Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'ya karşı oynadığı maçta, ön libero pozisyonunda iki oyuncuyla sahaya çıkmasını eleştirdi. Meleke, Fenerbahçe'nin bu stratejisinin ve İsmail Krunic'in sürekli ilk 11'de yer almasının takımın performansını olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, Lincoln'ün takımdan ayrılmasını ve Szymanski ile Zajc'ın yedek kalmasını da eleştiren Meleke, Fenerbahçe'nin bu taktiklerle başarılı olamayacağını vurguladı.
25 Şubat 2024

Denizbank'ın bir şube müdürü olan Seçil Erzan, onlarca kişiyi dolandırmakla suçlanarak tutuklandı. Aralarında eski futbolcular Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun da bulunduğu mağdurlar, İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi. Arda Turan son altı ayda 7,5 milyon dolar, Emre Belözoğlu ise bir buçuk ayda 4,2 milyon dolar dolandırıldıklarını belirtti. Teknik direktör Fatih Terim'in de bu hafta içinde suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Soruşturma, organize suçlarla mücadele şubesince yürütülüyor ve Denizbank olayla ilgili bir açıklama yaparak, iddiaların bankanın sisteminde kayıt dışı gerçekleştiğini ve yargı kararına göre hareket edileceğini belirtti.
25 Nisan 2023

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 31'e çıkararak Galatasaray'ın puan kaybı sonrası averajla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin averajı +23 iken, Galatasaray'ın averajı +14'tür. Milli maçlar için lige verilen arada Fenerbahçe lider konumda bulunacak.
12 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Britanya'nın League Two ligi ekiplerinden Forest Green Rovers, teknik direktör Duncan Ferguson ile yollarını ayırdıktan sonra takımın akademisini yöneten Hannah Dingley'yi geçici teknik direktör olarak atadı. Bu atama ile Dingley, Britanya'da profesyonel bir erkek futbol takımını yöneten ilk kadın oldu. Dingley'nin bu yeni roldeki ilk maçı, Melksham Town ile oynanacak bir dostluk maçı olacak.
5 Temmuz 2023

Anayasa Mahkemesi, Gezi Parkı eylemleri sırasında Aydın Aydoğan'a kötü muamelede bulunan polislerden biri olan Kenan Şaban Süzgün'ün 1'inci sınıf emniyet müdürü yapıldığını tespit etti. Aydoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suç duyurusunda bulunduktan sonra polisler tarafından gözaltına alınmış ve kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM, polislerin kötü muamele yasağını ihlal ettiğine hükmetmiş ve Aydoğan'a 45 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar vermişti. Dosya, AYM kararı gereği yeniden açıldı ve soruşturmayı 17 Aralık soruşturmasını kapatan savcı Ekrem Aydıner yürütüyor. İfade veren polisler olayı hatırlamadıklarını veya Aydoğan'a müdahale etmediklerini iddia ediyorlar.
8 Ocak 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yönetim kurulu toplantısında yapılan oylama sonucunda Fenerbahçe'nin ligden çekilmeyeceğini ve lige devam edeceğini duyurdu. Bu açıklama, Fenerbahçe-Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık'ın tartışmalı kararları sonrası gündeme gelmişti. Fenerbahçe camiası içerisinde bazı kesimler takımın ligden çekilmesini talep etmiş, ancak yapılan oylamada 11'e karşı 3 oyla ligde kalma kararı alınmıştır.
4 Şubat 2023

FIFA, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i, Dünya Kupası madalya töreninde futbolcu Jenni Hermoso'yu rızası olmadan öptüğü için görevinden uzaklaştırdı. FIFA disiplin komitesi, Rubiales'in bu davranışını soruşturma kararı aldı. Rubiales, disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırıldı. İspanya Kadın Milli Takımı oyuncuları da Rubiales'i protesto ederek, milli maçlara çıkmayacaklarını duyurmuştu.
26 Ağustos 2023

Trabzonspor, Karagümrük ile oynadığı maçta rakibini mağlup etti. Karagümrük, Şota Arveladze yönetiminde pas ve geçiş oyunu stratejisiyle oynarken, dev forveti Markao'nun kornerden attığı kafa golüyle öne geçti. Ancak bu golün ardından Karagümrük geriye yaslanınca, maç Trabzonspor'un üstünlüğü ile devam etti ve Karagümrük, Trabzonspor'un baskısına dayanamadı.
10 Mart 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

İspanya'nın Sevilla futbol takımı, UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalya'nın Roma takımını penaltılar sonucunda mağlup ederek turnuvadaki yedinci şampiyonluğunu elde etti. Sevilla'nın teknik direktörü Jose Luis Mendilibar yönetimindeki bu başarı, takımın turnuvadaki en başarılı takım unvanını korumasını sağladı. Roma ise teknik direktör Jose Mourinho ile ikinci kez finale yükselmesine rağmen yine şampiyonluğu kazanamadı. Mourinho, UEFA organizasyonlarında çıktığı finallerde ilk kez yenilgi yaşadı.
1 Haziran 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu enkaz altında kalan Hatayspor futbolcusu Christian Atsu'nun menejeri Nana Sechere, kurtarma çalışmalarının aşırı yavaş ilerlediğini ve Hatayspor'un bu çalışmalara destek vermediğini ifade etti. Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ile birlikte göçük altında kalan Atsu'nun durumu hakkında çelişkili bilgiler mevcut. Sechere, Atsu'nun odasının tam yerini ve kişisel eşyalarını bulduklarını, ancak termal kameralarla tespit edilen yaşam belirtilerini doğrulamanın mümkün olmadığını belirtti.
14 Şubat 2023

Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan, kendisine yöneltilen dolandırıcılık suçlamalarına karşı savunma yaptı. Erzan, kimseyi dolandırmadığını, aksine dolandırıldığını iddia etti ve eski Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'den 300 bin dolar aldığını belirtti. İstanbul başsavcılığının hazırladığı iddianamede Erzan ve altı işbirlikçisinin, banka müşterilerini yüksek getiri vaadiyle dolandırdıkları iddia ediliyor ve Erzan için toplam 216 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Erzan, ilk kez hakim karşısına çıktı ve savunmasında, bankada esir alındığını ve tehdit edildiğini öne sürdü.
20 Kasım 2023

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Şampiyonlar Ligi'nde Lazio, Atletico Madrid ile 1-1 berabere kaldı. Atletico Madrid, 29. dakikada Pablo Barrios'un golüyle 1-0 öne geçti. Ancak maçın son dakikalarında Lazio'nun kalecisi Ivan Provedel, kafa golüyle beraberliği sağladı. Maç, kaleci Provedel'in golüyle berabere sonuçlandı.
20 Eylül 2023

İspanya'nın La Liga ligi kapsamında oynanan Granada-Athletic Bilbao maçı, bir taraftarın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi nedeniyle 18. dakikada durduruldu ve ertelendi. Olay, Granada'nın ev sahipliği yaptığı Nuevo Los Carmenes Stadı'nda gerçekleşti. Hakem Miguel Angel Ortiz Arias, taraftarların çağrısı üzerine maçı durdurdu ve sağlık ekipleri müdahale etti. Ancak taraftar kurtarılamadı ve maçın ertelendiği duyuruldu. Maç, Athletic Bilbao'nun 1-0 üstünlüğü ile devam ederken durduruldu ve henüz yeni oynanma tarihi açıklanmadı.
11 Aralık 2023

Gazeteci Uğur Dündar, Fenerbahçe Kulübü'nün mali genel kurul toplantısında Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı görevini bıraktığını duyurdu. Dündar, Atatürk'ün izinden giderek ve Fenerbahçe'nin Cumhuriyet değerlerine bağlılığı nedeniyle bu görevi kabul ettiğini belirtti. Ancak, toplantıda bazı üyelerin sahneye gelerek kendisine destek vermesi ve görevi bırakmamasını talep etmesi üzerine Dündar, görevine devam etme kararı aldı.
17 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Aynı gerekçeyle Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kurula sevk edildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas, kırmızı kart görmeleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
3 Mayıs 2023
İşaretlediklerim