İzmir Metrosu'nda Konak ilçesindeki Üçyol Metro İstasyonu'nda yürüyen merdivenin ters yönde hareket etmesi sonucu 11 kişi yaralandı. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve görüntüler kamuoyuyla paylaşıldı. Yaralanan kişilerin hafif yaralar aldığı belirtildi. Kazanın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2024

KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda meydana gelen ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesine neden olan asansör kazasıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Daha önce asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B.'nin tutuklandığı olayda, şimdi de asansör firması sahibi H.T. tutuklandı. Soruşturma kapsamında dört şüpheli daha gözaltına alındı, ancak bunlardan üçü serbest bırakıldı.
13 Kasım 2023

İstanbul Kadıköy'de, 30 Aralık gecesi iki kadının içinde bulunduğu araca kasıtlı olarak birkaç kez çarpan taksi şoförü Ramazan Şimşek, adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Şimşek'in 35'i 'otodan hırsızlık' olmak üzere yedi farklı suçtan toplam 63 kaydı olduğu ortaya çıktı. Kadınlar, taksicinin saldırısından kaçarken polise haber verdi ve olay yerine yakın bir noktada polisler tarafından fark edilen taksici kaçtı. Şimşek, daha sonra gözaltına alındı ve ifadesinde suçlamaları reddetti.
4 Ocak 2023

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde bir teleferik direğinin devrilmesi sonucu bir kabinin parçalanmasıyla bir kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. Sekiz kişi kayalık alana düşerken, mahsur kalanların tamamı saatler sonra kurtarıldı. İçişleri Bakanı, kazadan sonra vagonlarda 184 kişinin mahsur kaldığını açıkladı.
13 Nisan 2024

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

TEM Otoyolu Silivri mevkisinde bir hafriyat kamyonunun sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek iki otomobile çarpması neticesinde altı kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle otoyolda trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.
27 Mart 2023

Esenyurt'ta D-100 karayolu Topkapı istikametinin Haramidere mevkisinde çok sayıda aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yedi kişi yaralandı. Kaza nedeniyle trafik akışı tek şeritten sağlanırken, araç yoğunluğu yaşandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
24 Temmuz 2024

Şanlıurfa'da Akçakale kara yolundaki Eyyübiye Millet Bahçesi yakınlarında gece saatlerinde kontrolden çıkan bir otomobil kaldırımdaki yayalara çarptı. Kazada beş çocuk hayatını kaybetti, biri ağır üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz olduğu belirtilen sürücü Mustafa K. ve yanındaki Ş.İ. kazadan bir süre sonra polise teslim oldu. Hayatını kaybeden çocukların cenazeleri ailelerine teslim edilerek Siverek ilçesine gönderildi.
2 Ağustos 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024

Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Otobüsün kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtiği ve ardından şarampole düştüğü belirtildi. Kazanın nedeni olarak dikkatsizlik ve tedbirsizlik gösterildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2023

İzmir'de Evka-3 yönünde sefer yapan bir metro treninin son vagonu, Sanayi İstasyonu girişinde raydan çıkarak peron duvarına çarptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kazada yaralanan olmadığı ve teknik incelemenin başlatıldığı belirtildi. Trenin kaldırılma çalışmaları devam ederken, metro seferleri tek hattan ve 15 dakikada bir sürdürülmekte.
16 Kasım 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazası davasında, altı yıl sonra karar açıklandı. 13 sanık hakkında yargılanan davada, dönemin TCDD birinci bölge bakım müdürü Mümin Karasu'ya en yüksek ceza olan 17 yıl hapis cezası verildi. Diğer sanıklar da çeşitli sürelerde hapis cezalarına çarptırıldı. Davanın 20'inci duruşması, Çorlu Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirildi.
25 Nisan 2024

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

Denizli'nin Çardak ilçesinde, henüz kimliği belirlenemeyen bir yolcu otobüsü ile ters yönden gelen bir TIR çarpıştı. Kazada, otobüsteki bir yolcu ve TIR sürücüsü hayatını kaybetti. Altı yaralı hastaneye kaldırıldı. TIR şoförünün kaza öncesinde yaklaşık altı kilometre ters şeritten ilerlediği iddia edildi.
21 Haziran 2023

Düzce'nin Cumayeri ilçesi Harmankaya mevkisinde, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı ve 22 kişi yaralandı. Kazanın ardından sağlık, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, kazanın minibüsün freninin boşalması sonucu meydana geldiğini belirtti.
19 Eylül 2024

Kadıköy'de, Doğanay Güzelgün adlı bisiklet sürücüsüne çarpan ve henüz sürücüsü belirlenemeyen bir otomobil, Güzelgün'ün ölümüne sebep oldu. Kazanın ardından olay yerine gelen bir kişi suçu üstlendi ancak MOBESE kameraları bu kişinin kazayı yapmadığını ortaya çıkardı. Görgü tanıkları ve Güzelgün'ün arkadaşları, kazanın olduğu yerde ve polis merkezi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Bisiklet Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Gazi Bilir, trafikteki hız sorununa ve Karayolları Trafik Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
18 Temmuz 2023

Kocaeli’de toplu taşıma araçlarının ekranlarına 30 Ağustos’ta 'Acilen yolcuları indirin canlı bomba tehlikesi var' mesajı gönderildi. Bu siber saldırıyla ilgili olarak Diyarbakır’da gözaltına alınan M.K.Ş. ve A.D. isimli iki kişiden A.D. tutuklandı, M.K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kentkart firması yetkilileri ve polis ekiplerinin ortak çalışması sonucu aydınlatıldı.
3 Eylül 2024

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi hayatını kaybetti, 63 kişi yaralandı. Soruşturma sonucunda, patlamadan bir gün önce tüpü değiştiren kişinin yetki belgesinin olmadığı belirlendi. İş yeri sahibi ve tüpü değiştiren kişi tutuklandı. Patlamanın, tüpten sızan gazın kapalı iş yerine dolması sonucu meydana geldiği değerlendiriliyor.
2 Temmuz 2024

İstanbul Beykoz'da meydana gelen trafik kazasında, Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık’ın kullandığı otomobil ile Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklette arkada oturan 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Kaza sonrası gözaltına alınan Kınık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hazırlanan kaza tespit raporunda, Kınık ve motosiklet sürücüsü Öztürk’ün yüzde 50’şer kusurlu olduğu belirlendi.
13 Temmuz 2024
İşaretlediklerim