Beşiktaş, Paris Saint-Germain'in genç orta saha oyuncusu Cher Ndour'u İstanbul'a getiriyor. 20 yaşındaki İtalyan futbolcu, geçen sezonun ilk yarısını PSG'de, ikinci yarısını ise kiralık olarak Braga'da geçirmişti. Ndour'u taşıyan uçak bu akşam 20.55'te Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek. Beşiktaş, Ndour ile transfer görüşmelerine başlayacak.
12 Ağustos 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, İstanbul Kongre Merkezi'nde kongre üyeleriyle yaptığı görüşmede, kulübün tarihinin en iyi kadrosunu kurmayı planladıklarını belirtti. Koç, geçen sezon 56 milyon avroluk transfer satışları yaptıklarını ve kadro değerlerini 200 milyon avroya çıkardıklarını vurguladı. Ayrıca, UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarına takılmadıklarını ve Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti. Koç, yapılacak takviyelerle Fenerbahçe'nin en gurur duyulacak takımını kuracaklarını söyledi.
6 Haziran 2024

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak göreve başladı. Mourinho, futbolculuk kariyerini erken sonlandırdıktan sonra teknik direktörlükte büyük başarılar elde etti. Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United ve Roma gibi büyük kulüplerde çalıştı ve birçok kupa kazandı. Mourinho'nun Fenerbahçe'de nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.
31 Mayıs 2024

Aziz Yıldırım, başkanlık seçimlerinde büyük bir oy farkıyla kaybetmesine rağmen, Jose Mourinho'nun elinden kayıp gitmesine kadar rahattı. Ali Koç, teknik direktör seçimini kazandıktan sonra, geniş kadroyu koruyacaklarını ve astronomik teklifler gelirse oyuncu satacaklarını açıkladı. Aziz Yıldırım, şampiyonluk sözü vererek, stadın kapasitesini artırmayı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkmayı planladığını belirtti. İki taraf da Fenerbahçe için birlik ve beraberlik istediklerini söylese de, bu konuda nasıl bir yol izleneceği belirsiz.
4 Haziran 2024

Fenerbahçe, Fiorentina'da forma giyen Faslı futbolcu Sofyan Amrabat'ı kiraladığını duyurdu. Kulüp, Amrabat'ın sağlık kontrolleri ve ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini belirtti. Geçen sezonu Manchester United'da geçiren Amrabat, tüm kulvarlarda 30 maça çıkmıştı.
30 Ağustos 2024

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu, 21 yaşındaki sağ bek Guela Doue'nin transferinden vazgeçtiklerini açıkladı. Hatipoğlu, Rennes Kulübü ile anlaşmaya vardıklarını ancak oyuncunun yakın çevresinin farklı taleplerle süreci zorlaştırdığını belirtti. Ayrıca, Zenit'te forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Wendel ile ilgilenmeye devam ettiklerini ve bu transferi gerçekleştirmek için ısrarcı olduklarını ifade etti.
21 Temmuz 2024

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'i kamuoyu önünde tartışmaya davet etti. Koç, tartışma çağrısında kendisine yönelik eleştirilerin ve haklılık durumunun netleştirilmesini istedi. Özbek ise bu çağrıya yazılı bir açıklama ile olumsuz yanıt verdi. Açıklamasında, Koç'un çağrısının futbolu saha dışına çıkarma amacına hizmet ettiğini ve sahadaki başarısızlıkları telafi etme çabası olarak gördüğünü belirtti. Özbek, futbolun sahada oynandığını ve adaletin herkes için önemli olduğunu vurgulayarak, tartışma teklifini reddetti.
24 Ocak 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, kulübü 'FETÖ' ile suçlamasının ardından suç duyurusunda bulundu. Bu suçlama, iki kulüp arasındaki gerilimi daha da artırdı. Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, Özbek'in suçlamalarına sert bir yanıt vermişti. Fenerbahçe, Özbek'in toplumu kin ve düşmanlığa teşvik ettiğini iddia ederek, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
28 Şubat 2024

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan hakem kararlarına tepki gösteren Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bir görüşme gerçekleştirdi. Koç, Türk hakemlerin yerine yabancı VAR hakemleri getirilmesini önerdiğini belirtti ve hakem Ali Palabıyık'ın Fenerbahçe stadyumuna girmesinin yönetimde oldukları sürece mümkün olmayacağını ifade etti. Fenerbahçe yönetimi, maçın ardından olağanüstü toplanarak federasyona gitme kararı almıştı.
3 Şubat 2023

Fenerbahçe, Juventus'tan Filip Kostic'i kiralık olarak transfer ettiğini duyurdu. Kostic'i taşıyan uçak bu gece İstanbul'a inecek ve oyuncu sağlık kontrolleri ile ileri transfer görüşmeleri için İstanbul'a davet edildi. Geçen sezon 33 maçta 2 bin 107 dakika süre alan Kostic, takımına dört asistle katkı sağlamıştı.
8 Eylül 2024

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım, Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı’yı 'FETÖ' ve Adnan Oktar ile ilişkilendirdi. Yıldırım, Ilıcalı'nın Dominik'te 'FETÖ'cülere pasaport verdiğini ve Adnan Oktar ile bağlantılı olduğunu iddia etti. Acun Ilıcalı ise bu suçlamaları 'çirkin ve art niyetli' olarak nitelendirerek, Yıldırım'ın Fenerbahçe başkanlığı için kendisini karalamaya çalıştığını belirtti. Ayrıca, Yıldırım ve Ilıcalı arasında Jose Mourinho ile ilgili anlaşma tartışması da yaşandı.
4 Haziran 2024

Portekizli teknik direktör Jose Mourinho'nun Fenerbahçe ile anlaşması dünya genelinde gündem oldu. Diken, yapay zeka aracı GPT-4'e Mourinho'nun Fenerbahçe'de başarılı olup olmayacağını sordu. Yapay zeka, Mourinho'nun tecrübesi ve taktiksel bilgisi sayesinde başarılı olma ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak adaptasyon süreci ve uzun vadeli istikrar konularının dikkate alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Mourinho'nun başarılı olabilmesi için doğru transfer stratejisi ve oyuncu seçiminin kritik öneme sahip olduğu vurgulandı.
4 Haziran 2024

Faruk Bildirici, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Fenerbahçe'ye yönelik küfürlü tezahürata katılmasını ve futbol medyasının bu tür tezahüratları görmezden gelmesini eleştirdi. Bildirici, küfürlü tezahüratların taraftarları birbirine düşman ettiğini ve medyanın bu tür davranışları eleştirmesi gerektiğini vurguladı. Okan Buruk, eleştirilerden ders çıkararak özür diledi. Bildirici ayrıca futbol medyasının eleştirel yaklaşım sergileyememesini ve gazetecilerin basın toplantılarında soru sormak yerine söylev çekmelerini de eleştirdi.
10 Haziran 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i 2-0 yenerek kupayı kazandı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, görevinden ayrıldığını duyurdu. Jesus, bu kararı birkaç hafta önce kulüp başkanına bildirdiğini ve kendisine yeni bir arayışa girebilmesi için zaman tanıdığını ifade etti. Portekiz'e döneceğini belirten Jesus, geleceğiyle ilgili henüz bir karar vermediğini söyledi.
12 Haziran 2023

Fenerbahçe'den 20 milyon avro bonservis ve 10 milyon avro bonus karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle beklediği sürelerde forma şansı bulamadı. İspanya Kral Kupası'nda bir maça ilk 11'de başlamasına rağmen, sonraki maçlarda yeterince süre alamadı. İspanyol devi, Güler'in fiziksel olarak güçlenmesi amacıyla onu yaz transfer döneminde kiralık olarak başka bir takıma gönderme kararı aldı. İtalyan ekibi Milan, genç futbolcu için çok istekli.
2 Mart 2024

Fenerbahçe, 'Tosun Paşa' lakaplı Cenk Tosun ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Sarı lacivertliler, Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isterken Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. 33 yaşındaki santrfor, geçen sezon Beşiktaş'ta forma giydiği 47 maçta 11 gol ve sekiz asist kaydetmişti.
16 Temmuz 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'da forma giyen Hırvat futbolcu Ivan Perisic, menajerleri aracılığıyla Fenerbahçe'ye önerildi. Ancak Fenerbahçe, bu transfer için henüz resmi bir adım atmadı. Perisic'in İngiliz ekibi ile olan sözleşmesi 2024 Haziran'da bitecek ve Tottenham, kontratının sona ermesine bir yıl kalan oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak bakıyor.
26 Haziran 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler, Real Madrid'e transfer oldu. Güler, futbola Gençlerbirliği altyapısında başladı ve 2019 yılında Fenerbahçe altyapısına geçti. Eski antrenörü İsmail Erel, Güler'in Fenerbahçe tarafından tesadüfen keşfedildiğini belirtti. Fenerbahçe'nin scout ekibinin başka bir oyuncuyu izlemek için gittiği bir maçta Güler'in performansını fark ederek raporladığı ifade edildi.
8 Temmuz 2023
İşaretlediklerim