Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre; Altınbaş Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi'nin yeni rektörleri belirlendi.
15 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dört farklı üniversiteye rektör ataması gerçekleştirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre atanan isimler Antalya Belek Üniversitesi için Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için Prof. Dr. İsmail Boz, İstanbul Esenyurt Üniversitesi için Prof. Dr. Selman Öğüt ve İstanbul Okan Üniversitesi için Prof. Dr. Güliz Muğan olarak belirlendi.
1 Aralık 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, ODTÜ ve İTÜ dahil 13 üniversiteye yeni rektörler atandı. Atanan rektörler arasında Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne Prof. Dr. Adnan Sözen, Ankara Üniversitesi'ne Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil bulunuyor. Bu atamalar, Türkiye'deki üniversitelerin yönetiminde önemli değişiklikler getiriyor.
16 Ağustos 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 20 farklı üniversiteye rektör atadı. Atamalar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Atananlar arasında AKP ile bağlantılı isimlerin olması dikkat çekti. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Giresun Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Yılmaz Can ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne atanan Prof. Dr. Kemalettin Aydın'ın AKP ile geçmiş bağlantıları bulunuyor.
1 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Uğur Kızılca asil üye, Mevlüt Sadi Su ve Alaaddin Coşkun yedek üye olarak atandı. Bu atamalar, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 54'üncü maddesi gereğince yapıldı. Yüksek Hakem Kurulu, grevin yasak olduğu iş yeri ve işletmelerdeki toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine toplu sözleşmenin imzalanmasına yetkili kuruldur.
16 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski gençlik ve spor bakanı olan Akif Çağatay Kılıç'ı başdanışmanlık görevine atadı ve aynı zamanda büyükelçilik unvanı verdi. Bu atama ve unvan verilmesi Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti. Kılıç daha önce AKP'de dört dönem milletvekilliği ve bir dönem gençlik ve spor bakanlığı yapmıştı.
6 Haziran 2023

Tayyip Erdoğan, TBMM'de geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'den mazbatasını alarak yemin etti ve üçüncü dönem cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu töreni locadan izledi. Erdoğan'ın ailesi ve torunları da töreni locadan takip etti. Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir ziyareti ve Beştepe'deki göreve başlama törenine katılacak. Törene çok sayıda yabancı devlet başkanı, başbakan ve uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak. Erdoğan'ın yeni kabinesini akşam yemeğinden sonra açıklaması bekleniyor.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı, Genelkurmay 2'nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı ve Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı. Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen ve Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne Rahmi Güney atandı.
4 Ağustos 2023

Resmi Gazete'de yayınlanan kararlara göre, Türkiye Cumhuriyeti'nin Mali Cumhuriyeti Nezdindeki Büyükelçisi Murat Mustafa Onart merkeze çekildi ve yerine Efe Ceylan atandı. Dışişleri Bakanlığı Orta Avrupa, İskandinavya ve Baltıklar Genel Müdür Yardımcılığı'na Ali Tolga Kaya getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Başmüfettişlik kadrolarına beş yeni atama yapıldı.
6 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Üniversitesi de dahil olmak üzere 13 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirdi. Atamalar Resmi Gazete'de yayınlandı. Galatasaray Üniversitesi'nde 2015'ten beri rektörlük yapan Prof. Dr. Eyüp Ertuğrul Karsak, Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ ile değiştirildi. Diğer 12 üniversiteye de yeni rektörler atandı.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 19 fakülte, yüksekokul ve enstitünün kapatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Aynı kararla 14 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul açıldı ve iki fakültenin ismi değiştirildi. Bu düzenlemeler, Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarının yapısında önemli değişiklikler getiriyor. Kararın detayları ve etkileri ilerleyen günlerde daha net anlaşılacak.
28 Haziran 2024

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında milletvekillerinin bakanlık için istifa etmeyeceğini söylediğini aktardı. Önceki kabinede neredeyse tüm bakanlar milletvekiliydi ve yeni kabinede kimlerin yer alacağı merak ediliyor. Selvi, yeni kabinede olması beklenen isimler hakkında bilgi verdi ve ekonomi yönetimi için düşünülen isimleri paylaştı. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, savunma bakanlığı için Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler'in adının geçtiğini ifade etti. Ahmet Hakan ise kabinenin açıklanacağı tarihi ve programı detaylandırdı.
1 Haziran 2023

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak gösterdi ve bu adaylar arasından 16 bakan milletvekili olarak seçilerek Meclis'e girmeye hak kazandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kendi istekleriyle aday gösterilmedi. Seçilen bakanlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi isimler bulunuyor.
15 Mayıs 2023

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın görevden ayrılması kamuoyu için sürpriz oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce Erkan'a destek vermesine rağmen, Erkan kişisel sebepler ve ailesini gözeterek görevden ayrılmak istediğini açıkladı. Ancak, Cumhurbaşkanı kararnamesinde 'görevden alındı' ifadesinin kullanılması, geçmişteki benzer durumlarla kıyaslandığında dikkat çekici bir farklılık oluşturuyor.
4 Şubat 2024

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin eski kayyım başkanı Münir Karaloğlu, içişleri bakan yardımcısı olarak atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla birlikte İçişleri Bakanlığı'na dört yeni bakan yardımcısı atandı. Atanan diğer isimler Bülent Turan, Mehmet Aktaş ve Mehmet Sağlam oldu. Karaloğlu daha önce Van, Bursa ve Antalya valilikleri ile Diyarbakır valisi ve belediye başkanı olarak görev yapmıştı.
22 Haziran 2023

Barış Pehlivan, Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevinden ayrılmasının ardındaki süreci ele alıyor. Erkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme ve sonrasında yaşananlar, görevden ayrılma kararı ve Erdoğan'ın Erkan'a seçim sonrası için yeni bir görev vaadinde bulunması detaylandırılıyor. Erkan'ın ABD'ye dönmemeyi seçerek Türkiye'de kalmaya karar verdiği ve bu durumun gelecekteki bir atama için ipucu olabileceği belirtiliyor.
17 Nisan 2024

Oyuncu Tamer Karadağlı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atandı. Karadağlı, daha önce sosyal medyada gündem olmuştu; Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Nihal Yalçın'a ödülünü takdim etme şekli ve Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan Merve Dizdar'ın konuşmasını eleştirmesi ile dikkat çekmişti. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Resmi Gazete'de yayımlandı.
11 Ağustos 2023

Gaziantep Valisi Davut Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İstanbul Valiliği görevine atandı. Bu atama İletişim Başkanlığı tarafından Twitter üzerinden duyuruldu. Davut Gül, 2018 yılından bu yana Gaziantep valisi olarak görev yapmaktaydı.
5 Haziran 2023
İşaretlediklerim