İstanbul Alibeyköy'deki bir özel lisede öğrenim gören Y.K., okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürdü. Olay, Y.K.'nin okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu müdüre yönelik gerçekleşti. Türk vatandaşlığına geçmiş Irak asıllı Y.K., çocuk bürosunda işlemleri tamamlandıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, öğretmenler arasında şiddete karşı eylemlere yol açtı.
8 Mayıs 2024

İstanbul'da camilerden ses sistemi ve kablo çaldığı iddia edilen 23 yaşındaki şüpheli K.A.A, Ümraniye Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce beş suç kaydı olduğu belirlendi. Emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Olay, 1 ve 6 Temmuz tarihlerinde iki camiden yapılan hırsızlıklarla ilgili olarak soruşturuluyordu.
14 Temmuz 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

İstanbul'daki Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bilgisayar korsanlarının saldırısına uğradı. Korsanlar, 2007'den bu yana hastane tarafından yapılan tüm tahlil ve tetkik sonuçları, görüntülemeler dahil olmak üzere hasta ve personel bilgilerini ele geçirdi. Hastane, korsanların 200 bin dolar fidye talep ettiği bir durumla karşı karşıya kaldı. Saldırı sonucu, PACS sistemi ağır hasar gördü ve yedekleme sistemi olmadığı için birçok hasta kaydına ulaşılamıyor. Sağlık Bakanlığı'ndan konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
16 Nisan 2024

Jeffrey Epstein'ın fuhuş ağı mağdurları, FBI'ı 1996'dan beri Epstein'ın yasa dışı faaliyetlerinden haberdar olmasına rağmen herhangi bir adım atmamakla suçlayarak dava açtı. Davacılar, FBI'ın ihmalinin kendilerinin fuhuş ticaretine maruz kalmasına, tehdit edilmesine ve cinsel istismara uğramasına yol açtığını iddia ediyor. Epstein, 2019'da hücresinde ölü bulunmuş ve ölümü intihar olarak açıklanmıştı. Epstein davası dosyaları, aralarında Prens Andrew, Bill Clinton, Donald Trump gibi ünlü isimlerin de yer aldığı birçok kişinin Epstein ile ilişkisini ortaya koymuştu.
15 Şubat 2024

Adana'nın Seyhan ilçesinde bisikletiyle uyuşturucu satarken yakalanan D.A, 16,5 yıl hapis ve 33 bin lira para cezasına çarptırıldı. Savcı, sanığın bisikletinin gövde kısmına gizlediği sentetik uyuşturucuyu iki kişiye satarken yakalandığını belirtti. Sanığın ikametinde yapılan aramada uyuşturucu paketleme malzemeleri ve hassas terazinin de ele geçirilmesi dikkate alınarak, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan cezalandırılması istendi. Mahkeme, sanığın savunmasına rağmen cezayı onayladı.
23 Temmuz 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, altı yıl önce gözaltına alındı ve ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Kavala'nın serbest bırakılması yönünde kararlar vermiş ancak Türkiye bu kararlara uymamıştır. Kavala, 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla yargılanmıştır. AİHM ve AKPM'nin kararlarına rağmen Kavala'nın tutukluluk hali devam etmektedir.
18 Ekim 2023

Fransa'nın Marsilya kentinde, Nael M. isimli gencin polis tarafından öldürülmesi sonrası düzenlenen protestoda şiddet uyguladıkları iddiasıyla yedi polis gözaltına alındı. Şiddete maruz kalan Hedi isimli genç sekiz günlük iş göremezlik raporu aldı ve ifadesinde polislerin kendisini dövdüğünü belirtti. Hedi, olay sonrası komaya girmiş ve birkaç saat sonra uyanmıştı. Nael'in ölümüne tepki olarak Fransa genelinde çeşitli protestolar düzenlenmişti.
19 Temmuz 2023

Ayşe Özkiraz, Çerkezköy 5'inci Asliye Ceza Mahkemesinde SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada lise mezunu olduğunu ve sahte kimlikleri kullanmadığını iddia etti. Hastanede çocuk cerrahisi servisinde zaman geçirdiğini, ameliyatlarda sadece izlediğini ve fotoğraf çektirdiğini söyledi. Tanıklar, Özkiraz'ın hastanede doktor gibi davrandığını ve sürekli fotoğraf çektirdiğini ifade etti. Savcı, Özkiraz'ın tutukluluk halinin devamını talep etti ve mahkeme bu talebi kabul ederek duruşmayı erteledi.
4 Ocak 2023

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 11 Şubat 2024 itibariyle 2 bin 294 gündür hapiste bulunuyor. 18 Ekim 2017'de gözaltına alınan Kavala, 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) serbest bırakılması yönünde karar vermesine rağmen, Türkiye'deki yargı süreci devam etti ve Kavala, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, Kavala'nın cezasını onayladı.
11 Şubat 2024

İzmir'in Seferihisar ilçesinde bir köpeğin kulübesini yakarak ölümüne neden olan sanık, iyi hal indirimi uygulanarak bir yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, 'bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürmek' ve 'mala zarar vermek' suçlarından yargılandı. Köpeğin sahibinin avukatı, hayvana eziyetin suç olarak kabul edilmesinin önemine vurgu yaptı. Sanık, daha önce tutuklanmış ve ikinci duruşmada tahliye edilmişti.
19 Ocak 2023

ABD'de İran yaptırımlarını ihlal etmek suçlamasıyla yargılanan ve hapis cezası alan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, Türkiye'ye dönüşünden sonra Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmış, ancak 8 Mart 2021'de istifa etmiştir. Atilla, ailesiyle Kıbrıs'a gitmek isterken pasaportuna el konulduğunu ve çıkış yasağı tebliğ edilmek üzere karakola götürüldüğünü Instagram hesabından duyurmuştur.
1 Mayıs 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı öldürmek suçuyla yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in dosyası, avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından incelendi ve ceza onaylandı. Şeker, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmıştı.
18 Mayıs 2023

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasında, sanık polis Hüseyin Engin'e verilen yedi ay 15 günlük hapis cezasına Korkmaz'ın ailesi itiraz etti. Aile, Yargıtay'a başvurarak sanığın 'eziyet' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Daha önceki yargılamalarda diğer sanık polislerden Mevlüt Saldoğan'a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut'a ise 10 yıl hapis cezası verilmiş, iki polis beraat etmişti.
25 Ocak 2023

Alparslan Kuytul ve diğer 12 sanık, iş insanı Koray Sarısaçlı'nın kaçırılıp alıkonulması ve bir doktorun tehdit edilmesi suçlamalarıyla yargılanmaktadır. Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde SEGBİS aracılığıyla yapılan duruşmada, Kuytul ve diğer sanıklar suçlamaları reddederek tahliye ve beraatlerini talep etmişlerdir. Savcının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine rağmen, mahkeme Kuytul ve R.T'nin tahliyesine karar vermiş ve duruşmayı ertelemiştir. Kuytul, Mart 2022'de Adana'da polisin müdahalesi sonrası gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.
16 Haziran 2023

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü bir kişiyi öldürmek suçundan yargılanarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve iki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın cezayı onaması üzerine tekrar tutuklanan Şeker, İdari ve Gözlem Kurulu'nun kararıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında geçici olarak 31 Temmuz 2023'e kadar tahliye edildi.
8 Haziran 2023

Piiz müzik grubunun davulcusu Mehmet Dudarık ve arkadaşı Oğuzhan Oğuz'a saldırdığı iddiasıyla yargılanan Bilge Kaan Korkmaz'ın 13 yıl altı aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, tahliye edilmesine Ankara başsavcılığı tarafından itiraz edildi. Ankara 65'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin tahliye kararının ardından, başsavcılık suçun vasıf ve mahiyeti ile delil durumunu gerekçe göstererek sanığın yeniden tutuklanması için itirazda bulundu. İtirazın değerlendirilmesi için dava dosyası nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderildi.
26 Nisan 2023

İstanbul'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafını kasığına sürttüğü için tutuklanan 17 yaşındaki lise öğrencisi A.E.S. tahliye edildi. Sosyal medya videosu dolaşıma girince A.E.S., 'halkın bir kısmını sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından 20 Eylül'de tutuklanmıştı. Üç yıla kadar hapis cezası istenen A.E.S., 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçundan bir yıl sekiz ay hapis cezasıyla cezalandırıldı ancak hükmün açıklanması geriye bırakıldı ve sanık tahliye edildi.
13 Ekim 2023
İşaretlediklerim