İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul'da düzenlenen bir iftar programında yaptığı konuşmada, uzun süredir siyasetin kutuplaştırıcı bir dil ile yapıldığını eleştirdi. Seçimlerin bayram havasında geçmesi gerektiğini vurgulayan Akşener, başbakanlık için pazarlık yapmak istemediğini, halkın helal oylarıyla bu makama gelmek istediğini belirtti. Ayrıca, 'Kürt'sün eşitsin PKK'lısın' denklemini reddettiğini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nüfus cüzdanı sahibi olarak eşit olduğunu ifade etti.
14 Nisan 2023

2015 yılında IŞİD'in Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırısında hayatını kaybeden 33 genci anmak için Ankara'da yürüyüş düzenleyen gençlik örgütleri, yürüyüş sırasında gözaltına alındı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Konur 2 Sokak'tan Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı'na yürüyen gençler daha sonra serbest bırakıldı. Bu olay, Suruç saldırısının anılması ve gençlerin gözaltına alınmasıyla ilgili toplumsal bir tepkiyi yansıtıyor.
21 Temmuz 2024

İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Öztürk Türkdoğan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş depremleri sonrasında sosyal medyada paylaşılan ve polislerin hırsız ve yağmacılara işkence yaptığına dair görüntülerin gerçekliğinin yetkili savcılıklarca araştırılması gerektiğini ifade etti. Türkdoğan, işkencenin insanlık suçu olduğunu ve zaman aşımına uğramadığını vurgulayarak, görüntülerdeki kişilerin tespit edilip soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin cezasızlık politikasından cesaret alan güvenlik görevlilerinin işkence suçuna karıştığını ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu dile getirdi. Türkdoğan, işkence görüntülerinin sosyal medyada dolaşmasına rağmen yetkililerin harekete geçmediğini eleştirdi ve bu durumun Türkiye'deki cezasızlık sorununu gösterdiğini belirtti.
12 Şubat 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlenen mitingine taşlı saldırı düzenlenmesinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. İmamoğlu, Soylu'nun kendisini Erzurumlulara 'provokatör' dediği iddiasını reddederek Soylu için 'ahlakını yitirmiş bir adam' ifadesini kullandı. Saldırıda yaralananlara geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, saldırıyı düzenleyenlerin masum olmadığını ve emniyet güçlerinin müdahale etmediğini belirtti. Ayrıca, sevgi ve iyiliğin kazanacağını vurgulayarak destekçilerine moral verdi.
8 Mayıs 2023

İzmir'in Urla ilçesinde, Cumali Meşe adlı bir kişi, çantasını motosiklete savurarak iki kişinin yaralanmasına neden oldu. Olay sonrası Meşe hakkında dokuz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Urla Cumhuriyet Savcısı Rümeysa Çakar, iddianamede Meşe'nin çantasını 'silah' olarak değerlendirdi ve 'silahla kasten yaralama' suçunu işlediği belirtildi.
24 Ekim 2023

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde açılan ve mübadele ile göç sürecini anlatan 'Gavur Mahallesi' sergisine saldırı gerçekleşti. Serginin açık hava bölümünde bulunan eserler, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından zarar gördü. Mermer bloklar devrildi ve içlerinde sergilenen valizlerden bazıları çalındı. Sergi, şimdiye kadar 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırlamış ve yoğun ilgi nedeniyle 7 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.
16 Nisan 2023

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde düzenlenen anma törenlerinde kendisine yönelik protestolara tepki gösterdi. Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, acıların siyasi malzeme haline getirilmesine izin vermeyeceklerini belirtti ve Hatay'da siyasi rant peşinde koşulmasının doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca, Hatay'ın mevcut durumu ve gelecekteki planları hakkında bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.
6 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gündüz kuşağı programlarının çeşitli suçları aydınlattığını iddia etmesine rağmen bu tür yayınları kabul etmediğini belirtti. Yerlikaya, bu programların etik değerlerden sapmalar içerdiğini ve suç aydınlatmanın İçişleri Bakanlığı'nın işi olduğunu vurguladı. Ayrıca, adaletin tecelli etmesinin Adalet Bakanlığı'nın görevi olduğunu ifade etti. Yerlikaya, bu tür yayınların basın-yayın özgürlüğüyle ilgisi olmadığını söyledi.
14 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in Gezi olaylarına katılanlara yönelik 'sürtük' ifadesi nedeniyle özür dilemesi çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, Gezi olayları sebebiyle özür dilemesi gerekenlerin demokrasiyi ve milli iradeyi savunanlar olmadığını, aksine sokakları kaosa sürükleyenler olduğunu belirtti. Özel ise Erdoğan'ın da Gezi olaylarına katılanlardan özür dilemesi gerektiğini savundu ve Türkiye'nin normalleşmesi için adım atmasını istedi.
13 Eylül 2024

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi tutuklularını ziyaret etti ve morallerinin yüksek olduğunu belirtti. Türkeş, ziyaretin hukuk arayışının bir parçası olmadığını, esas amacının yargılama süreçlerinin hukuk içinde yapılmasını sağlamak olduğunu vurguladı. Türkeş, farklı siyasi görüşlere sahip insanların bir araya gelmesinin önemli olduğunu ifade etti ve izlenimlerini sadece ilgililere anlatacağını söyledi.
1 Ağustos 2024

Aktivist Fatma Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü politikasını protesto etmek amacıyla başörtüsü yakma eylemi yapacağını duyurdu. Yavuz, bu eylemin dini ve manevi değerlere karşı olmadığını, Erdoğan'ın nefret ve kutuplaştırma siyasetine tepki olduğunu belirtti. Gazeteci İsmail Saymaz, Yavuz'un eylemini provokatif bulduğunu ve muhalefete zarar verebileceğini ifade etti. Saymaz'ın
5 Ocak 2023

Abdulkadir Selvi, Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan ile Özgür Özel arasındaki ilişkiyi kendi aleyhine bir ittifak olarak gördüğünü ve bu nedenle Özel'in siyasi olarak daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, 28 Şubat sürecinde mahkum edilen yaşlı generallerin affedilmesi gerektiğini, bu adımın Türkiye'de siyasi yumuşama sağlayacağını öne sürüyor. Selvi, ayrıca Gezi Parkı olaylarından mahkum olanların yeniden yargılanması gerektiğini, bu durumun Türkiye'nin uluslararası imajını olumlu yönde etkileyeceğini savunuyor.
13 Mayıs 2024

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve çok sayıda kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası İmamoğlu'nu 'provokatör' ilan etti ve Erzurum'daki olayları 'milliyetçi hassasiyet' olarak nitelendirdi. Soylu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun Van'da yaptığı zafer işaretini saldırının bir gerekçesi olarak gösterdi ve Erzurum'da yeterli güvenlik önlemlerinin alındığını savundu. Erzurum Valisi Okay Memiş ise olayları küçümseyerek sadece su şişelerinin atıldığını ve gerekirse gözaltı yapılacağını belirtti.
7 Mayıs 2023

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, çeşitli suçlamalarla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu suçlamalar arasında 'toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu görevlisine direnmek' bulunmaktadır. Geri kalan 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istenmiştir. Olaylar, Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbede ile başlamıştı.
4 Mayıs 2024

Emek Partisi, Sol Parti, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Halkevleri'nin İstanbul il örgütleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlama çağrısı yaptı. Taksim Meydanı, 1977'deki trajik olaylar nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları için özel bir öneme sahip. Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanması değil, kısıtlamalar söz konusu. Partiler ve örgütler, tüm İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta Saraçhane'de toplanmaya ve Taksim'e yürümeye davet ediyor.
29 Nisan 2024

Gözde Bedeloğlu, mevcut iktidarın 20 yıldır yürürlükte olan bir yasaya uymamasının sorumluluğunu üstlenmediğini ve bu durumun toplumsal gerilime yol açtığını belirtiyor. Evrensel yaşam hakkı meselesinin günlük siyasetin aracı haline getirildiğini ve iktidar medyasının bu konuda manipülatif yorumlar yaptığını ifade ediyor. Yasaya karşı çıkanların 'elit' olarak etiketlendiğini ve seküler yaşam tarzını savunanların 'batıcı' ve 'emperyalizm hayranı' olarak nitelendirildiğini vurguluyor. Bedeloğlu, bu durumun Türkiye'de yeni bir direnişe ve sokakların terörize edilme riskine yol açabileceğini öne sürüyor.
21 Temmuz 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferini kutladığı balkon konuşması sırasında 'Selo'ya idam' sloganları atılmasına ve bu sloganlara siyasetçilerden veya muhalefet partilerinden herhangi bir tepki gelmemesinden şikayetçi oldu. Kendisinin bu konuda destek göremediğini ve siyasetçilerin sessiz kaldığını ifade etti. Ayrıca, eğer Erdoğan'a idam istense ilk kendisinin karşı duracağını, ancak Selahattin Demirtaş için idam istenirken büyük bir sessizlik olduğunu belirtti.
5 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bornova'da düzenlenen toplu temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, siyasi kavgaların ne AKP'ye ne de CHP'ye fayda sağlayacağını, ancak milletin zarar göreceğini belirtti. Özel, hükümetin enflasyonu tek haneli rakamlara indirme sözünü tutmadığını ve bu durumun emekli, asgari ücretli ve çalışanları üzdüğünü ifade etti. Ayrıca, kutuplaşmanın oyununa gelmeyeceklerini ve ülkenin artık kavga, gerginlik istemediğini vurguladı. Konuşmanın ardından sosyal market, kent lokantası ve parkların açılışı yapıldı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim