Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'i sportmenliğe aykırı hareket, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve yönetici Burak Çağlan Kızılhan'ı hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ye sevk etti. Aynı gerekçelerle Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu da disipline gönderildi. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kırmızı kart ve maç sonrası açıklamaları; Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Bayram Bektaş ve diğerleri farklı disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ya sevk edildiler. Ayrıca Süper Lig'den bazı kulüpler de çeşitli gerekçelerle disipline sevk edildi.
22 Mart 2023

UEFA, Türkiye'nin EURO 2028 adaylığından çekildiğini ve İtalya ile birlikte EURO 2032'yi düzenleme başvurusunun değerlendirmeye alındığını duyurdu. Türkiye'nin çekilmesi sonucunda, EURO 2028'in ev sahipliği için Britanya ve İrlanda Cumhuriyeti'nin ortak adaylığı karşısında rakip kalmadı. Türkiye Futbol Federasyonu, EURO 2032 adaylık başvurusunun kabul edilmesi durumunda EURO 2028 adaylığından çekileceğini önceden duyurmuştu.
4 Ekim 2023

Süper Lig ekibi Ankaragücü, 18 Şubat 2024 tarihinde oynanan ve Galatasaray'ın 3-0 galip geldiği maçta, Galatasaray'ın Arjantinli oyuncusu Mauro Icardi'nin tribünlere sportmenlik dışı bir hareket yapması nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) disiplin soruşturması başlatılması için başvuruda bulunacağını açıkladı. Olay, sosyal medyada büyük yankı buldu ve Icardi'ye ceza verilmesi çağrıları yapıldı. Galatasaray taraftarları ise görüntünün montaj olduğunu iddia ediyor.
20 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Suudi Arabistan arasında imzalanan ve Süper Kupa finaliyle ilgili krize neden olan sözleşme hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti. Aralık 2023'te Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Türk takımlarının Atatürk ve milliyetçi temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edilmişti. Koç, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu konuda yanıltıcı bilgi yaydığını ve Fenerbahçe'nin haksız yere suçlandığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu konuyu soruşturmasını talep etti.
15 Şubat 2024

Fenerbahçe yönetimi, Adanademirspor maçında yaşanan tartışmalı hakem kararlarının ardından olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonucunda Futbol Federasyonu'na gitme kararı alındı ve yüksek divan kurulu üyeleri bir sonraki toplantıya çağrıldı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus maç sonunda hakem Ali Palabıyık'a tepki gösterdi ve kırmızı kart gördü. Fenerbahçeli yönetici Selahattin Baki, hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için maça görevlendirildiğini iddia etti.
3 Şubat 2023

EURO 2024'te İspanya, Arnavutluk'u 1-0 yenerek son 16 turuna lider olarak kaldı. Maçın tek golü 13. dakikada Ferran Torres'ten geldi. Bu sonuçla Arnavutluk turnuvaya veda etti. İspanya'nın bu başarısı, turnuvanın ilerleyen aşamalarında da dikkatle izlenecek.
24 Haziran 2024

Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, dün akşamki Vavacars Fatih Karagümrük maçında Fenerbahçe lehine net bir penaltının verilmediğini ve aleyhlerine süregelen algı çalışmalarına işaret ettiğini belirtti. Kızılhan, Karagümrük'ün kabul etmesi durumunda maçı tekrar oynamaya hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, VAR kayıtlarının açıklanmasını beklediklerini ve Fenerbahçe'nin maçın tekrar oynanmasına hazır olduğunu kamuoyuna duyurdu.
27 Kasım 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Avusturya'nın ev sahipliğinde oynanan bir hazırlık maçında 6-1 gibi büyük bir farkla mağlup oldu. Bu mağlubiyet, A Milli Takım'ın kısa süre içindeki ikinci yenilgisi olarak kayıtlara geçti; zira takım bir önceki hafta da Macaristan'a karşı oynadığı hazırlık maçında 1-0 yenilmişti. Bu sonuçlar, takımın mevcut formu ve gelecek maçlar için hazırlık süreci hakkında soru işaretleri yaratıyor.
27 Mart 2024

Fatih Altaylı, Türk futbolunda yaşanan büyük bir rezaletin ardından Futbol Federasyonu ve başkanının sessizliğini eleştirdi. Federasyonun ve siyasetin bu konuda herhangi bir açıklama yapmamasını ve sorumluluk almamasını eleştiren Altaylı, bu durumun futbol yönetimindeki kişiliksizliğin ve kriz anlarında liderlik eksikliğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Ayrıca, seçim dönemine denk gelmesi nedeniyle bu konunun üstünün örtülmeye çalışıldığını ima etti.
21 Mart 2024

Yakup Kepenek, Türkiye'deki futbol ortamındaki sorunların baş sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu belirtiyor. Kepenek, TFF'nin genç futbolcuları yetiştirmediğini, yabancı oyunculara aşırı para harcadığını ve yerli hakem yetiştirmediğini vurguluyor. Ayrıca, TFF'nin Süper Lig ve I. Lig maçlarının yayın haklarını tartışmalı bir ihale ile Katar sermayesi Bein Sports'a verdiğini eleştiriyor. Kepenek, Galatasaray-Fenerbahçe maçı sırasında ve sonrasında yaşanan olayların bu olumsuzlukların bir sonucu olduğunu ifade ediyor.
26 Mayıs 2024

Türk futbolunun iki büyük takımı Galatasaray ve Fenerbahçe'nin milyonlarca taraftarının futboldan keyif almak yerine sinir ve stres yaşadığı belirtiliyor. Yazar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve özellikle Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Süper Kupa organizasyonuyla ilgili yaşanan sorunlar karşısında sessiz kalmasını eleştiriyor. Süper Kupa'nın sezon başında oynanmaması konusundaki sorumluluğun TFF'de olduğu vurgulanıyor.
6 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Fenerbahçe Kulübü, 16 Mart 2023 tarihinde UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında sahaya yabancı madde atan yedi taraftarın stada girişini süresiz olarak yasakladığını açıkladı. Kulüp, bu kişilerin kulübe zarar verdiğini belirterek, yasal yollardan ceza almaları için gerekli takibi yapacaklarını duyurdu. Yönetim Kurulu üyesi Fethi Pekin, yasaklamanın ömür boyu süreceğini ifade etti ve UEFA'nın kulübe 40 bin avro ceza kestiğini belirtti.
30 Mart 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2032) ortak ev sahipliği için sunum yapacak Türk ve İtalyan heyetlerinin futbol elçileri Volkan Demirel ve Gianluigi Buffon oldu. İki milli kaleci, Türk ve İtalyan federasyonlarının UEFA yönetim kuruluna yapacağı sunumuyla katılacak. Volkan Demirel, bu akşam Cenevre'ye gidecek ve UEFA'nın Nyon'daki merkezinde düzenlenecek hazırlık çalışmasına da katılacak.
9 Ekim 2023

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) E ve F gruplarında oynanan maçlar sonucunda Türkiye, Çekya'yı 2-1 yenerek son 16'ya yükseldi. E Grubu'nda Ukrayna-Belçika ve Slovakya-Romanya maçları berabere bitti, Romanya ve Slovakya turladı. Gürcistan, Portekiz'i 2-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Türkiye'nin rakibi D Grubu birincisi Avusturya oldu.
27 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, son dönemdeki hakem hataları üzerine Gaziantepspor-Beşiktaş ve Sivasspor-Galatasaray maçlarının VAR kayıtlarını inceledi ve hakem hataları tespit etti. TFF, şeffaflık ilkesi gereği bu kayıtları kamuoyu ile paylaştı. Sivasspor'un Galatasaray'a karşı attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilmiş, bu karar ve diğer tartışmalı pozisyonlar nedeniyle ilgili hakemlerin üstü çizilmişti. Sivasspor, maçın tekrarlanması için başvuruda bulunmuştu.
3 Ocak 2023

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Avusturya'ya 6-1 ve Macaristan'a 1-0 yenilgilerinin ardından düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin 'İstifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusuna, bu sorunun provokatif olduğunu belirterek, hatalı bir soru sorma durumunda gazetecinin işi bırakıp bırakmadığını sorgulayarak yanıt verdi. Montella, maçları tekrar izleyerek pozisyonları değerlendirme fırsatı bulacağını ifade etti.
27 Mart 2024

Türkiye ve Portekiz milli takımları, EURO 2024'te karşı karşıya geliyor. Maçın ilk 11'leri açıklandı. Türkiye'nin kadrosunda Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor. Portekiz'in kadrosunda ise Diogo Costa, Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao ve Ronaldo bulunuyor.
22 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali nedeniyle Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerini reddetti. Fenerbahçe, talepleri karşılanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacağını belirtti. TFF'nin bu kararı, Fenerbahçe yönetiminin federasyona gönderdiği yeni bir yazı sonrasında alındı.
3 Nisan 2024
İşaretlediklerim