Trendyol Süper Lig'in dördüncü haftasında toplam dokuz maç oynandı ve Gaziantep Futbol Kulübü bu haftayı bay geçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), haftanın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını Youtube hesabından yayınladı. Ayrıca, güncel puan durumu da açıklandı.
2 Eylül 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, daha önce duyurduğu üzere, Süper Lig'in 26'ncı haftasından itibaren VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Bu kapsamda, hakemlerin VAR monitörüne giderek incelediği pozisyonların görüntüleri ve hakemler arasındaki konuşmalar, federasyonun YouTube kanalı ve Facebook hesapları üzerinden yayınlandı. İlk olarak altı maçın VAR kayıtları paylaşıldı ve bu uygulamanın şeffaflığı artırması bekleniyor.
21 Şubat 2024

Olaylı geçen Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta İstanbulspor-Çaykur Rizespor maçında VAR hakemi olarak görev yapacak. Süper Lig'in 31'inci haftasında görev alacak diğer VAR hakemleri de açıklandı. Bu hafta için Galatasaray-Atakaş Hatayspor maçına Serkan Tokat, Gaziantep FK-Corendon Alanyaspor maçına Alper Ulusoy, ve Bitexen Antalyaspor-MKE Ankaragücü maçına Tugay Kaan Numanoğlu atandı.
2 Nisan 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, bu akşam oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray maçının VAR hakemlerini açıkladı. Maçın VAR hakemi olarak Koray Gençerler seçildi. Yardımcı VAR hakemleri ise Emre Kargın, Aleks Taşçıoğlu ve Alper Çetin olarak belirlendi. Maçın orta hakemi Halil Umut Meler olacak.
3 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine destek olacak yeni bir uygulama olan 'VAR Support'ın devreye gireceğini duyurdu. Bu yeni sistem, Süper Lig'in 28. haftasından itibaren kullanılmaya başlanacak ve aynı zamanda Süper Kupa ile Türkiye Kupası finallerinde de uygulanacak. 'VAR Support', VAR hakemlerine ekran takibi yaparak en iyi açıyı bulma ve kriterlerin teyidi konusunda yardımcı olacak, ancak nihai karar yine VAR hakemine ait olacak.
1 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe futbolcularının küfür ettiğini iddia ederek Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) şikayette bulundu. Derbi maçında yaşanan arbedeler ve soyunma odasında futbolcuların küfürleştiği görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Fenerbahçe de Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nu TFF'ye şikayet etti. Her iki kulüp de TFF'den disiplin cezaları talep etti.
24 Mayıs 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin Pendikspor ile oynadığı maçta yaşanan kritik anları ve takımın performansını ele aldı. Welinton'un kırmızı kart görmesiyle Pendikspor'un savunmasının yoğunlaştığını, VAR kararıyla verilen penaltının maçın kaderini değiştirdiğini belirtti. Batshuayi'nin penaltıdan attığı gol ve Pendikspor'un 9 kişi kalmasıyla Fenerbahçe'nin rahatladığını, ancak takımın stres ve gerilimle başa çıkması gerektiğini vurguladı.
11 Mart 2024

Fenerbahçe yönetimi, şampiyonun belirleneceği kritik Konyaspor-Galatasaray maçı için UEFA’dan gözlemci talep etti. Fenerbahçe, Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında avantaj sağlamıştı. Şampiyonluk için Fenerbahçe'nin İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın adil geçmesi için UEFA ve TFF'ye gözlemci talebinde bulunduklarını belirtti.
23 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Bir futbol maçının son dakikalarında VAR yardımıyla verilen bir penaltı kararı üzerine Ahmet Çakar, detaylı incelemesini paylaştı. Çakar, Kasımpaşalı bir oyuncunun topa kolunu uzattığını ancak topa temas edip etmediğinin net olmadığını belirtti. Kendi kanaatine göre temas olmadığını ve dolayısıyla penaltı kararının yanlış olduğunu ifade etti.
25 Şubat 2024

İstanbul Valiliği, 19 Mayıs Pazar günü oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra yaşanan olaylarla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Valilik, derbi sırasında ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Açıklamada, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un maç bitiminden sonra stadyuma gelerek sahaya girmesi ve Galatasaray Stadyum Müdürü'ne yönelik fiili müdahalede bulunulması gibi detaylar yer aldı. Ayrıca, olaylara karışan şahısların kimlik tespit çalışmalarının sürdüğü ve ihmali bulunan personel hakkında inceleme başlatıldığı ifade edildi.
21 Mayıs 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde U19 takımıyla sahaya çıkmasını ve maçın dördüncü dakikada sona ermesini eleştirdi. Fenerbahçe, maçın ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerinin reddedilmesi üzerine bu kararı almıştı. Özbek, yaşananların taraflara ve futbolun prestijine zarar verdiğini, ayrıca maçın gelirinin depremzedelere yardım için ayrılacağını belirterek durumdan duyduğu üzüntüyü ifade etti.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'na katılım, gereken 22 bin 588 kişilik sayının üzerine çıkarak 25 bine ulaştı. Kulüp, ligden çekilme kararından vazgeçerek Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Hilmi Türkay, Türk futbolundaki mevcut durumu eleştirerek, hakem yönetimlerinin kötü olduğunu ve VAR sisteminin etkisiz kaldığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin seviyesizleştiğini ve çözüm olarak yabancı hakem önerisinin ironik olduğunu ifade etti.
4 Nisan 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin, Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanan ve tartışmalı bir penaltı kararının verildiği maçın ardından hakemlerle yapılan bir toplantıya katıldığı iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Büyükekşi'nin bu toplantının yapılmadığını söylediğini belirtmiş, ancak toplantının ses ve görüntü kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda, Büyükekşi'nin toplantıda olduğu ve hakemlerin penaltı kararı hakkında hata yaptıklarını itiraf ettikleri görülüyor.
26 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in kritik maçlarında sezon sonuna kadar yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) kullanma kararı aldı. Bu karar, Avrupa'nın önde gelen liglerinden İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz'den VAR desteği talebiyle gerçekleşti ve ilgili ülke federasyonları tarafından kabul edildi. Yabancı VAR hakemlerinin görev yapacağı maçlarda iletişim dili olarak Türkçe ve İngilizce kullanılacak. Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında belirlenen maçlara yabancı VAR hakemleri atanacak.
12 Nisan 2024

Dün akşamki Göztepe-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası Galatasaray, olayla ilgili bir açıklama yaptı. Galatasaray, yaşanan olayların Türk futbolunu kaosa sürüklediğini ve toplumsal huzuru bozduğunu belirtti. Ayrıca, şiddeti teşvik edenlerin engellenmesi gerektiğini vurguladı ve sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti. Türkiye Futbol Federasyonu da olaylarla ilgili gerekli kararların ivedilikle alınacağını duyurdu.
18 Ağustos 2024

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024
İşaretlediklerim