Yeniden Türkiye Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Türkiye'ye geliyor. Bu ziyaret, Anadolu Ajansı tarafından Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress'in haberine dayandırılarak duyuruldu. Paşinyan'ın Ankara'ya yapacağı bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önemli bir adım olarak görülebilir.
2 Haziran 2023

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. İran İçişleri Bakanı Vahidi, kurtarma ekiplerinin henüz bölgeye ulaşmadığını belirtti. Helikopterde Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim de bulunuyordu. Reuters'a konuşan bir İranlı yetkili, helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğünü ve kazanın ardından Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanının hayatlarının risk altında olduğunu ifade etti.
19 Mayıs 2024

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile yapılan barış anlaşması müzakerelerinde temel ilkeler konusunda uzlaşı sağlandığını duyurdu. Bu gelişme, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğu ile gerçekleşti. Paşinyan ayrıca Azerbaycan'a savaş esirlerinin takasını teklif ettiğini belirtti. 2020 yılında 44 gün süren savaşın ardından Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki topraklarının bir kısmını geri almış ve Dağlık Karabağ bölgesinin bir kısmı Azerbaycan kontrolüne geçmişti.
18 Kasım 2023

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin lideri Samvel Şahramanyan, yeni yılda Ermeni yönetiminin varlığının sona ereceğini duyurdu. Azerbaycan'ın Eylül ayında başlattığı 'antiterör' operasyonun ardından Ermeni güçler teslim olmuş ve 'yasadışı rejim' sona ermişti. Şahramanyan, 1 Ocak'tan itibaren tüm devlet kurumlarını fesheden bir kararname imzaladığını açıkladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da önümüzdeki günlerde Dağlık Karabağ'da hiç Ermeni kalmayacağını belirtti.
28 Eylül 2023

Türk Hava Yolları ve Pegasus'un Hatay'a yolcu taşımacılığını durdurmasının nedeni, havalimanı pistinin tam dolulukta ticari uçuşlara uygun olmaması olarak belirlendi. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam dolulukta uçakların inişte pistte çökme riski ve pist dışına çıkma tehlikesi bulunuyor. Kalkışlar için mesafenin yeterli olduğu, ancak inişler için pistin ne zaman hazır hale geleceğinin belirsiz olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanını onardıklarına dair önceki açıklamaları da haberde yer aldı.
16 Nisan 2023

AFAD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi üzerine İran'dan gelen yardım talebi doğrultusunda arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti. Van ve Erzurum'dan 32 dağcı arama kurtarma personeli ve altı araç, Ankara, Diyarbakır ve Konya'dan ise 15'er kişilik ekipler teyakkuz halinde. Helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü ve Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatının risk altında olduğu bildirildi.
19 Mayıs 2024

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde başlattığı operasyon sonrasında, bölgede yaşayan binlerce Ermeni, Ermenistan'a göç etmeye başladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, bölgede Ermenilere karşı etnik temizliğin yolda olduğunu iddia etti. Azerbaycan ise bölgedeki Ermenilere eşit yurttaş muamelesi yapacağına dair söz verdi. Ermenistan hükümeti, sığınmacılara devlet tarafından finanse edilen konutlar sağladığını bildirdi.
26 Eylül 2023

Karabağ'da, Hankendi-Askeran yolu yakınlarında bir benzin depolama alanında patlama oldu. Çıkan yangında çok sayıda kişi öldü, 200'den fazla kişi yaralandı. Ermenistan'ın resmi haber ajansı Armenpress, patlamanın akşam saatlerinde meydana geldiğini duyurdu. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi ve yaralıların durumunun ağır olduğu bildirildi.
26 Eylül 2023

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Elazığ seferini yapacak uçağı, kabin görevlilerinin uyarısına rağmen emniyet kemeri takmayıp taşkınlık çıkaran bir yolcu nedeniyle kalkıştan vazgeçerek geri döndü. Yolcu, uçuş emniyetini ihlal ettiği için uçaktan indirilmesi gerektiği belirtildi. Yolcunun taşkınlığına devam etmesi üzerine polis ekipleri uçağa çağrıldı ve yolcu polis nezaretinde uçaktan indirildi. Bu durum uçağın yaklaşık 2,5 saat gecikmeli olarak kalkmasına neden oldu.
11 Eylül 2023

Ermenistan Türkiye Özel Temsilcisi Ruben Rubinyan, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile birlikte 15 Şubat'ta Ankara'ya giderek Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşeceklerini duyurdu. Ayrıca, Adıyaman'da deprem arama kurtarma çalışmalarına katılan Ermenistan ekibini ziyaret edecekler. Türkiye'ye komşu ülkelerden deprem yardımı devam ederken, Ermenistan'dan beş TIR yardım malzemesi Türkiye'ye ulaştırıldı ve Ermenistan arama kurtarma ekibi Adıyaman'da faaliyet gösteriyor.
14 Şubat 2023

İran, Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopterini Türk İHA'sının bulduğuna dair haberleri yalanladı. İran Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin yerini kendi İHA'larının tespit ettiğini ve Türk İHA'sının yetersiz kaldığını belirtti. Türk yetkililer ise Akıncı İHA'sının başarılı bir arama-kurtarma operasyonu gerçekleştirdiğini savunuyor. Bu durum, iki ülke arasında savunma teknolojileri ve uluslararası ilişkiler bağlamında bir tartışmaya yol açtı.
23 Mayıs 2024

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Hatay'da yaşanan 6,4 büyüklüğündeki artçı deprem nedeniyle Hatay Havalimanı'nın pisti ve bağlantı yolları hasar gördü. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, havalimanına uçuşların iptal edildiğini açıkladı. Havalimanı, daha önce de aşırı yağışlar sonucu kullanılamaz hale gelmişti ve depremle birlikte pistin deprem bölgesi üzerine yapıldığı anlaşıldı. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, havalimanının fay hattı üzerine yapıldığı konusunda önceden uyarıda bulunduklarını ancak dikkate alınmadığını belirtti.
6 Şubat 2023

AKP Mersin Milletvekili ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bineceği uçağa geç kalması sonucu yolcularla tartışma yaşandı. THY'nin Ankara-İstanbul uçağının rötar yapmasına yolcular Nebati'yi suçlarken, THY hava şartlarını gerekçe gösterdi. Nebati'nin yolcuların tepkilerine, 'Seçimi AK Parti kazandı, Cumhurbaşkanı Erdoğan kazandı, hazmedin kardeşim' şeklinde yanıt vermesi ve bazı yolcuların 'Hak hukuk adalet' sloganları atması olayın dikkat çeken noktaları arasında yer aldı.
29 Mayıs 2023

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan Rusya Büyükelçiliği, protestocular tarafından kuşatıldı. Büyükelçilik, bu durumda çalışmanın mümkün olmadığını belirtti ve Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'na diplomatik misyonun normal işleyişinin yeniden sağlanması için önlemler alınması talebinde bulundu. Bu olay, 2020'de Ermenistan, Azerbaycan ve Rusya arasında imzalanan ve Dağlık Karabağ'daki çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan anlaşmanın ardından, Azerbaycan'ın Karabağ'da 'anayasal yapıyı yeniden tesis etmek' gerekçesiyle 'anti-terör operasyonu' başlatması sonucu bölgedeki tansiyonun yeniden yükselmesiyle gerçekleşti.
20 Eylül 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında hasar gören Hatay Havalimanı'nın pistinin onarılması için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ekipleri çalışma başlattı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, hafriyat atıklarının temizlendiğini Twitter üzerinden duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çalışmaların engellenmesine karşı çıkarak havalimanının onarımını paylaştı ve meydan okudu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise onarım çalışmalarının bakanlık tarafından yürütüldüğünü belirterek Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.
8 Şubat 2023

Avrupa Birliği, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesi üzerine İran'ın talebiyle hızlı müdahale uydu haritalama hizmetini etkinleştirdi. AB Komisyonunun kriz yönetimi ve insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic, Copernicus Acil Durum Yönetim Hizmeti'nin devreye alındığını duyurdu. Helikopterde Reisi'nin yanı sıra Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer önemli yetkililer de bulunuyordu. Arama kurtarma çalışmaları olumsuz hava koşulları nedeniyle zorlukla devam ediyor.
19 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, THY'nin Ankara-İstanbul uçuşunda uçağın kendisi yüzünden geciktiğini düşünen yolcuların tepkisine maruz kaldı. Nebati, yolculara AK Parti'nin seçim zaferini hatırlatarak karşılık verdi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası Nebati, gecikmenin hava muhalefeti nedeniyle olduğunu ve bir CHP'li milletvekilinin provokatif yönlendirmesiyle karşılaştığını iddia etti. Ayrıca, siyaset anlayışlarının millete hizmet etmek olduğunu ve kötü niyetli algı operasyonlarının milletle olan bağlarını bozamayacağını belirtti.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman ziyaretinde, Kahramanmaraş depremlerinin ilk günlerinde istenilen düzeyde çalışma yürütemediklerini kabul ederek halktan 'helallik' talep etti. Daha önce depremle ilgili eleştirilere sert yanıtlar veren Erdoğan, AFAD ve Kızılay'a yönelik eleştirilere kulak asılmaması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Türkiye'nin 21 günde ayağa kalkmak üzere olduğunu ifade etti.
27 Şubat 2023
İşaretlediklerim