Fenerbahçe başkanlığına aday olan Aziz Yıldırım, seçilmesi durumunda takıma büyük isimler getireceğini belirtti. Yıldırım, geçtiğimiz hafta ünlü futbol teknik direktörü Jose Mourinho ile bir araya geldiğini ve onu Fenerbahçe'ye davet ettiğini ifade etti. Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyük isimlerle yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, diğer aday Ali Koç ve çekilen aday Sadettin Saran arasındaki gelişmelerin ardından geldi.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı, Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, teknik direktör Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Batshuayi ile yola devam etmeme kararı aldıklarını belirtti. Ilıcalı, Fenerbahçe'nin santrfor pozisyonu için başka bir yol haritası belirlediğini ve transfer çalışmalarının olumlu bir şekilde sürdüğünü ifade etti.
20 Haziran 2024

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, Eyüp Fenerbahçeliler Derneği'nde kongre üyeleriyle bir araya geldi. Yıldırım, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için aday olduğunu ve kaliteli oyuncular transfer edeceğini belirtti. Ayrıca, ünlü teknik direktör Mourinho'yu getirme planlarından bahsetti. Yıldırım, Fenerbahçe'nin şampiyon olma zorunluluğu olduğunu vurguladı ve başkanlık için değil, şampiyonluk için aday olduğunu ifade etti.
27 Mayıs 2024

Borussia Dortmund, Edin Terzic'in ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Şahin, Ocak 2024'te yardımcı antrenör olarak katıldığı kulüpte, 2027'ye kadar teknik direktörlük yapacak. Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Sportif Direktör Sebastian Kehl, Şahin'in geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarına yardımcı olduğunu ve takım üzerinde büyük bir otoriteye sahip olduğunu vurguladı.
14 Haziran 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin 12 milyon avro olduğunu açıkladı. Koç, eski başkan Aziz Yıldırım'ın Mourinho'ya 15 milyon avro teklif ettiğini, ancak Mourinho'nun Fenerbahçe projelerine inandığı için daha düşük bir maliyeti kabul ettiğini belirtti. Transfer sürecinde zamanlamanın ve hazırlanan detaylı raporun Mourinho'yu ikna etmede önemli rol oynadığını vurguladı.
5 Haziran 2024

Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde göreve başladığını ve birlikte çalışacağı teknik ekibi duyurdu. Mourinho'nun ekibinde Salvatore Foti, Stefano Rapetti, Luca Fatiga, Michele Salzarulo, Ricardo Formosinho ve Giovanni Cerra yer alıyor. Mourinho, sportif direktör Mario Branco ve teknik heyetle tanışma toplantısı yaparak beklentilerini paylaştı.
20 Haziran 2024

İspanyol spor basını, Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki futbolcusu Arda Güler'in Real Madrid'e 20 milyon avro bonservis bedeliyle transfer olacağını öne sürdü. Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez'in Arda'ya Barcelona'nın teklifinden daha yüksek bir teklif sunduğu ve Fenerbahçe ile Arda Güler'den onay beklenildiği belirtildi. Arda'nın Barcelona, Sevilla ve Milan gibi kulüplerden gelen teklifleri reddederek Real Madrid'i tercih ettiği, ancak kiralık olarak başka bir takımda oynama ihtimalinin de gündemde olduğu ifade edildi.
5 Temmuz 2023

Real Madrid'de yeterince forma şansı bulamayan Arda Güler için Borussia Dortmund ve Bayer Leverkusen'in ilgisi bulunuyor. Alman basınına göre, Borussia Dortmund, Arda Güler'i kiralamak için yaz transfer döneminde Real Madrid ile temasa geçmeyi planlıyor. Ayrıca, Bayer Leverkusen'i başarıya taşıyan Xabi Alonso'nun da Arda Güler'i kadrosuna katmak istediği belirtiliyor. Real Madrid'in de Arda'yı kiralamayı düşündüğü ifade ediliyor.
17 Şubat 2024

Fenerbahçe, İtalya'nın Fiorentina takımından Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat'ı kiralık olarak transfer etti. Ülker Stadı'nda düzenlenen imza töreninde Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Acun Ilıcalı, Amrabat'ın transfer sürecinin uzun ve zorlu geçtiğini belirtti. Amrabat, Fenerbahçe'ye transfer olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve kulübün bir parçası gibi hissettiğini ifade etti. Teknik Direktör Jose Mourinho'nun da Amrabat'ı çok istediği ve bu transferin Fenerbahçe'nin vizyonunu gösterdiği vurgulandı.
31 Ağustos 2024

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oldu. Fenerbahçe, transferden bonuslar hariç 30 milyon avro kazandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Transfer bedeline ek olarak, futbolcunun performansına bağlı olarak 5 milyon avro artı bonus ve gelecekteki transferlerden yüzde 10 pay alacak. Ferdi Kadıoğlu için Brighton Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi.
27 Ağustos 2024

Arsenal, Fenerbahçe'nin sol beki Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmeye yaklaştı. Arsenal'in, Oleksandr Zinchenko'nun geleceğiyle ilgili spekülasyonlar nedeniyle savunmayı güçlendirmek için Kadıoğlu'nu alternatif olarak düşündüğü belirtiliyor. Arsenal gözlemcisi Romain Poirot, Kadıoğlu hakkında kapsamlı bir rapor hazırladı ve 20 milyon euro bonservis bedeli belirledi. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu da Arsenal gözlemcilerinin nisanda Kadıoğlu'nu izlemeye geldiğini duyurmuştu.
16 Mayıs 2024

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzaladıktan sonra, Borsa İstanbul'da işlem gören Fenerbahçe hisseleri 136,80 lirayla tavan fiyattan işlem görmeye başladı. Mourinho'nun uluslararası ününün Türkiye Süper Ligi'nin tanıtımında etkili olabileceği ve kulüplerin yayın gelirleri ile Avrupa kupalarındaki başarı ihtimalinin borsadaki olumlu seyri desteklediği belirtiliyor. Fenerbahçe hisselerindeki artış, diğer spor kulüplerinin hisselerini de olumlu etkiledi.
3 Haziran 2024

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun'un transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini duyurdu. Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isteyen Fenerbahçe, Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. Fenerbahçe'nin Tosun ile iki yıllık bir transfer sözleşmesi imzalayacağı öne sürüldü. Kulüp, Tosun'un sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a geleceğini açıkladı.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e yönelik eleştiriler ve iddialar üzerine, kamuoyu önünde tartışma yapmayı teklif etti. Koç, Özbek'in kendisine ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamalarını sıralayarak, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti. Koç, Özbek'i istediği zaman, kanal ve kişilerle tartışmaya çağırdı ve iddialarını ispatlama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe Kulübü, Hırvat kaleci Dominik Livakovic'in transferini duyurdu. Livakovic ve kulübü Dinamo Zagreb ile prensip anlaşmasına varıldığı belirtildi. Oyuncunun bugün İstanbul'a geleceği açıklandı.
24 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin 30 yaşındaki Bosna Hersekli ön libero oyuncusu Rade Krunic, Sırbistan'ın Kızılyıldız ekibine transfer oldu. Fenerbahçe'de beklentilerin altında kalan Krunic, sarı-lacivertlilerde 22 maça çıkmış ve bir asist yapmıştı. Fenerbahçe, Krunic'in kalıcı transferi konusunda Kızılyıldız ile anlaşmaya varıldığını ve oyuncuya kariyerinde başarılar dilediklerini açıkladı.
3 Eylül 2024
İşaretlediklerim