Slovenya'da Arjantinli gibi davranarak Rus istihbaratı için çalışan casus çift Anna ve Artem Dultsev, ABD ile Rusya arasında yapılan tutuklu takası sonucu Rusya'ya döndü. Çiftin çocukları Sofia ve Daniel, kendilerini Arjantinli sanıyor ve İspanyolca konuşuyordu. Çocuklar, Rusya'ya döndüklerinde gerçek kimliklerini öğrendi. Casus çift, 2022'nin sonunda Slovenya'da gözaltına alınmış ve casusluk suçundan 19 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Ağustos 2024

Fransa'da 71 yaşındaki Dominique P., eşine 10 yılı aşkın süre boyunca sistematik bir şekilde cinsel saldırıda bulunmak ve bunlara onlarca erkeğin katılmasını organize etmek suçlamalarıyla yargılanıyor. Polisin tespitlerine göre, 72 erkek tarafından en az 92 tecavüz gerçekleştirildi. Dominique P., eşine güçlü sakinleştiriciler verdiğini ve diğer erkeklerin de eşinin uyuşturulduğunun farkında olduğunu itiraf etti. Davada kadının avukatları, müvekkillerinin tekrarlanan tecavüzlerin farkında olmadığını belirtiyor.
3 Eylül 2024

ABD'nin Ohio eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınan siyah vatandaş Frank Tyson, trafik kazasından kaçtığı iddiasıyla durduruldu. Polis müdahalesi sırasında Tyson, yere yatırılarak ters kelepçe takıldı ve polis memurunun diziyle boynuna basması sonucu 'Nefes alamıyorum' diyerek yardım istedi. Bu müdahale sonucunda Tyson olay yerinde hayatını kaybetti ve olaya karışan polisler soruşturma için açığa alındı. Bu olay, 2020'de benzer bir şekilde öldürülen George Floyd vakasını hatırlattı.
26 Nisan 2024

Rus ordusu tarafından casus olarak eğitildiği düşünülen Hvaldimir isimli balina, Norveç'te silahla vurularak öldürüldü. Balina, 2019'da Norveç'in Finnmark kıyılarında özel bir koşum takımıyla görülmüştü. Hayvan hakları örgütleri, polisin olayı soruşturmasını talep ediyor. Otopsi raporunun üç hafta içinde tamamlanması bekleniyor.
5 Eylül 2024

Hollanda'nın eski başbakanlarından Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yoluyla hayatlarına son verdi. 93 yaşındaki çift, Hollanda'da son dönemlerde artan bir eğilim olan ortak ötanazi kararı alan çiftler arasında yer aldı. Van Agt, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapmış ve eşiyle 70 yıldır birlikteydi. Hollanda'da ötanazi, 2002 yılından bu yana belirli koşullar altında yasal olarak uygulanabilmektedir ve son yıllarda başvuran çiftlerin sayısında artış görülmektedir.
11 Şubat 2024

Jon Bon Jovi, Nashville'deki bir yaya köprüsünde intihar girişiminde bulunan bir kadını konuşarak vazgeçirdi. Olay, Bon Jovi'nin klip çekimi için köprüde bulunduğu sırada gerçekleşti. Metropolitan Nashville Polis Departmanı, müzisyenin kadına yardım ettiğini gösteren güvenlik kamerası görüntülerini paylaştı ve Bon Jovi'ye teşekkür etti.
13 Eylül 2024
İşaretlediklerim