İstanbul'da böbrek hastası olan 52 yaşındaki Ahmet Emin Bilgin, 2011 yılında Medikal Park Göztepe Hastanesi'nde böbrek nakli operasyonu geçirdi. Nakilden üç gün sonra hayatını kaybeden Bilgin'e, Kızılay'dan alınan kanın HIV taşıdığı anlaşıldı. Mahkeme, Kızılay'ı 'tam kusurlu' buldu ve ailesine toplam 770 bin TL tazminat ödenmesine hükmetti.
20 Nisan 2023

Avustralya'nın başkenti Canberra'da, 64 yaşındaki bir kadının beyninden 8 santimetre uzunluğunda canlı bir solucan çıkarıldı. Kadın, karın ağrısı, ishal, kuru öksürük, ateş ve aşırı terleme şikayetleriyle hastaneye başvurmuştu. MR taraması sonucu anormal beyin aktiviteleri tespit edilen kadın ameliyata alındı. Ameliyat sırasında çıkarılan solucanın, genellikle pitonlarda görülen bir parazit türü olduğu belirlendi.
28 Ağustos 2023

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hayvan Hastanesi'nde, sakat doğan buzağıların tedavisinde kullanılmak üzere bir yürüme aracı geliştirildi. Tekerlekli araba olarak adlandırılan ve patent aşamasında olan bu cihaz, buzağıların canlı kalma oranını artırmayı ve iyileşme sürecini hızlandırmayı amaçlıyor. 2019 yılında başlatılan proje kapsamında geliştirilen cihaz, üniversite tarafından patent başvurusu yapıldıktan sonra aktif olarak kullanılmaya başlandı.
14 Aralık 2023

Tokat Erbaa Devlet Hastanesi'nde düzenlenen 'Pembe kod' tatbikatında, hırsız rolüne giren bir çalışan, güvenlik görevlisini arabayla sürükledi. Tatbikat senaryosu gereği, bir kişi serviste bulunan bebeği kaçırdı ve hastane genelinde 'pembe kod' uygulaması başlatıldı. Güvenlik görevlileri, hareket halindeki araca atladı ve bir süre o pozisyonda kaldı. Kaçırılan bebek, sağlık ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.
20 Ekim 2023

Hindistan'ın kuzeyinde 12 Kasım'da çöken bir karayolu tünelinde mahsur kalan 41 işçi, günler süren kurtarma operasyonlarının ardından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarında, iş makinelerinin arızalanması üzerine 'fare madencileri' olarak adlandırılan ve dar alanlarda insan gücüyle kazı yapabilen uzman kazıcılar devreye alındı. Bu kazıcılar, 90 santimetre genişliğinde bir tünel kazarak işçileri kurtarmayı başardı. 'Fare madenciliği' Hindistan'da tartışmalı ve tehlikeli bir yöntem olarak biliniyor.
28 Kasım 2023

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Procter & Gamble fabrikasında bazı işçiler silahlı bir kişi tarafından rehin alındı. Olay yerine özel harekat, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi ve çevre güvenliği alındı. Saldırganın talepleri henüz bilinmiyor ve rehinelerin yakınları fabrika önünde beklemekte. Fabrikada çalışan 400 kişiden 7'si rehin alınmış durumda. Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde saldırganın 'Gazze için ya musalla ya ölüm' yazılı bir not bıraktığı görülüyor.
1 Şubat 2024

Çin'in Şanşi bölgesindeki iki işçi, 'kestirme yol açmak' amacıyla Çin Seddi'ne kepçelerle büyük hasar verdi. 38 yaşındaki bir adam ve 55 yaşındaki bir kadın, duvarın etrafından dolaşmak zorunda kalmamak için Çin Seddi'ndeki bir boşluğu kepçelerle genişletmekle suçlanıyor. İki işçi gözaltına alınırken yetkililer zararın 'geri döndürülemez türden' olduğunu belirtti. Zarar verilen kısım, Ming Hanedanı döneminde inşa edilmişti.
6 Eylül 2023

Philadelphia 76ers takımının NBA oyuncusu Kelly Oubre Jr., yaya olarak karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Olay sonrasında Jefferson Hastanesi'ne kaldırılan Oubre, tedavi edildikten sonra taburcu edildi. ABD basınına göre, bu kaza nedeniyle Oubre'nin bir süre basketbol sahalarından uzak kalması bekleniyor, ancak tüm sezonu kaçırması öngörülmüyor.
12 Kasım 2023

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, oğluyla birlikte bisiklete binerken kaza geçirerek yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Kafasını yere çarpan ve kısa süre bilincini kaybeden De Croo'nun Gent Hastanesindeki testler sonucunda durumunun iyi olduğu belirlendi. Hafif yaralanan başbakan, birkaç saat sonra taburcu edildi ve pazar gününü dinlenerek geçireceği, kazanın gelecek haftaki programını etkilemeyeceği açıklandı.
4 Haziran 2023

Japonya'da Osaka Üniversitesi Hastanesi'nde yatan 1675 hastayla yapılan bir araştırma, diş fırçalama alışkanlıkları ile kalp hastalığı riski arasındaki ilişkiyi inceledi. Katılımcılar diş fırçalama sıklıklarına göre dört gruba ayrıldı. Araştırma sonuçlarına göre, günde iki kez ve sadece geceleri diş fırçalayanların kardiyovasküler hastalıklardan hayatta kalma oranları, hiç fırçalamayanlara göre daha yüksek bulundu. Sadece sabahları diş fırçalamanın ise yetersiz olduğu belirtildi. Araştırmanın sonuçları Nature dergisinde yayımlandı.
4 Temmuz 2023

Kolombiyalı Alvaro, Cali bölgesindeki Santa Rosa mahallesinde yaklaşık 45 yıldır oyuncak tamiri yaparak çocukların kırık oyuncaklarını onarıyor. Kendi atölyesini bir 'hastane' olarak adlandıran Alvaro, steteskop ve kafasına taktığı ışıklı büyüteçle doktor gibi çalışarak çöpe gidecek oyuncakları yeniliyor ve çocukları mutlu etmeyi amaçlıyor.
23 Ocak 2023

Ünlü moda tasarımcısı ve eski pop yıldızı Victoria Beckham, geçmişte yaptırdığı göğüs büyütme ameliyatından pişman olduğunu açıkladı. Daha önce estetik operasyon iddialarını reddeden Beckham, Allure dergisine verdiği röportajda, 12 yaşındaki kızı Harper ile bu konuyu henüz konuşamadığını fakat ileride deneyimlerini paylaşmayı umduğunu belirtti. Beckham, 2017 yılında implantlarını çıkartarak ilk kez estetik operasyon geçirdiğini itiraf etmişti.
16 Aralık 2023

55 yaşındaki Kanadalı şarkıcı Celine Dion, 'katı kişi sendromu' adlı nadir bir nörolojik hastalıkla mücadele ediyor ve artık kaslarını kontrol edemiyor. Hastalığını bir yıl önce Instagram üzerinden duyuran Dion'un sağlık durumu hakkında bilgileri ablası Claudette Dion verdi. Claudette, hastalığın nadir görülmesi nedeniyle yeterince araştırılmadığını belirtirken, aile umudunu koruyor ve Celine Dion için destek mesajları aldıklarını ifade etti. Dion, hastalığı nedeniyle konserlerine ara vermişti.
19 Aralık 2023

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

Zonguldak'ın Kilimli ilçesindeki bir mevlitte ikram edilen pilav ve tavuktan yiyen 17 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne karın ağrısı ve kusma şikayetiyle başvuran kişilerin tedavisi sürmekte olup, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve incelenmek üzere yemeklerden numune alındı.
21 Haziran 2024

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Çanakkale'nin Biga ilçesinden yaralı olarak getirilen bir güvercin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Çanakkale Şube Müdürlüğü'nde tedavi altına alındı. Güvercinin sol bacağında doku ölümü (nekroz) teşhisi konuldu ve bacağının ampute edilmesine karar verildi. Yaklaşık bir saat süren operasyonun ardından güvercinin bacağı ampute edildi ve iyileşme sürecinin ardından doğal ortamına bırakılması planlanıyor.
1 Mart 2024

Galler Prensesi Kate Middleton, kanser tedavisi gördüğünü bir video mesaj aracılığıyla duyurdu. Uzun süredir devam eden spekülasyonlara son veren Middleton, kanserin erken teşhis edildiğini ancak bu durumun kendisi için büyük bir şok olduğunu belirtti. 42 yaşındaki Middleton, haberi aldıktan sonra zorlu bir dönem geçirdiğini ve Ocak ayında yapılan bir karın ameliyatı sırasında kanser teşhisi konulduğunu açıkladı.
22 Mart 2024
İşaretlediklerim