Adana'nın Yüreğir ilçesinde dün gerçekleşen aile içi silahlı saldırıda yaralanan altı yaşındaki kız çocuğu hastanede yaşamını yitirdi. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren B.Y'nin (29) aynı silahla intihar girişiminde bulunduğu ve durumunun ciddi olduğu, diğer yaralıların durumlarının ise iyi olduğu belirtildi.
30 Ağustos 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Mardin'de 'beşik kertmesi' yapılan sekiz yaşındaki kız çocuğu ve dokuz yaşındaki amca oğlu için aile arasında 'nişan töreni' düzenlenmişti. Sosyal medyada görüntüleri paylaşılan törenin, büyükbaba ve büyükannelerinin isteğiyle düzenlendiği ileri sürülse de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlatmış ve çocuklar korumaya alınmıştı. Mardin başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında çocukların dört ebeveyni de gözaltına alındı.
17 Ekim 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde, B.Y. isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir sebeple ailesinden dört kişiyi silahla yaraladı ve ağabeyini öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve saldırganın ağabeyi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan ve diğer dört kişinin hayati tehlikesi olduğu belirtildi.
29 Ağustos 2023

Bolu'da, ebeveynleri evde olmayan sekiz yaşındaki Ö.B.Ö., evinin bahçesinde oynarken O.Ö. isimli bir kişi tarafından kaçırıldı. Çocuğun köpeğiyle oynadığı sırada köpeği kaçırıp, çocuğu köpeğinin yerini göstereceğini söyleyerek kandıran şüpheli, çocuğu bir iş merkezinin çatı katına götürüp sandalyeye bağladı. Fidye için eve giden şüpheli, çocuğun annesi tarafından fark edilince kaçmaya başladı ve vatandaşlar ile bir polis memurunun yardımıyla yakalandı. Çocuk, polis ekipleri tarafından bulunarak sağlık kontrolünden geçirildi ve durumunun iyi olduğu belirtildi.
23 Ocak 2023

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren iki yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığını adli tıp raporuyla belirlediklerini açıkladı. Olayla ilgili olarak çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Gürcün, olayın vahameti nedeniyle kurumların hızlı bir şekilde aksiyon aldığını ve raporun kesinleştiğini belirtti. İki yaşındaki çocuğun durumu ciddiyetini korurken, annenin beş yaşındaki kızı da devlet korumasına alındı.
11 Eylül 2024

Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023

Kayseri Melikgazi ilçesinde, bir çöp konteynerinde bebek cesedi bulunmasının ardından polis soruşturma başlattı. Yaklaşık 750 hamile veya yeni doğum yapmış kadınla görüşülüp, 550 saatlik kamera kaydı incelendi. Soruşturma sonucunda, bebeğini çöpe attığı tespit edilen 32 yaşındaki anne İ.C. yakalanarak tutuklandı. Anne, sosyal medya üzerinden tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü doğurduğu bebeği çöpe attığını ifade etti.
6 Temmuz 2023

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde yaşayan emekli uzman çavuş Nevzat A., tartıştığı eşi Züleyha A. ve çocukları Oğulcan A. ve Nurseda A.'ya silahla ateş etti. Oğulcan A. olay yerinde hayatını kaybetti, Züleyha A. ve Nurseda A. ağır yaralandı. Nevzat A. ise aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.
23 Ekim 2023

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bir evde çıkan yangında bir yaşındaki Zeynep A.'nın cansız bedeni bulundu. Yangından kurtulan baba Mehmet A., yangını uyurken fark ettiğini ve dışarı kaçtığını ifade etti. Anne Hilal A., polis merkezine giderek teslim oldu ve ifadesinde kızını boğarak öldürdüğünü, ardından evi ateşe verip kaçtığını söyledi. Hilal A., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
29 Mart 2023

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Fatih Aile Sağlığı Merkezi'nde çalışan üç doktor, hasta ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Doktorlar Ahmet Murat Kazan, Serdar Erişti ve Yılmaz Sarıkaş, bir tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu dövüldü. İki doktor Kocaeli Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı, bir şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
6 Ekim 2023

Aksaray'da hemşire Saliha Tuncel'in bir rezidansın 7. katından düşerek ölmesi olayında, adliyeye sevk edilen hastane müdürü Ç.Ö. tutuklanırken, doktor H.İ.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, 24 Mayıs'ta doktor H.İ.A.'nın dairesinin bulunduğu rezidansta meydana geldi. İlk ifadelerinin ardından serbest bırakılan doktor ve hastane müdürü hakkında daha sonra gözaltı kararı çıkarılmıştı.
27 Mayıs 2023

Bingöl'de çevik kuvvet polisi olarak görev yapan A.E, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde alacak verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu annesi, iki ağabeyi ve yengesini İznik Gölü kıyısında bulunan bir çamlık alanda silahla vurarak öldürdü. A.E, olayın ardından ilçe emniyet müdürlüğüne giderek teslim oldu ve emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
28 Ocak 2023

Ankara Valiliği, internet üzerinden satışa çıkarılan ve daha sonra IŞİD'li bir aileye verilen Ezidi kız çocuğunun koruma altına alındığını duyurdu. Çocuğu kaçıran ve satışa çıkaran kişi ise tutuklandı. Bu durum, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı korumasındaki çocuğun IŞİD'li aileye teslim edildiğinin ortaya çıkması sonrasında yaşandı. Çocuk, 2021'de Ankara'da düzenlenen bir operasyonla kurtarılmıştı.
27 Ekim 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

Bayrampaşa’da Altıntepsi Mahallesi’nde bir babayla oğlu, araç park etme tartışması sonrasında silahla vurularak öldürüldü. 56 yaşındaki Orhan B. ile 75 yaşındaki dükkan sahibi Lütfü Er arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Ertesi gün Orhan B, Lütfü Er’i ve kendisini bıçaklayan Er’in oğlu Ramazan Er’i silahla vurdu. Hastaneye kaldırılan baba ve oğlu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.
6 Ağustos 2024

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kötü muamele yasağını ihlal ettikleri yönünde karar verdiği altı polis hakkında kapatılan soruşturma, Bakırköy 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından yeniden açıldı. Müşteki Aydın Aydoğan'ın gözaltında kasten yaralanıp yaralanmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gerektiği belirtildi. Aydoğan, 2013 Gezi Parkı eylemlerinde yaralandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve bu olaydan sonra polisler tarafından kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM'nin kararına rağmen soruşturmayı kapatan savcı, Aydoğan'ı muayene etmeyen bir doktoru tanık olarak dinlemişti.
16 Haziran 2023

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki yaşındaki S.Y. adlı çocuk cinsel istismara uğradı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, çocuğun annesi B.Y.'nin durumu bildiğini ancak şikayetçi olmadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında anne dahil beş kişi tutuklandı ve çocuğun beş yaşındaki kardeşi koruma altına alındı. Çocuğun sağlık durumu kötü ve stabil olarak bildirildi.
17 Eylül 2024

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 23 şüpheli arasındaki köy imamı serbest bırakıldı. Narin'in cansız bedeni, kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde bir çuval içinde bulunmuştu. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası muhtar Salim Güran tutuklanmış, Nevzat Bahtiyar ise cesedi gömdüğünü itiraf etmişti. Soruşturma devam ederken, Narin'in ailesi ve diğer şüpheliler halen gözaltında bulunuyor.
11 Eylül 2024
İşaretlediklerim