İstanbul Küçükçekmece Sefaköy durağında bekleyen bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle metrobüs yoluna düştü ve durağa yanaşan metrobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay yerine emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılan kişinin cesedi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
16 Ocak 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde Yılmaz G. isimli şahıs, boşanma aşamasında olduğu eşi Ebru G'yi tabancayla vurarak ağır yaraladı. Ebru G, kaldırıldığı Konya Şehir Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay sonrası kaçan şüpheli Yılmaz G, polis ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin daha önce 'hırsızlık' ve 'kasten yaralama' gibi suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.
4 Nisan 2023

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde M.P. isimli 41 yaşındaki bir kadın, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılan kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
13 Aralık 2023

Bursa Şehir Hastanesi'nde görevli uzman doktor Nihan Alkış, hasta yakını T.E. tarafından yumruklu saldırıya uğradı. Alkış, beyin cerrahi servisine kaldırıldı ve tedavisi devam ediyor. Saldırgan T.E. gözaltına alındı. Olayın ardından hastanedeki bazı poliklinikler grev kararı aldı. Sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta şiddeti önleyecek hiçbir tedbir almadığını vurguladı.
31 Ekim 2023

Adana'nın Sarıçam ilçesinde, Selçuk Şimşekli'nin kullandığı otomobil park halindeki bir tıra arkadan çarptı. Kazada, otomobil sürücüsü Şimşekli olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yemliha Nergis Yolcu da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapanan yol, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar açıldı.
21 Ocak 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Adıyaman'da devam eden enkaz kaldırma çalışmaları sırasında, Turgut Reis Mahallesi'nde bir binanın bodrum katında 20'li yaşlarda bir kadının cansız bedeni bulundu. Depremin üzerinden 122 gün geçmiş olmasına rağmen, hala enkaz altında kalan kişilere ulaşılmaya çalışılıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın raporunda, ölüm bildirim sistemine kaydedilmemiş binlerce kişinin olduğu ifade edilmişti.
6 Haziran 2023

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde bir kına gecesinde av tüfeğiyle açılan ateş sonucu gelin M.Y. yaralandı. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralı gelin, önce Yerköy Devlet Hastanesine, daha sonra Yozgat Şehir Hastanesine sevk edildi. M.Y.'nin durumunun iyi olduğu belirtildi. Tüfekle ateş açan kişinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.
2 Eylül 2023

Esenyurt TEM Otoyolu Bahçeşehir bağlantı yolunda bir trafik kazası meydana geldi. Muharrem Kuru idaresindeki sebze yüklü kamyon, bilinmeyen bir nedenle bariyerleri aştı ve devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Muharrem Kuru hayatını kaybetti, yanında bulunan Hayrettin Can ise yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.
27 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen şiddetli depremler sonrasında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yıkılan Yoldaş Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken, ekiplerin ses algılaması üzerine yoğunlaştığı bir bölgeden Yazgül Çaçan isimli kadın 72 saat sonra sağ olarak çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.
9 Şubat 2023

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, asansör tamiri ve gürültü nedeniyle çıkan tartışma sonucu 59 yaşındaki Hüseyin A. isimli şahıs, komşusu 49 yaşındaki Uğur Şahan ve 15 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Şahan'ı pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Saldırıda Uğur Şahan'ın eşi ve apartman yöneticisi de yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Şüpheli Hüseyin A. olay sonrasında polis tarafından yakalandı.
25 Kasım 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, iki grup arasında çıkan ve henüz nedeni bilinmeyen bir tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki İbrahim Akgül, aldığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayla ilgili şüpheliler M.A. ve A.E polis tarafından gözaltına alındı.
17 Mayıs 2023

Esenyurt, Zafer Mahallesi'nde bir kafeteryada oturan üç kişiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda Mehmet S. isimli kişi hayatını kaybetti, Erman K. ve Bahattin A. yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, polis saldırganın yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.
31 Aralık 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesinde iki çocuk annesi Nazlı K'nin balkondan düştüğü iddia edildi. Olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, olayla ilgili çalışma başlatarak kadının eşi U.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklandı.
9 Eylül 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan Zamanlar Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri, 170 saat sonra enkaz altında kalan Sibel Kaya isimli kadını sağ olarak çıkardı. Kurtarılan kadın, ambulansla hastaneye sevk edildi.
13 Şubat 2023

İstanbul Bahçelievler'de, ambulansla uyuşturucu taşıdıkları belirlenen üç sağlık çalışanı tutuklandı. Emniyet güçleri, ambulansı durdurarak iki kişiyi gözaltına aldı ve araçta 2 kilogram uyuşturucu ile silahlar ele geçirdi. Operasyon kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı. Tutuklanan zanlıların kullandığı aracın trafikten men edilmiş özel bir ambulans olduğu tespit edildi.
27 Aralık 2023

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, bir tartışma sonucu eşi tarafından bıçaklanan Leyla K. hayatını kaybetti. Olayı gören diğer sürücüler, saldırganı etkisiz hale getirip polise teslim etti. Leyla K., hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Saldırgan H.K. polis tarafından gözaltına alındı.
31 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

Osmaniye-Kadirli Karayolu'nda bir otomobil, vakaya giden bir ambulansla çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan üç kişi hayatını kaybetti, ambulanstaki üç sağlık görevlisi ise yaralandı. Yaralı sağlık görevlileri Osmaniye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
24 Ağustos 2023

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu'nun kızlarına bağlanan maaş, SGK tarafından kesildi ve iki yıllık ödemelerin iadesi istendi. Ergenoğlu'nun enfeksiyonu meslek hastalığı olarak kabul edilmiş ve kızlarına tazminat ödenmişti. Ancak SGK, Ergenoğlu'nun hizmet alımı sözleşmesiyle çalıştığı gerekçesiyle gelir bağlanamayacağını belirtti. İstanbul Tabip Odası ve Aslı Sungur, SGK'nın kararına itiraz etti ve destek istedi.
10 Mayıs 2023

İskoçya'da hapşırığını tutmaya çalışan bir adamın nefes borusunda yırtık oluştu. 30'lu yaşlardaki hasta, hapşırığı sırasında burnunu ve ağzını kapattıktan sonra şiddetli ağrılarla hastaneye başvurdu ve 2 milimetrelik yırtık tespit edildi. Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilen hasta, iki hafta boyunca yorucu aktivitelerden kaçınması tavsiyesiyle taburcu edildi. Dundee Üniversitesi sağlık görevlileri, hapşırık sırasında ağız ve burun kapatıldığında üst solunum yollarındaki basıncın 20 kat artabileceğini ve ciddi yaralanmalara yol açabileceğini belirtiyor.
14 Aralık 2023
İşaretlediklerim