İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu ve kendilerine zarar verenlere misilleme yapacaklarını belirtti. Bu açıklama, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi ve İran dini lideri Ali Hamaney'in İsrail'e direkt saldırı emri vermesi üzerine geldi. İsrail, Haniye suikastının ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf'ı da öldürdüğünü açıkladı.
1 Ağustos 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'de Hamas'ın Gazze Şeridi'nden düzenlediği saldırılardaki güvenlik zafiyetinin suçunu İsrail ordusu ve iç istihbarat teşkilatına yükledi. Saldırılar sonucunda çoğunluğu sivil 1400 İsrailli öldü, 5 bin 132 İsrailli yaralandı ve 224 İsrailli Hamas'ın elinde rehin. Netanyahu, saldırılarla ilgili kendisine bilgi verildiği iddialarını reddetti ve hiçbir uyarı gelmediğini, aksine İsrail ordusu ve Şin-Bet'in Hamas'ın yıldırıldığı ve sükunetin sağlandığı değerlendirmesini yaptığını belirtti.
29 Ekim 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'Caniyahu' olarak nitelendirerek, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu en az 109 kişinin ölümüne ve birçok kişinin yaralanmasına sebep olduğunu belirtti. Bahçeli, Türk milletinin Filistin'deki duruma sessiz kalmayacağını ve 'Gönüllü Kudüs Sevdalıları'nın her türlü göreve hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail'in tazminat ödemesi gerektiğini ve Netanyahu'nun adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurguladı.
1 Aralık 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın Gazze Şeridi'nden başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısına karşı savaş ilan etti. Netanyahu, düşmana karşı eşi görülmemiş güç ve ölçekte karşılık verilmesi emrettiğini ve düşmanın bugüne kadar ödemediği ölçüde bir bedel ödeyeceğini belirtti. İsrail Başbakanı, 'Bir savaşın içindeyiz ve kazanacağız' dedi.
7 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ı IŞİD'le bir tutarak 'onlarca yıl unutamayacağı bir bedel ödeteceklerini' ifade etti. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e 'Aksa Tufanı' adlı saldırısının ardından İsrail, Gazze'ye ağır hava bombardımanı başlattı ve kara harekatına hazırlanıyor. Netanyahu, Hamas'ın saldırısının tarihi bir hata olduğunu ve İsrail'in bu savaşı kazanacağını belirtti.
9 Ekim 2023

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da iki gün üst üste gerçekleşen ve Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla sonuçlanan saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu. Nasrallah, bu saldırıların Lübnan halkına karşı bir savaş ilanı olduğunu belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda toplam 37 kişinin öldüğünü ve 2 bini aşkın kişinin yaralandığını açıkladı. Nasrallah, Hizbullah'ın yıkılmayacağını ve Gazze'ye destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
19 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki El Ehli Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda İslami Cihad'ı suçladı. Netanyahu, İsrail ordusunun analizlerinin, Gazze'den teröristlerce roketlerin atıldığını ve hastanenin vurulduğu sırada bu roketlerin bu noktadan geçtiğini gösterdiğini belirtti. Netanyahu'nun danışmanı Mark Regev ise patlamanın kısa düşen bir Hamas roketi nedeniyle yaşandığını iddia etti.
18 Ekim 2023

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hizbullah’la topyekun savaşın kapıda olduğunu belirtti. Bu açıklama, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’nde bulunan Mecdel Şems beldesine düzenlenen roket saldırısının ardından geldi. Saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetti ve onlarca sivil yaralandı. İsrail, saldırıdan Lübnan merkezli Hizbullah’ı sorumlu tuttu.
27 Temmuz 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Likud Partisi'nin Knesset'teki haftalık toplantısında yaptığı konuşmada, 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze saldırılarının Hamas lider kadrosunu öldürme amacıyla aylarca sürebileceğini belirtti. Netanyahu, Hamas'ın lider kadrosu öldürülmeden savaşın bitmemesi gerektiğini ve Gazze'de tutulan İsrailli rehinelere ilişkin olarak da Hamas'ın kabul edilemez talepleri olduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 27 bin 478'e yükseldiği bilgisi paylaşıldı.
5 Şubat 2024

İsrailli tarihçi ve yazar Yuval Noah Harari, İsrail halkının, Binyamin Netanyahu’nun kötü siyasetinin bedelini ödediğini ifade etti. Harari, Hamas'ın başlattığı saldırıların ve İsrail'in misillemelerinin nesilleri etkileyecek sonuçları olabileceğini belirtti. Ayrıca, Netanyahu'nun Filistin'le barış girişimlerini göz ardı ettiğini ve ulusu kutuplaştırarak siyasi bir kariyer inşa ettiğini söyledi.
12 Ekim 2023

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlediği ve 45 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı 'trajik hata' olarak nitelendirdi. Netanyahu, İsrail Meclisi'nde yaptığı konuşmada saldırıyı araştırdıklarını belirtti. Birleşmiş Milletler'in Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Refah'a saldırılarını durdurmasına hükmetmişti, ancak İsrail bu karara uymayarak saldırıyı gerçekleştirmişti.
27 Mayıs 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'deki El-Mevasi bölgesinde 90 Filistinlinin öldüğü saldırıyı savundu. Netanyahu, saldırının Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları lideri Muhammed Dayf ve yardımcısı Rafa’a Salameh'i hedef aldığını belirtti. ABD yönetimini saldırıdan önce bilgilendirmediklerini söyleyen Netanyahu, saldırının İran'a da caydırıcı bir mesaj gönderdiğini ifade etti. Hamas ise liderlerinin hedef alındığı iddiasını yalanladı.
14 Temmuz 2024

İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastına ilişkin yorum yapmaktan kaçındı ve İsrail'in yedi cephede yüksek alarmda olduğunu belirtti. İran devlet televizyonu, Haniye'nin Tahran'da bir saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Mencer, İran'ın oluşturduğu tehdidin farkında olduklarını ve sınırlarını koruyacaklarını vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Hizbullah'ın ikinci ismi Fuad Şükür'ü hedef aldığını ve Gazze'de rehine takası müzakereleri için istekli olduklarını belirtti.
31 Temmuz 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Dahiye bölgesinde Hizbullah'a ait olduğu belirtilen binalara saldırı düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi hedef alındı ve insansız hava araçlarından fırlatılan üç füze kullanıldı. İsrail, bu saldırının, Golan Tepeleri'nde 12 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tutması üzerine gerçekleştirildiğini belirtti. Almanya, Lübnan'daki vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.
30 Temmuz 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada Gazze'deki saldırılar hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Netanyahu, İsrail'in Refah'ta sivil öldürmediğini ve Gazze'ye yardım sağladığını öne sürdü. Ancak, Al Jazeera'nın gerçekleri incelediği raporda, İsrail'in Refah'ta sivilleri öldürdüğü ve Gazze'ye yeterli yardımın ulaşmadığı belirtildi. Ayrıca, Netanyahu'nun İran'ın ABD'deki İsrail karşıtı gösterileri finanse ettiği iddiasına dair kanıt sunmadığı vurgulandı.
26 Temmuz 2024

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürüldüğü gece Ortadoğu'da herhangi bir hava saldırısı, füze veya insansız hava aracı kullanmadıklarını belirtti. The New York Times, Haniye'nin konutuna yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu öldüğünü iddia etmişti. İran dini lideri Ali Hamaney, İsrail'e direkt saldırı emri vermişti. İsrail ordusu, o gece sadece Lübnan'da Hizbullah komutanı Fuad Şükür'ü hedef aldıklarını söyledi.
1 Ağustos 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik olası bir kara harekatı için sinyal verdi. Netanyahu, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e sızarak saldırılar düzenlediği, ülkenin güneyindeki Be’eri ve Kfar Aza yerleşimlerini ziyaret etti. Netanyahu'nun sözleri, Gazze sınırında günlerdir yoğun sevkiyat ve yığınak yapan İsrail ordusunun kara harekatına gireceği şeklinde anlaşıldı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin öldüğü, 3 bin 436 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.
14 Ekim 2023

ABD Başkanı Joe Biden, MSNBC kanalında verdiği bir röportajda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki saldırılar ve bu saldırılarda öldürülen 30 binden fazla sivilin sorumluluğu hakkında eleştirilerde bulundu. Biden, Netanyahu'nun İsrail'e artık faydadan çok zarar verdiğini ve Gazze'deki yüksek sivil ölü sayısının Netanyahu hükümeti tarafından ciddi şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Refah'ın işgalinin kendisi için bir 'kırmızı çizgi' olduğunu belirtti ancak İsrail'in savunmasının önemini de vurguladı.
10 Mart 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas tarafından sunulan ateşkes teklifini kabul etmeyerek, yeni saldırılar için orduya emir verdiğini açıkladı. Netanyahu, Hamas'ın teklifinin gerçek dışı olduğunu ve kabul edilmesinin yeni bir kıyıma yol açacağını savundu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşen Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini ve Hamas'a karşı zaferin yakın olduğunu iddia etti. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırı hazırlığı talimatı verdiğini belirtti.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim