Kahramanmaraş'ın Onikişubat ve Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangını, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına altı helikopter, iki uçak, 20 arazöz ve 90 personelle müdahale edildi. Yangın sonucunda 15 hektar tarım arazisi ve 6 hektar orman alanı zarar gördü.
23 Temmuz 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangını beşinci gününde kontrol altına alındı. Yangın, 24 Temmuz'da Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlamıştı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, yangına karadan müdahale edilemediğini, gece görüşlü helikopterlerle ve sabah havalanan uçaklarla müdahale edildiğini belirtti. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının havadan ve karadan yapılan etkin müdahaleler sonucu kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.
28 Temmuz 2023

İzmir'in Selçuk ilçesinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle Aydın'ın Kuşadası ilçesine ilerleyen yangın, 350 hektar ormanlık alanı yok etti. Bayraklı Dede Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, can güvenlikleri nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi ve söndürme çalışmaları devam ediyor.
30 Haziran 2024

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

Mersin'in Silifke ilçesindeki Evkafçiftliği Mahallesi'nde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını başladı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, söndürme helikopteri ve arazözlerle yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan çalışmalar sürüyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi.
13 Ağustos 2024

Antalya'nın Serik ilçesindeki Yumaklar Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. TRT Haber ekibi yangın bölgesinden son durumu aktarıyor. Yangınların önlenmesi ve sıcaklıkların yükselmesiyle ilgili uyarılar yapıldı.
28 Temmuz 2024

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde yerleşim yerlerine yakın bir ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangının nedeni henüz belirlenemedi ve rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
17 Eylül 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

Muğla’nın Menteşe ilçesinde iki gün önce başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, Denizova Mahallesi’nde Sarnıç mevkisinde çıkmış ve gece boyunca Sarnıç ve Zeytinköy mahalleleri arasında kalan Kartal Kanyonu’nda devam etmiştir. Ekipler, ulaşımın olmadığı bölgelere gece görüşlü helikopterlerle müdahale ederken, sabah saatlerinde diğer hava araçları da söndürme çalışmalarına katılmıştır. Yetkililer, diğer alanlardaki yangının kontrol altına alındığını bildirmiştir.
9 Eylül 2024

İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Narlıdere sitesinin sekiz katlı binasında yangın çıktı. Yangına itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü arazözleri, İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları ve yangın söndürme helikopteri müdahale etti. Sekiz saat süren müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam etti. Dumandan etkilenen altı kişiye sağlık ekipleri müdahale etti ve hayvanlar kurtarıldı. İzmir Valisi ve Narlıdere Belediye Başkanı can kaybı olmadığını belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı yangının elektrik kontağından kaynaklandığını açıkladı.
28 Nisan 2023

Manisa’nın Gördes ve Uşak’ın Eşme ilçelerinde çıkan orman yangınları altı gün süren müdahalelerin ardından kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aydın’ın Bozdoğan ilçesindeki yangının da büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı. İzmir’in Menderes ve Muğla’nın Yatağan ve Ula ilçelerindeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını belirten bakan, soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
19 Ağustos 2024

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, çevre belediyelerin itfaiye ekipleri ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangının yerleşim bölgeleri için tehdit oluşturmadığı bildirildi.
23 Ağustos 2023

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

Hatay’ın Antakya ilçesinde ormanlık bir alanda yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Yangına yedi arazöz ve dört su tankeri ile müdahale ediliyor. Muğla’da ise 350 futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın yandığı belirtildi.
11 Eylül 2024

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir’in Karşıyaka ve Urla ilçesi ile Bolu’nun Göynük ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Yangınlar, kuvvetli rüzgara rağmen ekiplerin yoğun çabalarıyla söndürüldü. Beş bölgede daha yangınlarla mücadele devam ediyor. Bakan Yumaklı, bu yangınların da kısa sürede kontrol altına alınacağını belirtti.
18 Ağustos 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. Yeniköy ve Yava mahallelerindeki yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait hava ve kara araçları yangına müdahale ediyor. Yangının kontrol altına alınabilmesi için çalışmalar sürüyor.
18 Ağustos 2024
İşaretlediklerim