MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından, gönüllüler yardımların depremzedelere ulaştırılmasında sorunlar yaşandığını belirtiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depreme müdahalede istenilen hızın sağlanamadığını kabul etti. Sosyal medya üzerinden organize edilen yardımlar bölgeye gönderilse de, özellikle Elbistan çevresindeki köylere yardım ve kurtarma çalışmalarının ulaşmadığı, koordinasyon eksikliği olduğu ifade ediliyor.
10 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Odatv tarafından kendisinin 'business class'ta yolculuk yaptığına' dair yapılan bir haberle ilgili olarak Twitter üzerinden açıklama yaptı. Erkan Baş, AKP'li politikacıların devlet imkanları ve çeşitli desteklerle seyahat ettiğini belirtirken, kendisinin ve partisinin adaylarının ekonomik biletle ve tarifeli uçakla seyahat ettiğini ifade etti. Haberi yapan Odatv'yi eleştirerek, durumu 'halka havale ettiğini' söyledi.
30 Nisan 2023

2014 yılında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Papa Fransuva, mütevazı taleplerde bulunarak sadece yerli üretim bir otomobil kullanmıştı. Buna karşın, Necati Doğru'nun yazısında belirttiğine göre, Diyanet İşleri Başkanı 2014 yılından bu yana sürekli olarak lüks ve pahalı ithal otomobiller kullanmaktadır. En son olarak Mekke ziyaretlerinde kullanılmak üzere lüks bir SUV aracın tahsis edildiği ortaya çıkmıştır. Doğru, bu durumu eleştirerek Diyanet İşleri Başkanı'nın bu lüks tüketimine dikkat çekmiştir.
5 Mayıs 2024

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde başlattığı operasyon sonrası, bölgede yaşayan binlerce Ermeni, Ermenistan'a göç etmeye başladı. Ermenistan Başbakanlığı Sözcüsü Bagdasaryan, üç gündür barınma merkezlerinin faaliyet gösterdiğini ve kayıttan geçen kişi sayısının 20 bin 270 olduğunu belirtti. Dağlık Karabağ, uluslararası arenada Azerbaycan'ın toprağı olarak tanınsa da 30 yıldır bölgedeki Ermeniler tarafından yönetiliyordu.
27 Eylül 2023

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ziyareti sırasında 'Elbistan il olsun' pankartı nedeniyle bazı vatandaşları azarladı. Sosyal medyada tepki çeken bu durum üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtıldığını ve depremzedelere hakaret ettiği iddialarını reddeden bir açıklama yaptı.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Van'da düzenlenen bir mitingde muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, geçmişte petrol kuyularının betonlandığını iddia ederek, şimdi bu kuyuların açıldığını ve Gabar'ın terörle değil, petrol zenginliğiyle anılacağını belirtti. Ayrıca, CHP, İYİ Parti ve HDP'yi LGBT destekçisi olmakla suçladı ve Ak Parti ile MHP'nin aile kutsiyetine inandığını vurguladı. Kürt vatandaşlara Kandil'dekilere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.
5 Mayıs 2023

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın seçim otobüsünden AFAD'a ait yardım kolilerinin çıktığını gösteren bir video yayınladı. Taşçıer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Yanık'tan bu duruma açıklama yapmasını istedi. Taşçıer, devlet imkanlarının şahsi adaylık için kullanılmasını eleştirdi.
26 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesi Şanlıurfa'yı ziyaret ederken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin kameralar karşısında ön sıralarda yer almak için çaba sarf ettiği gözlendi. AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Nebati'yi ön sıraya çağırarak yerini almasını sağladı. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nebati'nin göz göze geldiği ve Erdoğan'ın konuşmasında bir duraklama yaşandığı belirtildi.
11 Şubat 2023

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdat, İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından Türkiye ile ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını sonlandırması gerektiğini belirtti. Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad da benzer bir açıklama yaparak müzakerelerin Türkiye'nin 'işgal' ve 'terörizme desteği'ni sonlandırması temelinde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye, Suriye iç savaşında Esad'a karşı muhalifleri desteklemiş ve sınır ötesi harekatlar düzenleyerek sınır şeridinin bir bölümünü kontrol altına almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye karşı her an kara harekatı başlatabileceğini söylemişti.
16 Ocak 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Bu durum, Fırat Nehri'ne siyanür sızma riskini artırırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı harekete geçerek Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, şu an için Fırat Nehri'ne herhangi bir sızma ya da akıntının olmadığını belirtti. Olayda dokuz kişinin toprak altında kaldığı ve halen ulaşılamadığı bildirildi.
13 Şubat 2024

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, NATO Genel Sekreterliği için adaylığını koymuş ve bu kapsamda Türkiye'nin desteğini almak için Ankara'ya ziyaret planlamıştır. Rutte, bu ziyaretin başbakanlık görevi kapsamında olmadığını belirterek, devlet uçağı yerine kendi cebinden ödediği tarifeli uçakla seyahat etmeyi tercih etmiştir. Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği adaylığı, bazı NATO üyeleri tarafından desteklenmezken, Türkiye, Macaristan, Romanya ve Slovakya'dan olumlu sinyaller alınmıştır. Rutte, ayrıca Macaristan, Romanya ve Slovakya'yı ikna etmek için çaba göstermektedir.
23 Nisan 2024

Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Türkiye ve Suriye'ye yardım malzemesi taşıyan ikinci gemiyi yola çıkardı. Gemi, 8 bin 200 kışlık çadırı Türkiye'ye, 15 bin gıda kolisini ise Suriye'ye ulaştıracak. Geminin 23-24 Mart tarihlerinde Mersin Limanı'na varması bekleniyor. Pakistan daha önce de Türkiye'ye kışlık çadır ve battaniye gibi yardımlar göndermişti.
9 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'de meydana gelen büyük depremler sonrası bölgeye gönderilen Yunan arama kurtarma ekiplerinin Türk ekiplerle yan yana çalışmasını Twitter üzerinden Türkçe bir mesajla övdü. Miçotakis, ekiplerin insanüstü çabalarına saygı duyduğunu ve hayat kurtarmak için birlikte savaştıklarını belirtti. Yunanistan Özel Afet Müdahale Birimi'nden oluşan ekip, Türkiye'ye C-130 tipi uçakla gelmişti.
8 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma vaadinde bulunan Sierra Nevada şirketini 15 yıl önce Türkiye'ye yatırım yapmaları için davet ettiğini belirtti. Erdoğan, şirketin yatırım yapmamasını eleştirirken, yerli ve milli şirketlerin başarılarına dikkat çekti ve özellikle damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar'ın ürettiği İHA ve SİHA'ları övdü.
4 Mayıs 2023
İşaretlediklerim