MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırıda bulundu. Saldırı sonucunda Koca ve iki kişi tutuklandı. Bu olay, Koca'nın 11 gün önce Beşiktaş maçı öncesinde centilmenlik vurgusu yapmasının ardından gerçekleşti. Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan olaylar nedeniyle maçları süresiz erteledi ve hakemler derneği maçlara çıkmama çağrısında bulundu.
12 Aralık 2023

Eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da içinde olduğu dört sanık, hakem Halil Umut Meler'e saldırdıkları gerekçesiyle yargılanacak. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ankara Batı 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, sanıkların 'kamu görevlisine kasten yaralama', 'tehdit' ve 'sporda şiddetin önlenmesine dair kanuna aykırılık' suçlarından cezalandırılmaları talep ediliyor. Faruk Koca'nın 13 yıla kadar hapis cezası ile yargılanması öngörülüyor.
15 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık'a, hakem atamaları hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açacağını duyurdu. Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarına aşırı müdahil olduğunu iddia etmişti. TFF Başkanı ise Palabıyık'ın iddialarını yalanlayarak, hakem müessesesini rencide eden bu tür açıklamalardan dolayı dava açacaklarını ve hakemlerin de bu açıklamalardan rahatsız olduğunu belirtti.
17 Aralık 2023

Fenerbahçe taraftarlarının son maçlarda 'Hükümet istifa' sloganları atması üzerine, Kayseri İl Güvenlik Kurulu kararıyla Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçeli taraftarların alınmayacağı açıklandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması ya da tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtmiş ve bu sloganlar nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Kayserispor ve Konyaspor gibi kulüpler, stadyumda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak sloganları kınamıştı.
28 Şubat 2023

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kura çekimi sırasında canlı yayında duyulan 'seks sesleri' nedeniyle soruşturma açtı. Sesler, Almanya'nın Hamburg şehrinde gerçekleşen çekiliş sırasında İsviçre'nin grubunun belirlendiği anlarda işitildi. YouTube fenomeni Daniel Jarvis, bu seslerin arkasında kendisinin olduğunu iddia etti. İngiltere milli takımının teknik direktörü Gareth Southgate, sesin salonda oturanlar tarafından zor duyulduğunu ve bir şaka olduğunu düşündüğünü belirtti.
3 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tartışmalı penaltı pozisyonlarına dair VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada kazanılan penaltı ve Galatasaray'ın Antalyaspor maçında elde ettiği penaltı pozisyonlarına ilişkin hakem ve VAR arasındaki diyaloglar detaylı bir şekilde açıklandı. Bu paylaşım, özellikle Fenerbahçe'nin penaltısı üzerine yoğunlaşan tartışmaların ardından geldi. Galatasaray ise yaşananlar sonrası TFF başkanına istifa çağrısında bulundu.
27 Şubat 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Süper Lig'in 29. haftasında Pendikspor'u 4-1 yendiği maçtaki hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Açıklamada, hakem Kadir Sağlam'ın kararları, TFF ve kurullarının tutumu, yayıncı kuruluş ve maçı anlatan spikerin davranışları eleştirildi. Ayrıca, VAR hakemi Alper Çetin'in yetkisi olmamasına rağmen penaltı kararı verdiği iddia edildi. Galatasaray, TFF'nin Türk futbolu adına gerçekleri ve adil kararları paylaşma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 28'inci haftasına ait Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan kayıtlar arasında, Beşiktaş – Galatasaray derbisinde yaşanan ve Omar Colley'in kırmızı kart görmesine neden olan tartışmalı pozisyon da yer aldı. Bu pozisyonla ilgili olarak orta hakem Halil Umut Meler ile video yardımcı hakem Koray Gençerler arasında geçen diyaloglar da detaylı bir şekilde verildi.
5 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Sivasspor – Fenerbahçe maçının VAR kayıtlarını paylaştı. Maçta, Fenerbahçe'nin kalecisinin son dakikada bir Fenerbahçe oyuncusuna teması sonucu penaltı kararı verilmişti. VAR gözlemcisi Alman Benjamin Brand tarafından yapılan inceleme sonrası hakem Cihan Aydın penaltı kararı vermiş ve bu karar Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında puan kaybetmesine neden olmuştu.
23 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 30'uncu haftasında gerçekleşen maçlarda kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu paylaşım, maçlarda alınan kararların şeffaflığını artırmayı ve kamuoyunun bilgilendirilmesini amaçlamaktadır. Detaylı bilgilerin ilerleyen zamanlarda verilmesi beklenmektedir.
18 Mart 2024

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, sosyal medyada gündeme gelen ve hakemlerin değerlendirme toplantısını içeren görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu görüntülerin Türk futbolundaki adaletsizlikler ve akıl almaz olayların bir göstergesi olduğu belirtildi. Fenerbahçe, saha içi ve dışı kararların Süper Lig'in kaderini etkilediğini ve hakemlerin baskı altında standart dışı kararlar verdiğini ifade etti. Ayrıca, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan bu konuda bir açıklama yapılmasını ve ilgili görüntülerin tamamının yayınlanmasını talep etti.
26 Mart 2024

Süper Lig'de sezon boyunca yapılan VAR müdahalelerinin bilançosu açıklandı. En kazançlı takımlar Fenerbahçe, Galatasaray ve Hatay olurken, en dezavantajlı takım Beşiktaş oldu. En çok VAR müdahalesi Galatasaray-İstanbul maçında gerçekleşti. Fenerbahçe ve Kayserispor, VAR müdahalesi en fazla yaşayan takımlar olurken, Ankaragücü en az VAR müdahalesi yaşayan takım oldu.
2 Haziran 2024

Hilmi Türkay, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta hakemin performansını sert bir dille eleştirdi. Maçta hakemin çoğu kararının tartışmalı olduğunu ve Pendiksporlu futbolcuların yerde yatma eylemlerini abarttığını belirtti. Buna rağmen Fenerbahçe'nin maçı kazanmasını önemli bulduğunu ve takımın sahadaki olumsuzluklara rağmen üç puan almasının değerli olduğunu ifade etti.
11 Mart 2024

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak derbi maçında VAR hakemi olarak Onur Özütoprak görev yapacak. Maçı Atilla Karaoğlan yönetecek. Derbi, bu akşam saat 20.00'de başlayacak. Galatasaray 15 puanla zirvede yer alırken, Fenerbahçe 13 puanla ikinci sırada bulunuyor.
21 Eylül 2024

Trendyol Süper Lig'in altıncı haftasında dokuz maç oynandı ve haftayı Başakşehir Futbol Kulübü bay geçti. Haftanın en dikkat çeken maçı olan derbide Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1'lik skorla mağlup etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın VAR kayıtlarını Youtube hesabından yayınladı. Güncel puan durumu da açıklandı.
24 Eylül 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. TFF, misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan olaylar ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'a yapılan fiziki müdahaleyi kınadı. Federasyon, olayların futbolda istenmeyen hadiseler olduğunu ve futbolun marka değerine zarar verdiğini belirtti. Olayların detaylı bir şekilde değerlendirileceği ve gerekli kararların alınacağı ifade edildi.
18 Ağustos 2024

Fırat Aydınus, bir futbol maçında 90+1. dakikada yaşanan ve maçın sonucunu etkileyen bir penaltı pozisyonu hakkında yorum yaptı. Aydınus, pozisyonda topun futbolcuya temas ettiğini ancak bu temasın VAR tarafından hakem Cihan Aydın'ı monitöre çağırmak için yeterli bir kanıt olmadığını belirtti. Aydınus'a göre, bu pozisyon hakemin sahada değerlendirmesi gereken bir durumdu ve VAR'ın müdahalesi yanlıştı.
25 Şubat 2024

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe'nin oynayacağı maçların video yardımcı hakemleri (VAR) belli oldu. Galatasaray'ın Konyaspor ile oynayacağı maçta Hollandalı Pol van Boekel, Fenerbahçe'nin İstanbulspor ile oynayacağı maçta ise İtalyan Marco Di Bello VAR hakemi olarak görev yapacak. Diğer maçlarda da çeşitli yabancı ve yerli hakemler görev alacak.
26 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig maçlarında kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ait kayıtların paylaşılacağını duyurdu. Bu uygulama, ligin 26. haftasından itibaren başlayacak ve sadece maçın hakeminin VAR monitörüne gidip incelediği pozisyonlar için geçerli olacak. Paylaşımlar, haftanın tüm müsabakalarının tamamlanmasından bir gün sonra TFF'nin YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yapılacak.
16 Şubat 2024
İşaretlediklerim