Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Murat Mercan, ABD'deki bir Pakistanlı işadamının Kahramanmaraş merkezli depremler için 30 milyon dolar bağış yaptığını açıkladı. ABD'deki Türk-Amerikan dernekleri ve Türk konsoloslukları, depremzedelere yönelik ihtiyaç malzemeleri ve para bağışı toplamak için organize çalışmalar yürütüyor. İllinois merkezli Türk-Amerikan Derneği TACA, deprem yardım fonu aracılığıyla bağış topluyor ve toplanan yardımları Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo ile AFAD'a ulaştırmayı planlıyor.
7 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay'ın Antakya ilçesindeki deprem bölgesinden yaptıkları açıklamalarda, internet ve sosyal medya üzerindeki bant daraltma kararlarına ve devletin depremle ilgili yetersiz müdahalesine tepki gösterdiler. Atay, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarını yalan olarak nitelendirdi ve sosyal medya yasağının insanların ölümüne sebep olduğunu ifade etti. Ayrıca AFAD'a da eleştirilerde bulunarak, yardım malzemelerine el koymalarını ve gölge etmemelerini istedi.
9 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, RTÜK'ün Kahramanmaraş depremleri sonrasında iktidarın deprem yönetimini eleştiren medya kuruluşlarına ceza vermesini kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eksiklikleri dile getiren eleştirilere sert bir dille yanıt vermişti. RTÜK, son olarak Flash Haber ve Habertürk'e cezalar uyguladı. TGC, haber erişiminin özgür olması gerektiğini ve RTÜK'ün cezalarla kamusal meselelerin tartışılmasını engellediğini belirtti.
8 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleştirdiği temel atma törenini 'göstermelik' olarak nitelendirdi ve bu töreni eleştirdi. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin talebiyle tartışmaya açılan 6284 sayılı 'Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un siyasi pazarlık konusu yapılmasını kınadı. İmamoğlu, kadınlarla ilgili konularda erkeklerin karar almasını ve sosyal medyada kadın yöneticilere yönelik linç kültürünü de eleştirdi.
26 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılması fezlekelerini görüşecek olmasına tepki gösterdi. İmamoğlu, iktidarın iki bine yakın fezleke içinden sadece bu iki vekilin dosyalarını seçmesini muhalefeti sindirme operasyonu olarak nitelendirdi. Başarır, duruşma hakimlerine hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, Türkkan ise hakaret suçlarından fezleke ile karşı karşıya.
11 Ocak 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu'ndaki Türk Hava Yolları, BOTAŞ ve Türk Telekom'un Körfez sermayesine satılacağı iddialarını yalanladı. Bu iddialar, Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından ortaya atılmıştı. Babuşçu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bütçe gelirlerini arttırmak için Varlık Fonu'ndaki bazı şirketlerin satışını analiz ettiğini iddia etmişti.
26 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un yerel hizmetlerde 'fetret devri'ne girdiğini belirtti. İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın bu ifadesine Büyükada'da Taş Mektep'in restorasyon açılışında yanıt vererek, İstanbul'da terk edilmiş eserleri restore ettiklerini ve bu durumun Erdoğan'ı bunalıma soktuğunu ifade etti. İmamoğlu, Erdoğan'ın 'fetret devri' ifadesini kullandığı cami açılışındaki konuşmasını eleştirdi ve İstanbul'a hak ettiği değeri verdiklerini söyledi.
18 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

Zülal Kalkandelen, Türkiye'de laiklik ilkesini savunan gruplara anında müdahale edilirken, şeriatçı grupların rahatça toplanıp açıklama yapabilmesine dikkat çekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şeriatın İslam olduğunu söylemesi ve şeriat taleplerinin artışı, AKP yönetimine bağlanıyor. Ayrıca, cumhuriyet savcılarının bu konularda sessiz kalması ve görevlerini yerine getirmemeleri, Türkiye'de hukuk devletinin sona erdiğine dair kanıtlar olarak sunuluyor.
28 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP'nin 22. kuruluş yıldönümü programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun sözünün eri olmadığını ve vatandaşın aklıyla alay ettiğini iddia etti. Ayrıca, AK Parti'nin Türkiye'nin tüm zenginliklerini ve renklerini temsil ettiğini belirtti ve farklı tercihlerde bulunan vatandaşları AK Parti'ye katılmaya çağırdı.
24 Ağustos 2023

İzmir Buca Müftülüğü'nde görevli imam Yusuf Kılıç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir mitingi öncesinde AKP Buca İlçe Başkanlığı tarafından aranarak cemaat toplaması ve araba tahsis etmesi istendiğini belirtti. Kılıç, bu talebi vicdani sebeplerle reddettiğini ve 'hayır' yanıtı verdiğinde telefonun yüzüne kapatıldığını ifade etti. İmam, mesleğine ve camisine zarar gelmemesi için yetkililerden uzak durmalarını ve kendisine baskı yapmamalarını talep etti.
29 Nisan 2023

Gezi Parkı davasında mahkum edildikten sonra TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının uygulanmamasına avukatlar tepki gösterdi. İstanbul adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kararı uygulamayan heyet hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. Avukatlar, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı uygulamamasını eleştirdi ve bu durumun bir suç ihbarı olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk'ı TEKNOFEST'e davet etti. Kacır, Musk'ın Türkiye'ye gelmesi durumunda onu ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti. Bu davet, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Musk ile yaptığı görüşmenin ardından geldi. Erdoğan, bu görüşmede Musk'a Tesla'nın 7'nci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yapmış ve SpaceX ile Türkiye'nin uzay programı kapsamında işbirliği imkanlarının olabileceğini belirtmişti.
28 Eylül 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa oyunları için Roma'ya uçak kaldırıp gazetecileri götürdüğü için eleştirildi. Eleştiriler, kamu bankası kredileriyle desteklenen gazete ve TV yöneticilerinden de geldi. Akif Beki, bu durumu eleştirerek, medyanın kamu kaynaklarıyla nasıl desteklendiğini ve israfın boyutlarını sorguladı. Özellikle Demirören Holding'in Ziraat Bankası'ndan aldığı krediler ve medya gruplarının satışı üzerinden kamu kaynaklarının kullanımı tartışıldı.
24 Mayıs 2024

Gezi Parkı davasında tutuklu olan ve Hatay'dan Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili seçilen avukat Can Atalay, mazbatasını almasına rağmen hala serbest bırakılmadı. Uluslararası Af Örgütü, Atalay'ın ve diğer düşünce mahkumlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu. Örgüt, bu durumun Türkiye'de yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne verilen zararı gösterdiğini belirtti. Ayrıca, muhalefet de Atalay'ın serbest bırakılmasını talep etmekte.
5 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirileri nedeniyle partisinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Tanrıkulu, kendisini hedef alan parti sözcüsü Faik Öztrak ve genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Beni kurtlar sofrasına attılar' ifadesiyle tepki gösterdi. Tanrıkulu'nun bu sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açıldı ve dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. Tanrıkulu, CHP İstanbul kongresinde yaptığı konuşmada, kendisini hedef gösterenlere 'CHP Diyarbakır milletvekiliyim' diyerek yanıt verdi.
8 Ekim 2023

Habertürk yazarı ve programcısı Fatih Altaylı, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş'ı programına konuk ettikten sonra, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın programın tarafsızlığına yönelik eleştirilerine cevap verdi. Altaylı, köşe yazısında bir gazeteci olarak soru sorma görevini yerine getirdiğini ve Erkan Baş'ın yöneticisi olduğu partinin yetkili konuma gelmemiş olması nedeniyle sınırlı sorular sorabildiğini ifade etti. Ayrıca, bazı partilerin yetkililerinin programına katılmadığını ve Dağ'ın diğer programlar hakkında eleştiri yapmadığını belirtti.
14 Mart 2023

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline tepki gösterdi. Poyraz, festivalin iptalinin trajik olduğunu belirtti ve 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin sansürlemesinin festivalin iptaline yol açtığını ifade etti. Poyraz, sanatın ve sanatçının, basın özgürlüğü kapsamında gazetecinin eserlerini haberlerini görüşlerini ifade etme ve sergileme hakkının olduğunu vurguladı. Festivalin iptalinin darbeci ve sansürcü zihniyetlerin arzusunu gerçekleştirmek anlamına geldiğini belirtti.
30 Eylül 2023
İşaretlediklerim