İstanbul Bağcılar'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir toplu açılış töreni dolayısıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından belirli yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu. Kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar açıklandı. Trafik kapatma işlemi, etkinlik günü sabah 08.00'den programın sonuna kadar sürecek.
1 Nisan 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, beş saatliğine çift yönlü trafiğe kapatıldı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, köprü saat 02.00 ila 07.00 arasında araç trafiğine kapalı tutuldu ve çift yönlü trafik akışı saat 07.00 itibarıyla yeniden başladı.
26 Ekim 2023

Kocaeli'nin Kartepe mevkisindeki Anadolu Otoyolu'nda 26 araçlık bir trafik kazası meydana geldi. Kazada 13 kişi yaralandı, yaralıların ikisinin durumu ağır. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle otoyol bir süreliğine trafiğe kapatıldı, ancak araçların kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak ulaşıma açıldı.
17 Ekim 2023

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nda görüş mesafesinin 0.5 milin altına düşmesi sebebiyle 06.38 itibarıyla gemi trafiğini çift yönlü olarak askıya aldı. Yoğun sis, Şehir Hatları'nın bazı seferlerinin de yapılamamasına neden oldu.
31 Ocak 2023

İstanbul Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve bağlantı yolları tören süresince trafiğe kapalı olacak. Trafik akışı için Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi gibi alternatif yollar belirlendi. Ayrıca, Hal Yolu Güney istikameti Bayrampaşa ayrımlarından itibaren trafiğe kapatılacak ve trafik akımı yan yola yönlendirilecek.
28 Ekim 2023

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde beklenen kötü hava koşulları sebebiyle 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışının artacağı ve zorunlu olmadıkça özel araç kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ankara Valiliği de benzer bir açıklama yaparak, hamile ve engelli personel ile 10 yaş altı çocuk sahibi kadın personelin idari izinli sayılacağını duyurdu.
5 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, toplu ulaşım ücretlerine yüzde 51,52 oranında zam kararı aldı. Taksimetre açılış ücreti 12,65 liradan 19,17 liraya, indi-bindi ücreti 70 lira oldu. Minibüslerde en kısa mesafe ücreti 7 liradan 12 liraya çıkarıldı. Okul servis ücretleri ve personel servisi ücretleri de zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve beraberindeki taksiciler, zammı kabul etmediklerini belirterek toplantıyı terk etti.
8 Ağustos 2023

Ankara'da, akaryakıta gelen ÖTV zammının ardından toplu ulaşım ücretlerine zam geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin aldığı kararla tam bilet fiyatı 9,5 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti ise 4,75 TL'den 7,5 TL'ye yükseltildi. Zamlı tarifeler 24 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. ABB, yaptığı açıklamada toplu ulaşım hizmetlerindeki aylık 300 milyon liralık zararın diğer bütçe kalemlerinden karşılandığını belirtti.
18 Temmuz 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Batı ile Doğu gişeleri arasında çok sayıda aracın karıştığı bir zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kaza sonucu otoyolun Ankara yönünde ulaşım durdu ve bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri gönderildi. Kar yağışının etkisini azalttığı bölgede yolun kapalı olması nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.
30 Mart 2023

Türkiye'de 2021 yılının ilk dokuz ayında meydana gelen trafik kazalarında 2 bin 253 kişi hayatını kaybetti. Aynı dönemde 174 bin 610 kazada 269 bin 91 kişi yaralandı ve 235 bin 243 kaza maddi hasarla sonuçlandı. En fazla can kaybı Ankara'da yaşandı. Kazaların çoğu karşılıklı çarpışma, yandan çarpma ve yayaya çarpma şeklinde gerçekleşti.
8 Ekim 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönü, bölgede etkili olan yağışlar sonucu heyelan riski tespit edilmesi üzerine trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri tarafından alınan kararla, tünel girişinde trafik Ankara yönüne yönlendirildi ve D-100 kara yoluna ışıklı tabelalarla bilgi verildi. Güvenlik önlemleri alınan bölgede araç geçişine izin verilmiyor ve Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri incelemelerini sürdürüyor.
16 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tuzla İçmeler Araç Köprüsü'nün deprem güçlendirme çalışmaları sebebiyle 120 gün boyunca trafiğe kapalı olacağını açıkladı. Bu duyuru belediyenin sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Köprünün trafiğe kapatılması, bugünden itibaren başlayacak ve belirtilen süre boyunca devam edecek.
21 Kasım 2023

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak yağış, su baskınlarına neden oldu. Arnavutköy'deki bir okulun bahçesini su bastı ve öğrenciler, öğretmenler ve okul idaresi personeli binanın içerisinde mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri, öğrencileri dışarı çıkarmak için çalışma başlattı. Yağışın etkili olduğu diğer bölgelerde de su baskınları yaşandı ve araçlar mahsur kaldı.
28 Eylül 2023

Konya Klasik Otomobilciler Derneği ve Meram Belediyesi tarafından organize edilen klasik otomobil sergisi açıldı. Sergi, otomobil, traktör ve motosikletlerden oluşan yaklaşık 100 araçlık bir koleksiyonu içeriyor ve üç gün boyunca 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nda ziyaret edilebilecek. Dernek Başkanı Muammer Deveci ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, klasik araçların sadece teknolojik hatıralar olmadığını, aynı zamanda kendilerine özgü tasarımları, estetik çekicilikleri ve döneminin teknolojisinin müthiş birer örneği olduğunu belirtti.
29 Eylül 2023

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Çiftlik köyünde, okulun kapatılması nedeniyle Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları zora girdi. Ancak köylüler, bayramı boş geçirmemeye karar verdi ve kendi etkinliklerini düzenledi. Kadınlar, çocukken öğrendikleri şiirleri yeniden ezberleyip okudu ve bayraklarla okul önünde toplandı.
30 Ekim 2023

İtalya'da, alkollü araç kullanımını önlemek ve trafik kazalarını azaltmak amacıyla ücretsiz taksi hizmeti projesi test ediliyor. Proje, özellikle gece kulüplerinden çıkan ve alkol seviyesi yasal sınırı aşan kişilere uygulanıyor. Ancak, projenin gençleri aşırı alkol tüketimine teşvik ettiği ve hizmetin vergilerle karşılanacağı eleştirileri var.
8 Ağustos 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, Avrupa Yakası'nda yüzde 80, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90'a varan trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu ve TEM otoyolu üzerindeki bazı noktalarda araçlar güçlükle ilerledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki geçişlerde de yoğunluk gözlemlendi.
5 Mart 2024

İstanbul'un kuzey ve yüksek kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis, İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin askıya alınmasına ve bazı vapur seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Sis, özellikle Yavuz Sultan Selim Köprüsü çevresi ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sarıyer ve Beykoz kesimlerinde yoğunlaştı. Trafikte ciddi bir aksama yaşanmazken, sis nedeniyle bazı ana cadde ve viyadüklerde görüş mesafesi düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğu ölçümüne göre, kent genelinde trafik yoğunluğu sabah saat 08.00 itibarıyla yüzde 1 olarak kaydedildi.
10 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yağış, trafik yoğunluğunu yüzde 81'e kadar artırdı. Avrupa ve Anadolu Yakası'nın birçok noktasında trafik akışı güçlükle sağlanıyor. Basın Ekspres Caddesi'nde yaşanan trafik kazası ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde yaşanan yoğunluk sürücülere zor anlar yaşatıyor. Ayrıca, metrobüs duraklarında da yoğunluk gözlemleniyor.
12 Şubat 2024
İşaretlediklerim