Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri dönüşünde yaptığı açıklamada, faiz politikalarında bir değişiklik olmadığını ve enflasyonu tek haneye düşürme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Erdoğan, geçmişteki 'düşük faiz, düşük enflasyon' politikasını hatırlatarak, aynı anlayışla çalışmaya devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Merkez Bankası'nda bir kadın yöneticinin olmasının önemine değindi ve finans sektörünü güçlendirme çabalarından bahsetti. Ekonomi politikalarının 'normalleşmesi' amacıyla Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirildiği ve Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı bilgisi verildi.
14 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başsavcılığı görevine Muhsin Şentürk'ü atadı. Bu atama, yargı sisteminde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor. Muhsin Şentürk'ün yeni görevine başlamasıyla birlikte, yargı süreçlerinde ve kararlarında nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.
16 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan organizasyon ve koordinasyon eksiklikleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Erdoğan, bu eleştirilere sert bir dille yanıt vermiş ve eksiklikleri kabul etmişti. Depremin ardından 22 gün geçmesine rağmen herhangi bir yetkilinin istifa etmemesi dikkat çekerken, Erdoğan'ın grup konuşmasında hesap sorulacağını belirtmesi ve Ankara kulislerinde üst düzey görevden almaların konuşulmaya başlaması siyasi gündemi meşgul ediyor.
2 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Turkcell'in genel müdürlüğüne atandı. Bu atama, Bülent Aksu'nun 14 Eylül'de genel müdür olarak atanmasının ve 25 Eylül'de görevine son verilmesinin ardından gerçekleşti. Ali Taha Koç, eski aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un kardeşi.
13 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim öncesi ekonomi politikalarını düzenlemek amacıyla Mehmet Şimşek'i Hazine ve Maliye Bakanlığına, Hafize Gaye Erkan'ı ise Merkez Bankası Başkanlığına atadı. Bu atamalar, ekonomi politikalarının 'normalleşmesi' amacını taşıyor. Ancak yabancı yatırımcılar, geçmiş tecrübelerden dolayı bu değişikliklere temkinli yaklaşıyorlar. Yeni ekonomi yönetiminin ilk sınavı 22 Haziran'daki para politikası kurulu toplantısında olacak.
10 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamasına göre, memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bu zammın ardından en düşük emekli memur maaşı 7 bin 600 lira, asgari ücret ise net 8 bin 500 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre yıllık enflasyon yüzde 64,27 olarak açıklanmıştı. Yapılan zamla birlikte çeşitli kamu görevlilerinin ve emeklilerin yeni maaşları belirlendi.
3 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yemin töreninin ardından Anıtkabir ve Beştepe'yi ziyaret etti. Konuşmasında, 28 Mayıs seçimlerine atıfta bulunarak, milletin yüksek katılım oranıyla kendisine yeniden görev verdiğini belirtti. 85 milyon vatandaşı kucaklama vurgusu yaparak, bölgecilik ve particilik yapmadıklarını ifade etti. Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, milli irade ile barışma çağrısında bulundu. Ayrıca, demokrasiyi güçlendirecek yeni bir anayasa yapma sözü verdi ve ekonomik büyüme hedeflerinden bahsetti.
3 Haziran 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan dört bakan yardımcısı, eski mesai arkadaşıdır. Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya'nın atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı. Cantimur daha önce Şimşek'in yardımcısı olarak görev yapmış, Hatipoğlu çeşitli görevlerde bulunmuş, Çelik Hazine müsteşarı olarak atanmış ve Kaya ise çeşitli denetim ve yönetim görevlerinde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şimşek'in bu isimlerle çalışmak isteğine onay verdiği belirtiliyor.
22 Haziran 2023

Merve Kavakcı, 12 Ağustos 2022 tarihinden itibaren yürüttüğü Dışişleri Bakanlığı dış politika danışma kurulu üyeliği görevinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla alındı. Görevden alma kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Kavakcı, daha önce 2017-2022 yılları arasında Kuala Lumpur büyükelçisi olarak görev yapmıştı. Aynı kararla Süleyman Gökçe de görevden alındı.
23 Mart 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda müfettişliklere 15 yeni isim atandı. Yeterlilik sınavında başarılı olan müfettiş yardımcıları göreve getirildi. Ayrıca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü yönetim kurulu üyeliklerine Fatih Çakmak ve Enes Çakmak atandı.
4 Mayıs 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) genel başkanvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve danışmanlık pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Efkan Ala genel başkanvekili olarak atandı. Zafer Sırakaya Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Yusuf Ziya Yılmaz yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan danışmanı, Betül Sayan ve Kasım Gülpınar ise genel başkan danışmanı olarak atandılar.
20 Haziran 2023

4 bin 299 hakim ve savcının görev yerini değiştiren atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Adli yargıda 4 bin 9, idari yargıda ise 290 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 20 ile yeni başsavcı, 45 ilçeye ise başsavcı ataması yapıldı. Antalya, İstanbul, Ankara gibi illerde başsavcı değişiklikleri oldu.
29 Haziran 2024

AKP, mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planlıyor ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan üst komisyon, milletvekili listelerini büyük ölçüde tamamladı ve bakanların hangi illerden aday gösterileceği netleşmek üzere. Bazı bakanlar, milletvekili adayı olmamak için Erdoğan'dan izin istedi, ancak Erdoğan'ın tüm bakanların aday olmalarını istediği ve izin taleplerini reddettiği belirtiliyor.
6 Nisan 2023

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın kardeşi Ayşe Hilal Sayan Koytak, Dışişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne atandı. Bu atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Sayan Koytak daha önce de dış politika danışmanlığı ve Kuveyt büyükelçiliği gibi görevlerde bulunmuştu. En son Haziran 2022'de merkeze alınmıştı.
23 Şubat 2023

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

Anayasa Mahkemesi (AYM), ekonomik kriz ve yerel seçim gündemi arasında, Cumhurbaşkanlığı teşkilatı hakkındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin birçok hükmünü iptal etti. Bu karar, Cumhurbaşkanına 'kanunla yapılması gereken işleri kararnameyle yapmama' uyarısında bulunuyor ve anayasayı değiştirme çağrısı yapıyor. Karar, iktidar içindeki çatışmaları ve yeni bir anayasa yapma ihtiyacını gündeme getiriyor. Seçim sonuçlarından bağımsız olarak, Erdoğan için yeni bir anayasa yapma zorunluluğu bulunuyor.
7 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarının sürecinin hızlandırılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve ekonomi kurmayları ile yapılan son görüşmelerin ardından, atama bekleyen öğretmen adaylarına yönelik bilgilendirme yapılacağını belirtti. Bakanlık, yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Erdoğan, bu süreçte fazla zaman kaybına tahammül olmadığını vurguladı.
6 Mayıs 2024

İktidarın, depremleri gerekçe göstererek hazırladığı ek bütçede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a 500 milyon lira 'barışı sağlama gideri' ayrıldı. Ek bütçenin büyüklüğü 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira olarak belirlendi. En büyük pay 482,2 milyar lira ile AFAD'a ayrıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na 279 milyar 750 milyon 936 bin lira, Diyanet İşleri Başkanlığı'na 276 milyon 218 bin lira ve TBMM'ye 80 milyon lira ödenek ayrıldı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ayrılan ek bütçenin 183 milyon 700 bin lirası Yunus Emre Vakfı'na ayrıldı.
27 Temmuz 2023

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararına göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na Murat Kurum, Sağlık Bakanlığı’na ise İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ederken, Fahrettin Koca da görevinden ayrıldı. Murat Kurum daha önce de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yapmıştı. Yeni Sağlık Bakanı Memişoğlu, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, genel cerrahi uzmanıdır.
2 Temmuz 2024

14 Mayıs seçimlerinin ardından bakan değişiklikleri yaşanmış ve bu değişikliklerle birlikte yargı ve devlet kadrolarında da değişiklikler beklenmeye başlanmıştır. DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, yargıda yaz kararnamesi ve mülkiyede vali ve emniyet müdürlerini kapsayan kararnamelerin hazırlığı sürmekte ve özellikle eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin görevden alınacağı öngörülmektedir. Valiler kararnamesinin hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.
5 Temmuz 2023
İşaretlediklerim