Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-2024 Süper Lig sezonu için futbolcu uygunluğu kurallarını duyurdu. Yeni kurallara göre, Süper Lig kulüpleri A takım listesinde en fazla 14 yabancı futbolcu bulundurabilecek ve bu futbolculardan en az birinin 1 Ocak 1999 veya sonrasında doğmuş olması gerekecek. Kulüpler, belirtilen 14 yabancı futbolcuya ek olarak Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi bir futbolcu ile Türkî Cumhuriyetlerden bir futbolcu daha transfer edebilecek. Ayrıca, 1 Ocak 2003 ve sonrasında doğmuş yerli genç futbolcular A takım listesine yazılmadan oynatılabilecek ve A takım listesi en fazla 30 futbolcudan oluşacak.
22 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Kupa finalinin 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'daki 11 Nisan Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Bu nedenle, Süper Lig'in 5, 6, 7 ve 8 Nisan tarihlerinde oynanması planlanan maçlar, 32'nci haftadan itibaren birer hafta kaydırılarak 26 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanacak. Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maç öncesinde yaşanan kriz nedeniyle iptal edilmiş ve Türkiye'de oynanması kararlaştırılmıştı.
22 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 37'nci haftasının maç programını duyurdu. Bu program dahilinde, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçı 19 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek. Bu önemli karşılaşmayı 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı tribünden takip edecek.
13 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

Galatasaray, Chelsea'den Faslı futbolcu Hakim Ziyech'i satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Ziyech, 2023-2024 sezonu için 3 milyon 587 bin 500 avro alacak. Bonservisinin alınması halinde 2024-2025 sezonunda net 2 milyon 850 bin avro ödenecek. Anlaşma gereği şarta bağlı opsiyonun gerçekleşmesi durumunda Hakim Ziyech'in 2025-2026 sezonu için net 2 milyon 850 bin avro alacağı belirtildi.
19 Ağustos 2023

Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir’in üçüncü hafta lig maçları, Avrupa kupalarına katılmak için oynayacakları play-off turu maçları nedeniyle ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu erteleme kararını duyurdu ancak ertelenen maçların ne zaman oynanacağına dair bir açıklama yapmadı. Daha önce Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir’in lig maçları Avrupa kupaları nedeniyle ertelenmemişti ve Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho bu durumu eleştirmişti.
16 Ağustos 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Ankara'nın ünlü sinema salonlarından Kavaklıdere Sineması, 2007 yılında kapanmasının ardından 16 yıl sonra yeniden açılmaya hazırlanıyor. Sinema, yenilenme çalışmaları öncesinde 15-16 Nisan tarihlerinde 'Bir Zamanlar Kavaklıdere; Sinemada Buluşalım!' adlı bir etkinlik düzenleyecek. Etkinlikten elde edilecek gelir, sinemanın yenilenmesi için kullanılacak. Etkinlik kapsamında söyleşiler, tiyatro oyunları, sinema gösterimleri, stand-up şovları ve konserler gerçekleştirilecek.
10 Nisan 2023

Beşiktaş, Alman futbolcu Felix Uduokhai’yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı. Siyah-beyazlı kulüp, Augsburg ile yapılan anlaşma kapsamında Uduokhai’nin 2024-25 sezonu sonuna kadar geçici transfer edildiğini duyurdu. Beşiktaş, Uduokhai’ye başarılar diledi ve kamuoyunu bilgilendirdi.
27 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Euroleague'de Monaco ile oynayacağı kritik beşinci maç öncesinde stratejilerini gözden geçiriyor. Takım, kazandığı maçlarda topu iyi paylaşarak akıcı bir hücum sergiledi, ancak bire bir oyunlara kaldığında Monaco'nun atletik savunması karşısında zorlandı. Erman Kunter, takımın disiplinli oyununu sürdürmesi ve sürpriz oyuncu performanslarına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Ayrıca, koçun sakinliğinin ve oyuncuların hata yapma korkusunu aşmasının önemine değiniyor.
5 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Suudi Arabistan ile Süper Kupa maçlarını beş yıl boyunca dörtlü turnuva formatında düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirtti. Bu açıklama, İstanbul'da düzenlenen bir ekonomik forumda yapıldı. Daha önce, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşacağı Süper Kupa maçının Suudi Arabistan'da oynanacağı iddiaları ortaya atılmış ve TFF bu durumu resmi olarak doğrulamıştı. İki kulüp ise maçın Türkiye'de oynanması için çağrıda bulunmuştu.
13 Kasım 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu ikinci maçında Slovakya'nın Spartak Trnava takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Sezona etkili bir başlangıç yapan Fenerbahçe, Süper Lig ve Avrupa'da oynadığı 7'şer maçı kazanarak 14 resmi müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe, Spartak Trnava karşısına sakatlığı bulunan Cengiz Ünder dışında eksiksiz çıkacak. Serdar Aziz ve Miha Zajc, hafif sakatlıklarının ardından Slovakya kafilesinde yer alacak.
4 Ekim 2023

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times, İstanbul'u '2023'te gidilecek 52 yer' listesine ekledi. Listede, İstanbul Modern'in yeni müze binası ve şehrin diğer yenilenen sanat merkezleri vurgulandı. İstanbul Modern'in yeni binası, ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlandı ve bu yıl içinde açılması bekleniyor. Ayrıca, İstanbul'daki diğer tarihi yapıların yenilenmesi de haberde yer aldı.
14 Ocak 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024 yılını dezenflasyon dönemi olarak tanımladıklarını belirtti. Erkan, Haziran ayından bu yana süregelen parasal sıkılaştırma sürecinin etkilerinin 2024 yılında belirgin şekilde görüleceğini ifade etti. Bu açıklama, Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı yüksek enflasyon oranları ve ekonomik dalgalanmaların ardından geldi. 2023'te enflasyon oranı yüzde 64,27 olarak ölçüldü ve seçime doğru yüzde 43'e kadar düştü. Ancak yeni ekonomi politikaları ve TÜİK hesaplamalarında yapılan değişiklikler sonucunda enflasyon yeniden yükselmeye başladı.
3 Ekim 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finalinde Olympiakos ile oynayacağı maç nedeniyle fikstürün sıkışık olması sebebiyle Süper Kupa finalinin ertelenmesini talep etti, ancak bu talep karşılanmadı. Bunun üzerine, Fenerbahçe'nin gazeteci Yağız Sabuncuoğlu'na göre, Süper Kupa maçı için yabancı hakem talebinde bulunduğu ve bu talep karşılanmazsa maça çıkmayacağını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmen ilettiği belirtildi. Süper Kupa maçının 7 Nisan'da oynanması planlanıyor.
3 Nisan 2024

Merkez Bankası, 2024 sonu için enflasyon beklentisini yüzde 36'da sabit bıraktı. Bu oran, Mayıs 2023 seçimlerinden sonra bankanın başına gelen Hafize Gaye Erkan'ın yönetiminde ilk olarak yüzde 33 olarak belirlenmiş ve Kasım ayında yüzde 36'ya çıkarılmıştı. Erkan'ın görevden alınmasının ardından yerine atanan Fatih Karahan, 2024 sonu için aynı tahmini yineledi ve 2025 ve 2026 sonu için sırasıyla yüzde 14 ve yüzde 9 enflasyon beklentisini açıkladı. Merkez Bankası, enflasyon hedefini en son 2010 yılında tutturabilmişti.
8 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi düzenledi. Saran Medya, beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon liralık teklifini aşarak 140 milyon avro teklif etti ve ihalede öne geçti. Ancak, TFF'nin Saran Medya'nın teklifine rağmen beIN Sports ile pazarlıkta olduğu ve Saran Medya'ya geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde en yüksek teklifi veren ve teminat mektubu sunan Saran Medya'nın teklifine geri dönülmemesine tepki gösterdi.
14 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Rizespor'a stadyum zemininde ivedilikle iyileştirme çalışmaları yapılmazsa stadyumun müsabakalara kapatılacağını bildirdi. Bu uyarı, yerinde yapılan denetim sonrasında geldi ve 18 Mart'ta yapılacak olan denetimle stadyumun durumu tekrar değerlendirilecek. TFF, daha önce de Süper Lig ve diğer liglerden toplam on bir kulübe zeminlerin iyileştirilmesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.
4 Mart 2024

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Maçta yaptığı asistle dikkat çeken Arda Güler, 20 yaşına girmeden bir Avrupa Şampiyonası'nda hem gol hem asist yapan üçüncü futbolcu oldu. Güler, maç sonrası yaptığı açıklamada, rakibi analiz ederek belirledikleri stratejiyi sahada başarıyla uyguladıklarını belirtti. Türkiye'nin çeyrek finaldeki rakibi Hollanda olacak.
3 Temmuz 2024
İşaretlediklerim