Hayko Bağdat, Türkiye'deki bazı tanınmış kişilerin etnik kökenlerini sorgulayan bir yazı kaleme aldı. Yazıda Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen gibi isimlerin Ermeni, Rum veya Yahudi olup olmadıkları soruluyor. Ayrıca, Türkiye'de Ermenilerin kimliklerini neden terk etmek zorunda kaldıkları ve bu durumun tarihsel arka planı ele alınıyor. Bağdat, Türkiye Devleti'nin geçmişte Ermeni olan kişilerin kayıtlarını tutup tutmadığını ve bu bilgilerin nasıl kullanıldığını da sorguluyor.
17 Temmuz 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Mustafa Kemal Atatürk'ün Harf İnkılabı ve Soyadı Kanunu'ndan sonra ve öncesinde kullandığı altı orijinal imzasını paylaştı. Bakanlık, bu imzaların dolaşımdakilerden farklı olduğunu ve orijinal imzaların resmi belgelerde yer aldığını belirtti. Paylaşılan fotoğraflarda Atatürk'ün 1915, 1919, 1921, 1922, 1928 ve 1934 yıllarında kullandığı imzalar yer aldı.
13 Haziran 2024

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, başkent Tiran'da 'Bektaşi Tarikatı Egemen Devleti' adında bir oluşum kuracaklarını açıkladı. Bu yeni devletin, dini hoşgörüyü teşvik etmek amacıyla Vatikan tarzı bir anklav olarak planlandığı belirtildi. Rama, bu yapının kurulmasının zaman alacağını ve sadece birkaç yakın yardımcısının planı bildiğini söyledi. Yeni devletin ordusu, sınır muhafızları ve mahkemesi olmayacak.
22 Eylül 2024
İşaretlediklerim