İstanbul Beyoğlu'nda motosikletli kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olayın nedeni henüz bilinmiyor. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler, bir otomobile üç kurşun isabet ettiğini belirledi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.
7 Ağustos 2023

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli İstanbul istikametinde bir otomobil, TIR, yolcu otobüsü ve kar tuzlama aracının karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul istikameti trafiğe kapatıldı ve olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaralılara müdahalesi ve kaza yerindeki çalışmalar devam ediyor.
1 Şubat 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

Beşiktaş'ta 'Masquerade' adlı gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tadilatın kaçak yapıldığını belirtti. İtfaiye raporunda acil durum aydınlatmalarının, yönlendirme levhalarının olmadığı, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı tespit edildi. Dokuz şüpheli hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
30 Mayıs 2024

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde, Habibler yolunda bir İETT otobüsü önünde ilerleyen tıra arkadan çarptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre yaralılar olduğu bildirildi ve araçta sıkışan yaralı şoförü kurtarma çalışmaları başlatıldı.
12 Temmuz 2024

Antalya'da bir teleferik kazasında bir kişi öldü, yedi kişi yaralandı. Bilirkişi raporuna göre, kazaya neden olan direkte yapılan bakım işlemleri kağıt üzerinde gerçekleştirilmiş ve cıvatalar sıkı değildi. Ayrıca, bakım ve denetim işlemlerini yapan firmaların aynı kişiye ait olduğu ve gerekli sertifikalara sahip olmadıkları belirlendi. Kazadan önce teleferikte kıvılcım görüldüğü ve yetkililere bildirilmesine rağmen önlem alınmadığı tespit edildi.
4 Mayıs 2024

Amasya Merzifon'da bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı. Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan otobüs, Merzifon organize sanayi bölgesi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Yaralılar Merzifon Devlet Hastanesine kaldırıldı.
30 Eylül 2023

Mardin Midyat-Ömerli kara yolunda bir servis minibüsü şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan altı kişi yaşamını yitirdi, beş kişi yaralandı. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Midyat ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldı.
2 Ocak 2023

Mersin'deki TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde, şehirler arası yolcu otobüsü, kamyon ve otomobillerin karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazanın ardından yaptığı açıklamada ölü ve yaralı sayısını doğruladı. Kazanın nedeni ve detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.
26 Mayıs 2024

İzmir’in Torbalı ilçesinde taksi şoförü Arif Karabacak’ı ve Karabağlar ilçesinde kendisini uyaran Engin K.’yi öldüren, ayrıca bir market çalışanını ağır yaralayan Bülent Ş. yakalandı. Saldırgan, cinayetleri uyuşturucu almak için işlediğini itiraf etti. Polis, Bülent Ş.'yi havaalanı yolu üzerinde gasbettiği araç ve suç aletiyle yakaladı. Bülent Ş.'nin çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirlendi.
2 Eylül 2024

İzmir'in Konak ilçesinde iki kişinin su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiği olayla ilgili iddianame, 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski başkan Tunç Soyer de dahil beş kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. İddianamede, İZSU Genel Müdürü de dahil 13'ü tutuklu 42 kişi hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan 22 buçuk yıla kadar hapis cezası isteniyor. Davanın ilk duruşması 5 Eylül'de görülecek.
16 Ağustos 2024

Erzincan-Sivas kara yolunda bir minibüsün şarampole devrilmesi sonucunda dört kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı. Kaza, Sakaltutan Geçidi mevkisinde meydana geldi. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Minibüsteki kişilerin İstanbul'dan Erzurum'a dönen akrabalar olduğu belirtildi.
9 Temmuz 2023

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı ve Karayazı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beştaş'ın bilinci açık ve hayati tehlikesi bulunmuyor. Kazada yaralanan şoför ve ismi belirtilmeyen parti yöneticisi de hastaneye kaldırıldı.
13 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 12 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı otobüs kazasının şoförü Adem Tatlısu'nun kalp krizi geçirdiği belirlendi. Sivas'tan İstanbul'a seyreden otobüs, Sivas-Yozgat kara yolunda kontrolden çıkıp karşı şeride geçerek şarampole düşmüştü. Şoförün oğlu İsa Tatlısu, babasının kazadan önce kalp krizi geçirdiğini ve bu sebeple kaza yaptığını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Diyarbakır'dan Bodrum'a giden bir yolcu otobüsü, Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesi Haydarlı yol ayrımı Karabedir Kavşağı'nda devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre altı kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda yolcu yaralandı. Olay yerine ambulans, itfaiye, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi.
5 Şubat 2023

Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ mevkisinde, kar, tipi ve buzlanma koşulları altında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
30 Mart 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yaşanan yoğunluk sırasında bir direğin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanarak kayalık alana düşmesiyle 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Olayın ardından 13 teleferik hattı sorumlusu hakkında gözaltı kararı verildi. Mahsur kalanların tamamı tahliye edildi.
13 Nisan 2024

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde, bir tırın dorsesi Havuzlu Kavşağı alt geçidine çarparak bir otomobilin üzerine devrildi. Kazada, otomobilin içerisinde bulunan iki çocuk dahil dört kişi hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede, otomobildeki dört kişinin öldüğü tespit edildi.
11 Mart 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında sekiz şüpheli hakkında tutuklama talebinde bulunuldu. Gözaltına alınan 11 şüpheliden sekizi, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel de dahil olmak üzere, mahkemeye sevk edildi. Bilirkişi raporunda iki kurumun da ihmali olduğu belirtilmişti.
26 Temmuz 2024
İşaretlediklerim