Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'in yarın akşam oynanacak Rayo Vallecano maçının kadrosunda yer alacağını duyurdu. Sakatlıktan çıkan Arda'nın bu hafta boyunca takımla tam antrenmanlara çıktığını belirten Ancelotti, Arda'nın yavaş yavaş dakika almaya başlayacağını ve onun koşullarına göre özel bir plan uygulanacağını ifade etti. Arda'nın yarınki Rayo Vallecano maçının sonlarına doğru oyuna girmesi ve Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk defa Madridli taraftarların karşısına çıkması bekleniyor.
4 Kasım 2023

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Beşiktaş'ın geçici teknik direktörü olarak görev yapan Burak Yılmaz, kötü sonuçlar ve takım içi sorunlar nedeniyle eleştirilere maruz kaldıktan sonra 10 Kasım'da istifa ettiğini belirtti. Milliyet gazetesine verdiği röportajda, takımdaki disiplinsizliklerden, oyuncuların tutumlarından ve yönetimle yaşadığı mali konulardan bahsetti. Ayrıca, Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra Hamit Altıntop'un kendisini aradığını ve görüşeceklerini ifade etti.
14 Kasım 2023

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpan ve ölümüne neden olan uzman çavuş A.K.P, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, olay yerinde tutulan tutanağı dikkate alarak çocuğu asli kusurlu buldu. Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, A.K.P'nin haftanın belirli günleri imza atması ve araç kullanmama şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Aşkan'ın avukatı, verilen karara tepki göstererek çocuğun kusurlu görülmesini eleştirdi.
8 Haziran 2023

Fenerbahçe, dinlenmiş oyuncularıyla sahaya çıktığı maçta Gaziantep'i mağlup etti. Batshuayi, penaltıdan attığı golle takımını öne geçirdi ve maç boyunca kontrolü elden bırakmadı. Gaziantep, VAR ile kazanılan penaltı fırsatını değerlendiremedi ve İrfan Can'ın penaltı kurtarışı sonrası moral olarak çöktü. Batshuayi, maçın ilerleyen dakikalarında bir gol daha atarak fırsatçılığını gösterdi ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.
8 Şubat 2024

Galatasaray, sosyal medya üzerinden Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Lale Orta'ya istifa çağrısında bulundu. İki hafta önce spor muhabirleri Haluk Yürekli ve Gökhan Dinç, Orta'nın beIN Sports'a baskı yaptığını ve eski hakemleri tehdit ettiğini iddia etmişti. Orta bu iddiaları reddetti ancak Galatasaray'ın Adana Demirspor maçındaki hakem yönetimine tepkisi sonrası gerginlik devam ediyor. Galatasaray'ın paylaşımında adalet vurgusu yapılarak Orta'nın istifası talep edildi.
3 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, son hafta maçlarındaki teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda, bazı hakem ve VAR hakemlerine ikinci bir değerlendirmeye kadar görev verilmemesine karar verdiğini açıkladı. Bu süre zarfında hakemlerin teknik ve mental hazırlıklarına devam edecekleri belirtildi. Ayrıca, hakemlerin dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirileceği ifade edildi.
22 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'a 45'er gün futbolla ilgili faaliyetlerden men cezası ve para cezası uyguladı. Ali Koç 210 bin lira, Ertuğrul Doğan ise iki farklı ihlalden dolayı toplam 410 bin lira para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Beşiktaş ve Fatih Karagümrük kulüplerinin başkanlarına da 200'er bin lira para cezası verildi.
16 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve Ganalı futbolcu Christian Atsu enkaz altında kalmıştı. Daha önce Atsu'nun kurtarıldığına dair haberler yayılmış, ancak Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel bu bilginin doğru olmadığını ve Atsu'dan hala haber alınamadığını belirtti. Hatayspor Basın ve Dış İlişkiler Sözcüsü Mustafa Özat da daha önce yaptığı açıklamaları geri çekerek Atsu ve Savut'un enkaz altında olduğunu ifade etti.
8 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Sivasspor-Galatasaray maçının VAR hakemine ve iki maçın orta hakemlerine önemli hatalar yaptıkları için uzun süre görev verilmeyeceğini duyurdu. Sivasspor'un iptal edilen golü ve Gaziantep-Beşiktaş maçında yaşanan tartışmalı pozisyonlar sonucunda TFF, VAR kayıtlarını açıklamış ve hakem hatalarını kabul etmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuş, Fenerbahçe ve Galatasaray yöneticileri de VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmişlerdi.
3 Ocak 2023

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Jesus, Galatasaray'ın her hafta Fenerbahçe'den önce maç yapmasını anlamadığını ve bu durumun taraftarlar üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı konusunda kesin bir şey söylemedi ancak başkan Ali Koç ayrılırsa kendisinin de ayrılacağını ifade etti.
16 Nisan 2023

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, milli futbolcu Arda Güler'in takımda daha fazla süre alması konusunda sabırlı olunması gerektiğini belirtti. La Liga'nın 26. haftasında Sevilla ile oynanacak maç öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Ancelotti, Arda'nın bu sezon sadece üç maçta toplam 25 dakika süre aldığını ve bu durumun diğer oyuncularla olan rekabetten kaynaklandığını ifade etti. Ayrıca, Juse Bellingham ve Joselu'nun sakatlıkları nedeniyle Arda'ya oynama şansı doğabileceği İspanyol basınında yer aldı.
24 Şubat 2024

TFF 2'nci Lig'de oynanan Bursaspor-Amedspor maçında Amedspor futbolcuları ve teknik ekibi saldırıya uğradı. Amedspor kalecisi Cantuğ Temel, maç sırasında başına iki kez sert cisim isabet etmesine rağmen oyunu sürdürdü. Maç sonrası Instagram'da bir açıklama yapan Temel, yaşananlara rağmen futbol oynamaya devam edeceklerini ve güzel futbol sergilemeye çalışacaklarını belirtti. Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım ise yaşananlara ve TFF'nin tutumuna tepki gösterdi.
5 Mart 2023

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren oyuncusu Miha Zajc ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ayrıca İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyen Mert Müldür'ün de sözleşme imzalamak için İstanbul'a geleceği bildirildi. Fenerbahçe, Müldür'ün kalıcı transferi konusunda Sassuolo kulübü ve futbolcu ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Alanyaspor ile berabere kalınmasının ardından, teknik direktör İsmail Kartal, takımın performansı ve oyuncu değişiklikleri konusunda eleştirilere maruz kaldı. Kartal, oyuncu sağlığını tehlikeye atan zemin koşullarına dikkat çekerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Eryaman Stadı dışındaki sahalara yeterli önem vermemesini eleştirdi. Ayrıca, zeminin kötü koşullarının sakatlıklara yol açabileceği, kaleci Gökhan Akkan'ın maç öncesi sakatlanmasıyla örneklendirildi.
18 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Kupası'nda Antalyaspor, Beşiktaş'ı ağırlıyor ve maçın dikkat çekici bir yönü, Beşiktaş'ın eski oyuncusu ve şampiyonluk kazandığı dönemin teknik direktörü Sergen Yalçın'ın bu kez Antalyaspor'un başında olması. Beşiktaş, maçta defansif bir oyun sergileyerek rakibi geride karşılamaya çalışıyor, ancak bu strateji etkili olmuyor ve takım kanatlarda boşluklar bırakıp, orta sahada güçsüz kalıyor. Sadece Rashica ve Semih'ten bir şeyler bekleniyor, ancak takımın genel performansı yetersiz kalıyor.
9 Şubat 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Fenerbahçe'nin zorlandığı bir maçta Cengiz Ünder, rakip ceza sahasında buluştuğu topla sol ayak içiyle kalecinin ulaşamayacağı bir yere gol atarak takımına önemli bir katkı sağladı. Maçın bu anına kadar Fenerbahçe'nin orta saha üretimi ve rakip ceza sahasında etkili olma istatistikleri olumsuz yöndeydi. Mert ve Ferdi ilk yarıda Antalyaspor savunmasına karşı etkili olamazken, Fred'in eksikliği hissediliyordu.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim