Arnavutköy’de 40 yaşındaki Harun G, boşanma aşamasında olduğu 35 yaşındaki eşi Serpil G’yi sokakta silahla vurarak öldürdü. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Harun G'yi teslim ol çağrılarının ardından gözaltına aldı. Harun G, ifadesinde eşinin çocuklara bakmak istemediğini söylemesi üzerine tartıştıklarını ve bu tartışmanın cinayete sebep olduğunu ileri sürdü.
10 Ağustos 2024

Hatay İl Emniyet Müdürlüğünde görevli komiser yardımcısı Veysel Ö., Ankara'da izinli olduğu sırada Keçiören ilçesindeki evinde eşi ve iki çocuğunu öldürdü ve ardından intihar etti. Olay, Veysel Ö. eşiyle tartışmaya başladıktan sonra gerçekleşti. Aile yakınları olay yerine geldiklerinde büyük üzüntü ve şok yaşadı. Veysel Ö. daha önce Ankara Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yapmıştı.
13 Mayıs 2024

İstanbul'da Bağcılar ve Küçükçekmece'de iki kadın, eşleri tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bağcılar'da İ.Ç, tartıştığı eşi K.Ç'yi bıçaklayarak öldürdü ve 'kasten öldürme' suçundan mahkemeye sevk edildi. Küçükçekmece'de ise 27 yaşındaki G.A, 23 yaşındaki eşi Ö.A'yı sokakta bıçaklayarak öldürdü ve olay yerinde gözaltına alındı. Ayrıca Arnavutköy'de bir erkek, boşanmak üzere olduğu eşini öldürdü.
15 Ağustos 2024

Manisa'nın Akhisar ilçesinde Yılmaz A. isimli bir adam, eşi S.N.A.'yı sokakta dövdü. Olay, 16 Ağustos'ta Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde gerçekleşti ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine polis soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Yılmaz A., emniyetteki işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklandı.
21 Ağustos 2024

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, otomobilinde boğazı kesilmiş halde ölü bulunan hemşire Tuğba Koç'un eşi A.K., gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadının öldüğünü tespit etti. Geçen yıl evlenen çiftin birinci evlilik yıl dönümünde gerçekleşen bu olay, yerel halk arasında büyük yankı uyandırdı.
4 Eylül 2024

Muğla'nın Menteşe ilçesinde M.K. isimli bir kişi, eşi Senem K.'yi bıçaklayarak öldürdü. M.K. ormanlık alanda yakalandı ve hakkında üç ay uzaklaştırma kararı olduğu belirtildi. Balıkesir'in Gönen ilçesinde ise Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen'i boğarak öldürdü. Sevilen, kızının arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştıklarını ve ardından cinayeti işlediğini itiraf etti.
26 Ağustos 2024

Diyarbakır'da kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cesedi, Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulundu. Nevzat B., Narin'in cesedini dereye gömdüğünü itiraf etti ve amca Salim Güran'ın kendisini tehdit ettiğini iddia etti. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı ve Nevzat B. ile Salim Güran tutuklandı. Soruşturma devam ederken, Nevzat B.'nin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtildi.
10 Eylül 2024

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

Afgan işçi Vezir Mohammad Nourtani'nin Zonguldak'ta ruhsatsız bir madende çalışırken yaralanmasının ardından cesedinin ormanlık alanda yakılmış halde bulunması üzerine, üçü tutuklu altı sanık hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmada sanıklar, olayın detaylarını ve birbirlerine karşı suçlamalarını anlattı. Nourtani'nin eşi, sanıklardan birinin eşinden böbreğini satmasını istediğini iddia etti. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve bazı sanıklar için yurt dışı çıkış yasağına karar verdi.
30 Mayıs 2024

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan bir trafik kazası sonrası annesiyle birlikte yurtdışına kaçmıştı. İlk olarak Mısır'a, ardından ABD'ye giden anne-oğul hakkında iade süreci başlatıldı. Bu kaçışa yardım ettiği iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.
12 Mart 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, eşinin akrabalarıyla görüşmeyi istemeyen ve onlara kötü davranan kadını boşanma davasında kusurlu buldu. Ankara’da yaşayan kadın, eşinin kendisine şiddet uyguladığını ve kumar bağımlısı olduğunu iddia ederek boşanma davası açtı. Mahkeme, kadını az kusurlu, kocayı ise ağır kusurlu buldu ve kadına tazminat ödenmesine karar verdi. Ancak, Yargıtay, istinaf mahkemesinin kararını onaylayarak kadının tazminat talebini reddetti.
11 Ağustos 2024

Eylem Tok ve oğlu Cihantimur Tok, Türkiye'nin iade talebi kapsamında ABD'de yakalandı. Cihantimur Tok, İstanbul'da bir trafik kazasında bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle birlikte Mısır üzerinden ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, her iki ismin de iade talepleri kapsamında yakalandığını ve sürecin yakından takip edildiğini açıkladı.
14 Haziran 2024

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yeni doğan bebeğini çöp konteynerine bıraktığı tespit edilen Y.F.Ş. adlı kadın tutuklandı. Kadın, evlilik dışı ilişkiden dolayı hamile kaldığını ve bunu ailesinden gizlediğini belirtti. Bebeği evin banyosunda doğurduktan sonra ailesinin tepkisinden korktuğu için poşete koyup çöp konteynerine attığını söyledi. Zanlı, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkemece tutuklandı.
13 Temmuz 2024

Nevşehir'de Özbekistanlı turist İntizor Aitbaeva, pasaport, para ve cep telefonunun bulunduğu çantasının çalınması üzerine polise başvurdu. Polis, çantayı Vietnamlı L.T.H.'nin çaldığını tespit etti ve şüpheliyi Ürgüp ilçesinde konakladığı otelde yakaladı. Gözaltına alınan L.T.H. adliyeye sevk edilirken, çanta içindekilerle birlikte sahibine teslim edildi.
20 Ağustos 2024

Yargıtay 2’nci Hukuk Dairesi, kayınvalidesi ve kayınpederine ‘anne-baba’ şeklinde hitap etmeyen kadını ağır kusurlu buldu. Bursa 8’inci Aile Mahkemesi, tarafların boşanmasına karar verirken kadının tazminat talebini reddetti. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Hukuk Dairesi, kadının bu davranışının evlilik birliğini temelinden sarsacak bir kusur olmadığını belirterek tarafların eşit kusurlu olduğuna hükmetti. Ancak Yargıtay, kadını ağır kusurlu bularak istinaf kararını bozdu.
3 Ağustos 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşması bugün Boston'da yapıldı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan anne ve oğul, ABD'de sürekli yer değiştirdikten sonra Boston'da yakalandı. Duruşmada Türkiye'nin sunduğu deliller ve iade talebi görüşülecek. Cihantimur 'kasıtsız adam öldürme ve yaralama', Tok ise 'suçluyu korumak' suçlamalarıyla tutuklandı.
18 Haziran 2024

İstanbul'da ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok'un ABD'deki ilk duruşmasında, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Anne-oğul, kazadan sonra Mısır'a, ardından ABD'ye kaçmış ve Boston'da yakalanmıştı. Türkiye'nin iade talebiyle gözaltına alınan ikilinin bir sonraki duruşması 27 Haziran'a ertelendi.
18 Haziran 2024

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, makam aracıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde Danimarka uyruklu Rami Ali Surul'a çarptı. Surul, kaza yerinde hayatını kaybetti. Doğan, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nizip Belediyesi, Surul'un aşırı alkollü olduğunu ve yola kontrolsüz atladığını iddia etti.
26 Haziran 2024

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün meydana gelen iki ayrı olayda toplam beş kadın hayatını kaybetti. İlk olayda, bir genelevde üç kadın ölümcül bıçak darbeleriyle öldürüldü ve 27 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. İkinci olayda ise, bir dairede 13 yaşındaki bir kız çocuğu ve annesinin cansız bedenleri bulundu, kızın babası cinayetin baş şüphelisi olarak aranıyor. Polis, her iki olayın nedenini henüz tespit edemedi.
24 Şubat 2024

Rusya'da cezaevinde öldüğü açıklanan muhalif lider Aleksey Navalni'nin cesedi, ailesine teslim edilmedi. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmış, cesedin incelenmek üzere Rusya'nın Salehard kentine gönderildiğini ve ailenin morga giderek cesedi talep ettiğinde cesedin orada olmadığını öğrendiğini belirtti. Navalni'nin avukatlarına, cesedin bulunduğu yer ve incelenme süreci hakkında çelişkili bilgiler verildiği iddia edildi. Navalni, 2020'de zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gönderilmişti. AB, Navalni'ye yapılan suikast girişimine kimyasal silah kullanımı nedeniyle tepki göstermişti.
18 Şubat 2024
İşaretlediklerim