Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşayan Ö.D., henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı eşi S.D.'yi silahla öldürdü. Olayın ardından Ö.D., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.D., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ö.D.'nin durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.
2 Ekim 2023

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dört çocuk, bir çocuğu öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Olay, 17 Ağustos'ta Ayazağa Mahallesi'nde bir kavga ihbarı üzerine polisin müdahalesiyle ortaya çıktı. Kavgada yaralanan Emir K., hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Polis, kavgaya karıştığı tespit edilen dört çocuğu gözaltına aldı ve sosyal medyada yaşanan atışmaların kavgaya neden olduğunu belirledi.
21 Ağustos 2024

Batman'da yedi yaşındaki bir kız çocuğu halasının kömürlüğünde ölü bulundu. Çocuğun babası Ömer Faruk Arslan, İstanbul'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Dört ay önce eşinden boşanma davası açılan Arslan, kızını gezdirdikten sonra kömürlüğe götürüp boğarak öldürdüğünü ve bunu eşine acı çektirmek amacıyla yaptığını belirtti. Arslan'ın yüzündeki çiziklerin, çocuğun direnmesi sonucu oluştuğu tespit edildi ve şüpheli adliyeye sevk edildi.
31 Ocak 2023

İzmir'in Urla ilçesinde bir alışveriş merkezinde 'omuz atma' meselesi sebebiyle çıkan tartışma, bıçaklama olayıyla sonuçlandı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.B. isimli kişi, Semih Köse'yi bıçakladı. Köse, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili S.B. ve kardeşleri S.B. ve T.B.'yi gözaltına aldı ve üç zanlı daha sonra tutuklandı.
16 Ekim 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde yeni doğan bebeğini çöp konteynerine bıraktığı tespit edilen Y.F.Ş. adlı kadın tutuklandı. Kadın, evlilik dışı ilişkiden dolayı hamile kaldığını ve bunu ailesinden gizlediğini belirtti. Bebeği evin banyosunda doğurduktan sonra ailesinin tepkisinden korktuğu için poşete koyup çöp konteynerine attığını söyledi. Zanlı, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan mahkemece tutuklandı.
13 Temmuz 2024

Bakırköy'de 2,5 yaşındaki bir kız çocuğunu fidye için kaçıran üç şüpheli tutuklandı. Şüphelilerin çocuğu kaçırdıktan sonra çocuğun ailesiyle fidye için iletişime geçmeye çalıştığı, ancak polis tarafından yakalandığı belirtildi. Kaçırılan çocuk, polis operasyonu sonucunda kurtarıldı ve ailesine teslim edildi. Şüpheliler, 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklandı.
31 Ağustos 2023

TFF 2'nci Lig'de Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcularına saldırı düzenlendi ve tribünde 'Beyaz Toros' ve 'Yeşil' posterleri açıldı. Saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında dokuz kişi gözaltına alındı ve üç güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırıldı. Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları bildirildi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursaspor taraftarını milli duruşlarından dolayı tebrik ederken, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise 'Amed vardır, Amedspor vardır' şeklinde bir açıklama yaptı.
7 Mart 2023

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde bir çocuğa cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen F.K. tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Haberin yayılmasının ardından yüzlerce kişi kaymakamlık önünde toplanarak oturma eylemi başlattı. Polis, grubu dağıtmak için TOMA'ları devreye soktu. F.K.'nın ailesi ise güvenlik amacıyla ilçeden tahliye edildi.
17 Ağustos 2023

Hatay'ın Antakya ilçesinde uyuşturucu kullandığı iddia edilen K.A. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle iki kız kardeşiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu araya giren annesi S.Ü.'yü bıçaklayarak öldüren K.A., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
2 Ocak 2023

Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta karakolda hayatını kaybeden Birol Yıldırım'ın ölümüne ilişkin 12 polisin yargılandığı dava sürüyor. Son tutuklu sanık İsmail Alperen Salman'ın tahliyesi ve tanıkların duruşmaya gelmemesi nedeniyle duruşma ertelendi. Yıldırım ailesinin avukatı, adaletin işletilmemesinden şikayetçi olup, olayın bir kafe sahibinin korunması için çıktığını ve bu kafeyle ilgili araştırma yapılmasını talep etti. Yıldırım'ın babası, sanıkları suçlarken, kardeşi tahliye edilen polisin mafya bağlantısı olduğunu iddia etti. Mahkeme, iki tanığın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı 31 Mart'a erteledi.
23 Ocak 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Mersin'in Bozyazı ilçesinde emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz'in cesedi, 14 Eylül'de çöplük alana bırakılan bir varilde bulundu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan oğlu Orkun Doludeniz, polisteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Zanlı, ifadesinde babasını evde hareketsiz yatarken bulduğunu ve cesedi ticari taksiyle çöplük alana götürdüğünü iddia etti. Selahattin Doludeniz'in kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belirlenecek.
16 Eylül 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde, boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Aslı A. isimli kadın, çocuklarını görmek için polis refakatinde gittiği eski kocasının evinde saldırıya uğradı ve aldığı bıçak darbeleri sonucu yaşamını yitirdi. Saldırgan eski koca M.A. olay yerinde polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili refakat eden iki polis memuru açığa alındı.
4 Mart 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesinde iki çocuk annesi Nazlı K'nin balkondan düştüğü iddia edildi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, olayla ilgili çalışma başlatarak kadının eşi U.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.
9 Eylül 2023

Van'ın Çatak ilçesinde iki gün boyunca haber alınamayan Mazlum Tanış'ın (23) cesedi, arama çalışmaları sonucunda kayalıklar arasında bulundu. Otopsi sonucunda vücudunda saçma izlerine rastlanan gençle ilgili soruşturma kapsamında, oğluyla en son dağda görülen baba Zübeyit Tanış ifadeye çağrıldı. Sorgusunda oğlunu silahla vurduğunu itiraf eden baba, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023
İşaretlediklerim