Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarını böleceği eleştirilerine karşı çıkarak, ikinci tura kalacağını ve seçimi kazanacağını iddia etti. TV100'de katıldığı bir programda kendisine yöneltilen eleştirilere ve iddialara yanıt veren İnce, aday olmaması durumunda Erdoğan'ın kazanma şansının artacağını belirtti. Ayrıca, gazeteci Sevilay Yılman'ın parti giderlerini karşılamak için kullandığı iki banka hesabı ve şahsi hesabının incelenmesine izin vermediği iddiasına da tepki gösterdi.
12 Nisan 2023

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, DEVA Partisi'nin Meclis'te grup kurabilmek için CHP'den beş vekil daha istemeye hazırlandığını yazdı. Ancak DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, bu iddiayı yalanlayarak, partinin tek motivasyonunun Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçtirmek olduğunu ve böyle bir taleplerinin olmadığını belirtti. Millet İttifakı çatısı altında seçimlere katılan CHP, DEVA Partisi'ne 25 kontenjan tanımış ve DEVA Partisi seçimlerde 15 milletvekili çıkarmıştı.
26 Mayıs 2023

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, FOX TV'de yaptığı açıklamada, eski bakan Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu alamadığını iddia etti. Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım hedefini 'kötümser' olarak nitelendirerek, kendi hedeflerinin 500 milyar dolar olduğunu belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık satışlarının aslında 250 milyar doları aştığını ve iktidara gelmeleri durumunda Varlık Fonu'nu kapatacaklarını ve Konut Finansmanı Kurumu'nu kuracaklarını söyledi. Mehmet Şimşek'in ise Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret ettiği ancak aktif siyasete dönmeyi düşünmediğini belirtti.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı danışmanı Yiğit Bulut, Reuters'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni ekonomi modeli'nden vazgeçeceğine dair haberini yalanlayarak eleştirdi. Reuters, hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Erdoğan'ın yeni seçim beyannamesinde piyasa dışı uygulamalara yer verilmeyeceğini iddia etmişti. Bulut, bu iddiaları yalan, manipülasyon ve kötü niyet olarak nitelendirdi ve Türkiye'nin eski tip ortodoks 'faiz yükselt' modeline dönüş yapmayacağını savundu.
17 Mart 2023

Hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olabileceğini açıklamasının ardından, daha önce 'sürpriz aday' olarak anılan finans profesörü Özgür Demirtaş, siyasete uzak olduğunu ve hiçbir siyasi oluşumla ilgisi olmadığını ifade etti. Demirtaş, sosyal demokrat partilere arka plandan önerilerini ilettiğini, ancak siyasete doğrudan katılmayacağını belirtti. Ersan Şen ise İYİ Parti lideri Meral Akşener ile bir görüşme gerçekleştireceğini duyurdu.
5 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Genişletilmiş İstanbul İl Divanı Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ittifak içinde hareket edeceklerini ve dış politikada da iç politikada da birlikte davranacaklarını belirtti. Karamollaoğlu, seçimlerin sonucunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçileceğini neredeyse garanti gibi gördüğünü ifade etti. Ayrıca, geçmişte CHP'nin icraatlarından dolayı eleştirilere maruz kaldıklarını ancak bu durumun Kılıçdaroğlu için geçerli olmadığını dile getirdi.
26 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, Millet İttifakı tarafından Saadet Partisi genel merkezinde duyuruldu. Bu duyuru, AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan'ın üç yıl önce Kılıçdaroğlu aday olursa kendisinin de aday olacağını söylediği açıklamayı akıllara getirdi. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı üzerine Turan, Twitter'dan 'Hayırlı olsun' mesajı paylaştı ve sosyal medyada Turan'ın eski sözleri hatırlatılarak adaylık konusunda alaycı yorumlar yapıldı.
6 Mart 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanabileceğini belirtirken, dört adayın seçim sonuçları üzerinde olumsuz etki yapabileceğini ifade etti. Cumhur İttifakı'nın Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR ile ittifakını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paniklemesine bağladı. Aile içi şiddetle mücadelede caydırıcılığın artırılması gerektiğini ve idam cezasının gerekli durumlarda uygulanabileceğini savundu. Ayrıca, Millet İttifakı içinde Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi arasında 'ittifak içinde ittifak' kurulması yönünde görüşmelerin devam ettiğini ve henüz sonuçlanmadığını açıkladı.
30 Mart 2023

Can Ataklı, son dönemde yaşanan siyasi yumuşama hareketlerine rağmen, geçmişteki gerginliklerin sorumlusunun kim olduğunu sorguluyor. Erdoğan'ın uzun süredir muhalefet partilerine karşı agresif ve uzlaşmaz bir tutum sergilediğini, muhalefet liderlerini ciddiye almadığını ve önemli konularda muhalefetle iletişim kurmadığını belirtiyor. Ayrıca, Erdoğan'ın son seçimlerdeki başarısızlıklarının ardından siyasi tutumunda bir değişiklik olup olmadığını sorguluyor.
30 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, iktidarın Abdullah Öcalan ile görüştüğünü ve bu bilgiyi kendi kaynaklarından doğruladığını belirtti. Demirtaş, Diyarbakır'da HDP'li avukatlar ve aktivistlere yönelik yapılan operasyonları bir seçim çalışması ve kumpas olarak nitelendirdi. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın seçimlerdeki rolünün abartıldığını ve HDP'nin sandık güvenliği konusunda endişe duymadığını ifade etti. HÜDA-PAR'ın AKP listelerinden seçime gireceği bilgisini de paylaştı.
28 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, DEVA ve Gelecek Partisi'nin sığınmacılar ve kayyım konularındaki itirazları nedeniyle ikinci tur seçim kararını erteledi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na sunduğu mutabakat metninde sığınmacıların zorla geri gönderilmesini ve kayyım uygulamasının devamını talep ediyor. İttifak içindeki DEVA ve Gelecek Partisi ise bu şartların uluslararası hukuka ve insan haklarına uygun olmasını savunuyor. Görüşmelerin olumlu devam ettiği ve Kılıçdaroğlu'nun Hatay'dan dönüşünün beklendiği belirtiliyor.
23 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'li Erdoğan Toprak'ın eski eşi Ece Güner'i İYİ Parti listelerinden aday gösterdiğini iddia etti. Güner ve Toprak, geçen yıl boşandıklarını ve Toprak'ın Güner'in adaylığı konusunda herhangi bir etkisi olmadığını belirterek iddiaları yalanladılar. Güner, siyasi bir lider olarak Meral Akşener ile bağlantısının olduğunu ve İYİ Parti'nin ilkelerine uygun olduğunu ifade ederek adaylığını onurla kabul ettiğini açıkladı.
10 Nisan 2023

Millet ittifakını oluşturan CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, geçiş sürecinin yol haritasını belirlemek için toplantılar düzenliyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yasama faaliyetleri için 'eşgüdüm kurulu' oluşturulması ve Meclis iç tüzüğünün değiştirilmesi gibi öneriler sunuyor. Parti liderleri, kamuoyuna yansımayan görüşmeler yaparak ortak aday belirleme sürecini yürütüyor. Ayrıca, her partiye baştan birer bakanlık verilmesi ve genel kurulda değişiklik yapılması gibi konular da gündemde.
29 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun CHP ve HDP'ye yönelik eleştirilerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in haberi olmadığını ifade etti. Erdem, partide demokrasinin işlediğini ve kendi görüşlerini özgürce ifade edebildiğini vurguladı. Ayrıca, Ağıralioğlu'nun aksine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağına inandığını belirtti.
25 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, partinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu gelecek kongrede tekrar aday göstermeyi planladıklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, daha önce aday olmayı düşünebileceğini ifade etmişti. Parti içinde 'değişim' talepleri ve kurultay süreci başlamıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bu tartışmanın güçlü aktörlerinden biri olduğu belirtiliyor.
24 Temmuz 2023

DEVA Partisi, Gelecek Partisi ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) grup kurma çalışmalarına ilişkin çıkan haberler üzerine bir açıklama yaparak, yetkili kurullarının herhangi bir somut formül üzerinde anlaşmaya vardığına dair bir durum olmadığını belirtti. İki partinin birleşerek Meclis'te grup kurma sayısı olan 20'ye ulaşmaya çalıştığı ve eş başkanlık formülünün de gündemde olduğu iddiaları ortaya atılmıştı. DEVA Partisi'nin açıklamasında, TBMM'de grup kurma ve ilgili diğer konuların partinin yetkili organlarında değerlendirileceği ifade edildi.
6 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Ahmet Türk, 11 gün sonra yapılacak seçimler sonrasında DEM Parti'nin kazanacağı belediyelere kayyum atanmayacağına inandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise DEM Parti'nin dışarıdan emir aldığını ve şehirleri yönetemeyecek isimleri aday gösterdiğini iddia etti. Barış Pehlivan, DEM Parti içinde yapılan görüşmelerde, parti üyelerinin çoğunluğunun kayyum politikasının sona erdiğine inandığını ve toplumun artık bu uygulamaya rıza göstermeyeceğini belirttiğini aktardı.
20 Mart 2024

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV5'te katıldığı bir programda, altılı masanın olası cumhurbaşkanı adayını Şubat ayı içinde netleştireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak belirlemesi beklenirken, muhalefetin henüz resmi bir adayı yok. Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın aday belirleme süreci devam ediyor ve olası adaylar arasında İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları ile CHP Genel Başkanı yer alıyor.
28 Ocak 2023
İşaretlediklerim