınları çıktı. İzmir, Yalova ve Gaziantep'teki yangınlar kontrol altına alınırken, Kahramanmaraş ve Antalya'daki yangınlar devam ediyor. Yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor, bazı bölgelerde tahliyeler gerçekleştirildi. Yangınların nedenleri henüz belirlenemedi.
28 Temmuz 2024

Ankara'da 30 Aralık'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, aralarında iki özel harekat polisinin de bulunduğu dört kişi daha tutuklandı. Tutuklanan polislerin, cinayetin tetikçisini İstanbul'dan Ankara'ya taşıyan aracın sahibi Mustafa Uzunlar'ın ifadesi doğrultusunda suçlandıkları belirtildi. Bu tutuklamalarla birlikte soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi, ancak tetikçi henüz yakalanamadı.
5 Ocak 2023

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Muştullar Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, iki uçak, üç helikopter, 12 arazöz, dört su ikmal aracı ve iki dozer ile yangına müdahale ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi devam ediyor.
25 Eylül 2023

İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, plaj ve sahillerde içki içilmesini yasakladı. Kararın gerekçesi olarak 'çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek' gösterildi. Emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin şekilde denetim yapması ve hükümlere uymayan kişiler ve işletmeler hakkında yasal işlem başlatması istendi. Bu karar, özellikle enflasyon ve Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) altında ezilen yurttaşlar tarafından 'hayat tarzı'na bir müdahale olarak görüldü.
30 Ağustos 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk, iki özel harekat polisi ve Doğukan Çep dahil 13 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı'nın yakalanması önemli görülüyor. Doğukan Çep, cinayetin talimatını kimin verdiğini bilmediğini, ancak Eray Özyağcı'nın bilebileceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında, Tolgahan Demirbaş'ın da cinayet günü şüpheli hareketlerde bulunduğu ve Özyağcı'yı kaçırmakla suçlandığı ancak yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığı belirtildi.
9 Ocak 2023

Adıyaman'da Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde bir polis, meslektaşlarına ateş açarak iki polisi yaraladı. Olay sonrası polis merkezine çok sayıda ambulans sevk edildi ve yaralılar Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırının nedenine dair henüz bir bilgi verilmedi.
27 Nisan 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Sapanca'daki Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yılın ikinci yarısında kamuda tasarruf ve harcama kontrolü uygulamalarının başlayacağını açıkladı. Çalışmaların henüz tamamlanmadığını belirten Şimşek, yakında detayların paylaşılacağını ifade etti. Aynı zamanda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücret zammının ocak ayında yapıldığını ve temmuz ayında ikinci bir zam yapılmayacağını duyurdu. Bu durum, hükümetin halkın ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak aldığı kararlar arasında yer alıyor.
30 Nisan 2024
İşaretlediklerim