Narkotik polisi tarafından dün gerçekleştirilen bir baskında evinde uyuşturucu madde bulunan şarkıcı Kalben Sağdıç, kısa süreliğine gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı. Olayın ardından sosyal medya üzerinden bir video yayınlayan Kalben, sağlık durumunun iyi olduğunu ve daha da iyi olacağını belirtti. Ayrıca, kamuoyunu bu durumla ilgili endişelendirdiği için üzgün olduğunu ifade etti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.
9 Mayıs 2024

Sedat Peker, 2021 yılında yayımladığı dokuz video ile devlet-siyaset-mafya ilişkilerine dair önemli ifşaatlarda bulundu. Can Dündar, bu ifşaatları temel alarak bir belgesel hazırladı ve belgesel Almanya'da yayımlandı. Dündar, belgeselin Türkiye'de yayımlanmasının mümkün olmadığını belirtti ve belgeselin Almanya'da büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Belgesel, Peker'in ifşaatlarının yanı sıra Türkiye'deki derin devlet yapısını da ele alıyor.
18 Ağustos 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde, aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e bir kişi bıçakla saldırdı. Saldırgan, bir polisi de boynundan bıçakladı ve polis saldırgana ateş etti. Skynews'ın haberine göre, çok sayıda yaralı var ve polis, yaralıların durumu hakkında henüz bilgi veremeyeceğini açıkladı. Saldırıyla ilgili operasyonun sürdüğü bildirildi.
31 Mayıs 2024

Van Kültür Yolu Festivali kapsamında Atatürk Kültür Parkı’nda sahne alan Cem Adrian, konser sırasında yüzüne pet şişe atılmasına rağmen performansına ara vermeden devam etti. Sanatçı, olayı esprili bir şekilde karşılayarak elindeki gülü şişeyi atan kişiye armağan etti. Adrian, sosyal medya hesabından hayranlarına teşekkür ederek, olaydan dolayı kötü hissetmemeleri gerektiğini belirtti. Fazıl Say, Cem Adrian'ı nasıl keşfettiğini anlattı ve ikilinin 20 yıl sonra aynı sahnede buluştuğunu vurguladı.
7 Temmuz 2024

Almanya'nın Mannheim kentinde aşırı sağcı Alman Özgürlük Partisi'nin eski lideri Michael Stürzenberger'e yönelik bıçaklı saldırıda yaralanan polis memuru hayatını kaybetti. Saldırıda beş kişi yaralanmış, saldırgan polis tarafından ateş edilerek etkisiz hale getirilmişti. Saldırının Afgan göçmen tarafından gerçekleştirildiği ve saldırının nedeninin henüz bilinmediği açıklandı. Diğer yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
3 Haziran 2024

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'ın merkezinde bir erkek saldırgan tarafından dövüldü. Saldırgan gözaltına alındı, ancak Frederiksen'in yaralanıp yaralanmadığı henüz bilinmiyor. Olay, Danimarka'nın komşu ülkelerinde de büyük yankı uyandırdı ve birçok lider saldırıyı kınadı. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Frederiksen'in saldırı karşısında şoke olduğu belirtildi.
7 Haziran 2024

Dünyaca ünlü yazar Salman Rüşdi, 12 Ağustos'ta New York'ta bir konuşma yaparken bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir gözünü kaybettiğini ve saldırı anında öleceğini düşündüğünü belirtti. Rüşdi, saldırıyı detaylandırarak, saldırganın 27 saniye içinde kendisine 12 bıçak darbesi indirdiğini ve sonrasında yerde kanlar içinde kaldığını anlattı. Ayrıca, saldırı anında kişisel eşyalarını düşünmenin aptalca olduğunu ancak bu düşüncelerin hayatta kalma içgüdüsüyle bağlantılı olduğunu ifade etti.
15 Nisan 2024

ABD başkan adayı Donald Trump’ın Pennsylvania’daki mitinginde silahlı saldırı gerçekleşti. Trump, konuşma yaparken kulağından yaralandı ve güvenlik görevlileri tarafından sahneden indirildi. Trump’ın doğrudan hedef alınıp alınmadığı henüz net değil. Olay, ABD'deki seçim sürecinde güvenlik endişelerini artırdı.
14 Temmuz 2024

Tayland'ın Nakhon Sawan eyaletinde, yiyecek ve para dilenmek için kullanılan bir fil, sahibini ezerek öldürdü. Olayı kaydeden bir görgü tanığı, filin sahibi tarafından dilenmek için kullanıldığını ve olay anında filin aniden tedirginleşerek sahibine saldırdığını belirtti. Bir diğer tanık ise, filin yavrusunun elinden alındığını hissettiği için sahibine saldırdığını öne sürdü.
8 Şubat 2024

Meksika'nın Guanajuato eyaletinin Celaya kentinde suçları haberleştiren gazeteci Alejandro Martinez, silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Martinez, ölüm tehditleri aldığı için korumalarıyla birlikte seyahat ediyordu. Guanajuato'da cinayet oranları yüksek olup, özellikle Jalisco uyuşturucu karteli ile Santa Rosa de Lima çetesi arasındaki çatışmalar bu durumu tetikliyor. Gazetecileri Koruma Komitesi'ne göre, 2000 yılından bu yana Meksika'da 141 gazeteci öldürüldü ve bu cinayetlerin çoğu çözülemedi.
5 Ağustos 2024

Slovakya'da hükümet toplantısından sonra dört el ateş açıldı. Reuters'ın aktardığına göre Slovakya Başbakanı Robert Fico yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Saldırganın yakalandığı bildirildi. Olayla ilgili daha fazla bilgi güncellenecek.
15 Mayıs 2024

YouTube, ateşli silah videolarıyla ilgili politikasında değişiklik yapma kararı aldı. Yeni politika kapsamında, ateşli silahların emniyetinin nasıl açıldığını gösteren videolar yasaklanacak. Ayrıca, ev yapımı silah, otomatik silah ve susturucu gibi aksesuarları gösteren videolar 18 yaş ve üzerindeki kullanıcılarla sınırlandırılacak. Ateşli silah tutan kişilerin yer aldığı canlı yayınlar da yasaklanacak. Değişiklikler 18 Haziran'da yürürlüğe girecek.
6 Haziran 2024
İşaretlediklerim