Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği her saldırıda bir İsrailli rehini öldüreceğini ve görüntüsünü yayınlayacağını duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından geldi. İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı bir saldırı başlatmıştı.
9 Ekim 2023

Gazzeli yetkililer, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 96 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail'in gazetecileri kasıtlı olarak öldürdüğünü ve bu şekilde gerçeklerin gizlenmesini amaçladığını belirtti. Gazetecileri Koruma Komitesi ise 7 Ekim'den bu yana en az 64 gazetecinin öldürüldüğünü açıklamıştı.
18 Aralık 2023

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarına karşılık olarak İsrail, Gazze'ye bombardımanı yoğunlaştırıyor ve sınıra asker, tank ve zırhlı araç yığıyor. Hamas'ın saldırıları sonucunda en az 300 İsrailli öldü ve yaralı sayısı 1000'den fazla. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 'Siviller Gazze'yi terk etsin' çağrısından sonra sınıra askeri yığınak başladı.
7 Ekim 2023

İsrail ordusundan iki üst düzey yetkili, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarını ABD'nin 11 Eylül 2001 saldırılarına benzeterek, bu olayın İsrail tarihinin en kötü günü olduğunu belirtti. Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda binlerce roket İsrail'e atıldı ve silahlı gruplar yerleşim yerlerine girdi. İsrail'in karşı saldırısı olarak Gazze Şeridi'ni bombalamaya başladığı belirtildi. Resmi verilere göre ölen İsrailli sayısı 700'ü geçerken, yaralı sayısı 2 bini aştı ve 750 kişi kayıp.
9 Ekim 2023

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki bir hastane saldırısında 471 kişinin hayatını kaybettiğini ve 314 kişinin yaralandığını bildirdi. İsrail, saldırıdan İslami Cihad'ı sorumlu tutarken, İslami Cihad iddiayı reddetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında toplamda 3 bin 478 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve 12 bin 65 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in Gazze'ye su, gıda ve yakıt ikmalini kestiği ve bölgenin tahliye edilmesini istediği belirtildi.
18 Ekim 2023

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda en az dokuz Amerikalı hayatını kaybetti. Gazze'den atılan roketlerden bazıları Askalan kentine isabet etti. Öldürülenlerin kimlikleri henüz açıklanmadı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı‘ adlı kapsamlı saldırı başlatmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Savaştayız' demişti.
9 Ekim 2023

Hamas, Gazze Şeridi'ni yöneten Filistinli İslamcı bir militan grup, İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ve Hamas arasında sürekli bir gerilim bulunuyor ve bu sabahki saldırı, Hamas'ın ve Filistinlilerin bugüne kadar İsrail'e karşı gerçekleştirdiği en şiddetli saldırı olarak nitelendiriliyor. İsrail'in de şiddetli bir yanıt vermesi bekleniyor. İsrail ve Mısır, 2007'den bu yana Gazze Şeridi'ni ablukada tutuyor.
7 Ekim 2023

İsrail ordusu, Hamas'ın 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından Gazze'yi ağır bir şekilde bombalamaya başladı. İsrail, Gazze'ye elektrik tedariğini kesti ve halktan bölgeyi terk etmesini istedi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a ait 120 noktaya hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Saldırıda Hamas'a ait hedeflerin vurulduğu, bunların arasında bir tünelin bulunduğu aktarıldı.
8 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdığını ve kara harekatına hazırlık yaptığını açıkladı. Yüzlerce tank ve askeri aracı Gazze sınırına sevk eden ve 360 bin yedek askeri silah altına alan İsrail, Gazze'ye kara harekatı yapılacağını duyuruyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki saldırıları durdurmayacaklarını ve savaşın bir sonraki aşamasına hazırlanmak için saldırıları artırmaya çalıştıklarını belirtti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurdu.
22 Ekim 2023

Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarında ölen İsrailliler için 'geberen' ifadesini kullandı. Gazze Şeridi'ndeki Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' adlı saldırıda, İsrail'e binlerce roket atıldı ve İsrail karşı saldırı olarak Gazze Şeridi'ni bombaladı. Resmi verilere göre ölen İsrailli sayısı 700'ü geçti, yaralı sayısı 2 bini aştı ve 750 kişi kayıp. Milli Gazete, ölen İsrailliler için 'geberen' ifadesini kullanarak tepki çekti.
9 Ekim 2023

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki kara operasyonlarında toplamda 15 askerin öldüğünü duyurdu. Bu açıklama, İsrail'in Hamas'ın 7 Ekim saldırısına karşılık olarak Gazze'yi hava, kara ve denizden bombaladığı ve kente karadan giriş yaptığı bir dönemde geldi. İsrail ordusunun kente girişi sonrasında sokak çatışmaları da başladı.
1 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları sonucunda 7 Ekim'den itibaren ortalama her 10 dakikada bir çocuğun hayatını kaybettiğini ve iki çocuğun yaralandığını açıkladı. UNRWA'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, sivillerin korunmasının bir istek veya ideal olmaktan öte, ortak insanlık sorumluluğu ve taahhüdü olduğu vurgulandı. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in saldırılarında 10 bin 22 Filistinli öldü, bunların 4 bin 104'ü çocuk ve 2 bin 641'i kadındı ve en az 25 bin kişi yaralandı.
6 Kasım 2023

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliya Mülteci Kampı ve Meşru Beyt Lahiya'yı gece boyunca yoğun bombardımana tuttu. Saldırılarda onlarca Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. İsrail'in Gazze'ye saldırıları 8'inci gününde de devam etti. İsrail-Filistin çatışmasında, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atıldı ve İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı.
14 Ekim 2023

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları sonrasında İsrail'in resmi savaş ilan etmesi ve sonucunda 23 bin 708 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine, dünya genelinde protesto eylemleri başladı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ölenlerin yaklaşık 9 bininin çocuk olduğunu açıkladı. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yüzlerce kişi Filistin'e destek yürüyüşü düzenledi ve Dam Meydanı'na öldürülen Filistinli çocuklar anısına binlerce çift ayakkabı bırakıldı.
14 Ocak 2024

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Huveydi'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu olayla birlikte, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yapılan saldırılarda ölen gazetecilerin sayısı 100'e ulaştı. Medya Ofisi, İsrail'in gazetecileri gerçekleri gizlemek ve haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak hedef aldığını iddia etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 19 bini aştığı ve en az 64 gazetecinin öldürüldüğü belirtildi.
23 Aralık 2023

Gazze'deki sağlık bakanlığı, iletişim ve internet kesintileri nedeniyle bölgedeki can kayıplarının sayılamadığını açıkladı. Daha önce İsrail saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının sırasıyla 11 bin 78 ve 27 bin 490 olduğu bildirilmişti. Şifa Hastanesi ve çevresine yapılan saldırılar sonucu hastane durumunun felaket düzeyde olduğu ve İsrail ordusunun hareket eden herkesi hedef aldığı belirtildi. Bu durum, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve İsrail ordusunun Gazze'ye hava bombardımanı başlatmasının ardından yaşanıyor.
11 Kasım 2023

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Gazze'deki İsrail-Filistin çatışmalarında 16 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölen gazetecilerin isimleri açıklandı ve bir gazeteci ile bir foto muhabirinden haber alınamadığı belirtildi. Daha önce yapılan açıklamalarda, İsrail’in saldırılarında 13 gazetecinin öldüğü belirtilmişti.
21 Ekim 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonucunda 243 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 26 bin 905 kişinin yaralandığını bildirdi. 7 Ekim'den itibaren enkaz altında 1400'ü çocuk olmak üzere toplam 2 bin 650 kişi için kayıp ihbarı alındığı belirtildi. Ayrıca, saldırılar nedeniyle 195 sağlık personelinin öldüğü, 51 ambulansın kullanılamaz hale geldiği ve çok sayıda sağlık kuruluşunun hasar gördüğü ifade edildi.
9 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de yaşayanların yüzde 40'ının açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. UNRWA'nın Gazze Direktörü Thomas White, kentteki açlık sorununun 'felaket boyutta' olduğunu ve insani ateşkesin tek umut olduğunu belirtti. Gazze'de savaşın başlangıcından bu yana 21 bin 320 Filistinli öldürüldü ve 55 bin 603 kişi yaralandı. UNICEF ise beş yaşın altındaki 335 bin çocuğun yetersiz beslenmeden dolayı ölüm riski altında olduğunu duyurdu.
28 Aralık 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cibaliya mülteci kampını bombaladığını ve ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, saldırıyı doğruladı ve Hamas'ın üst düzey komutanı İbrahim Biari'nin öldürüldüğünü belirtti. Gazze'li yetkililer, önceki haftalarda İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıda 471 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
31 Ekim 2023
İşaretlediklerim