Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, HDP'nin seçim çalışmaları sırasında yaptığı konuşmada, Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerektiğini belirtti. Türk, Kürt halkının düşmanlığını yapan iktidara karşı protesto edilmesi ve oy verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı ve iki lider arasında imzalanan protokolün basınla paylaşılmasının ardından geldi. HDP ve Yeşil Sol Parti ise kayyım maddesini eleştirerek seçimlerdeki tutumlarını açıklamayı planladıklarını duyurdu.
24 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet lideri Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi yapma vaadinde bulunan Sierra Nevada şirketini 15 yıl önce Türkiye'ye yatırım yapmaları için davet ettiğini belirtti. Erdoğan, şirketin yatırım yapmamasını eleştirirken, yerli ve milli şirketlerin başarılarına dikkat çekti ve özellikle damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketi Baykar'ın ürettiği İHA ve SİHA'ları övdü.
4 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın İzmir'de düzenlediği mitingde, katılımcılar Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye eleştirilerde bulundu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi ilk turda kazanacağını ifade etti. Gündoğdu Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu'na destek yoğun oldu. Diken gazetesi, mitinge katılan yurttaşlara Kılıçdaroğlu'nu destekleme sebeplerini ve seçim sonucu tahminlerini sordu.
30 Nisan 2023

Antalya'da Atatürk Kültür Merkezi açık alanında Yeşilçam Festivali gerçekleştirildi. Festivalde Yeşilçam dekorları, klasik arabalar, panayır ve masa oyunları gibi nostaljik unsurlar yer aldı. Yeşilçam oyuncuları Coşkun Göğen, Bülent İğdiroğlu, Tuncay Akça, Ahmet Arıman ve Teoman Ayık'ın katılımıyla müzik dinletileri, sahne performansları ve gösteriler sunuldu. Oyuncular, festival kapsamında düzenlenen söyleşide Yeşilçam anılarını paylaştı ve sanatseverlerin sorularını yanıtladı.
2 Temmuz 2023

Babala TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur, sunduğu 'Mevzular Açık Mikrofon' programına Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığını ve programa farklı siyasi görüşlerden katılımcıların davet edildiğini belirtti. Uğur, AKP'li katılımcılara programına katılmamaları yönünde bir mesajın gönderildiğini öne sürdü. AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan ise, programın duyurulmasının ardından AKP Gençlik Kolları'ndan katılım sağlanmayacağını açıklamıştı.
23 Mayıs 2023

AKP tarafından hazırlanan ve muhalefetin doğal alanların ranta açılacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Sanatçı Tarkan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Uludağ'ın milli park statüsünden çıkarılmasını eleştirdi ve yasanın iptal edilmesi gerektiğini belirtti. Tarkan, doğal alanların korunması gerektiğini ve ülkenin herkese ait olduğunu vurguladı.
19 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yalova'da düzenlenen bir açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Millet İttifakı'nı ve özellikle CHP'yi eleştirdi. Bahçeli, CHP ve ittifak ortaklarının geçmişteki tezkere oylamalarında terörle mücadeleye ve Mavi Vatan'daki haklara karşı olduklarını iddia etti. Ayrıca, ittifakın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kaldırma ve Afrin'i geri alma vaatlerine atıfta bulunarak, bu vaatleri 'hainlik' olarak nitelendirdi ve bu kişilerin en fazla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alabileceklerini ya da vücutlarına mermi alabileceklerini söyledi.
6 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman'ın Kahta ilçesine bayram ziyareti için yola çıktı ancak ilçe girişinde AKP'li bir grubun saldırısına uğrayınca programını iptal etti. Kılıçdaroğlu'nun konvoyundaki araçlara AKP'nin 'seçim karargahı' önünde tekmelerle saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu, daha büyük bir miting için ilçeye geleceği sözü verilerek, saldırıdan etkilenmeyen aracıyla Ankara'ya geri döndü. Olay yerinde toplanan kalabalık, yaşananlara tepki gösterdi.
21 Nisan 2023

Zafer Partisi yöneticileri, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yaptığı basın açıklamasını takip etmek isteyen Kurdistan24 ekibine izin vermedi. Özdağ, geçmişte de Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi merkezli basın kuruluşlarına mesafeli bir tutum sergilemiş ve Rudaw TV'nin Türkiye sınırları içerisine giremeyeceğini belirtmişti. Bu olay, Zafer Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladığı basın toplantısında tekrarlandı ve Kurdistan24 ekibi engellendi.
24 Mayıs 2023

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir program sırasında yayınlanan SADAT reklamı nedeniyle eleştirilen TV100 kanalını savundu. Yarkadaş, kanalın bu durumu 'yayıncılık kazası' olarak nitelendirerek, komplo teorileri üretilmesini ve linç edilmesini haksız bulduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, SADAT'a sert tepki gösterirken, TV100 yönetimi ve SADAT CEO'su arasında çelişkili açıklamalar ortaya çıktı. Ayrıca, TV100'ün patronu Necat Gülseven'in organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile dost olduğu bilgisi gündeme geldi.
15 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayeti konusunda Saray ve MHP'nin sessiz kaldığını eleştirdi. Ayrıca, hapishanelerde haksız yere tutuklu olduğunu iddia ettiği kişilere değindi, devlette liyakatin yok edildiğini ve rüşvetçilerle mücadele edeceklerini belirtti. Altı farklı partinin demokrasi konusunda aynı felsefeyle hareket ettiğini, İstanbul'daki 'kumpas' iddiaları ve olası bir kayyum atanması durumunda sert tepki göstereceklerini ifade etti. Ayrıca, 2023 İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanacağı bir Türkiye vaadinde bulundu.
3 Ocak 2023

Halkların Demokratik Kongresi'nin Ankara'da düzenlemeyi planladığı 'Ermeni Soykırımı' konulu panel, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Twitter üzerinden yaptığı hedef gösterici açıklamaların ardından tehditler alması sonucu Ankara Valiliği tarafından yasaklandı. HDK, yasaklama kararını kınayarak panelin bilimsel bir tartışma ortamı sağlayacağını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti. Özdağ ise valiliğin kararını takdirle karşıladığını ve teşekkür ettiğini ifade etti.
24 Nisan 2023

Şair Ataol Behramoğlu, Bitlis Eğitim ve Tanıtma Derneği tarafından düzenlenen kitap fuarında okurlarıyla buluşmayı planlarken, Kırmızı Bülten Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Yüzer'in etkinliği hedef göstermesi sonucu buluşmanın engellendiğini duyurdu. Yüzer, Behramoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri nedeniyle Bitlis'e gelmesini kabul etmeyeceklerini ifade etmişti. Behramoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda engellendiğini belirtti ve Yüzer'e ironik bir yanıt verdi.
4 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu'nun düzenlediği iftar buluşmasında çekilen bir fotoğrafta seccade üzerine basarken görüldü. Bu durum, AKP'li bazı kişiler tarafından eleştirilince Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu adına CHP tarafından bir özür açıklaması yapıldı. Kılıçdaroğlu da kişisel Twitter hesabından yaşananlar için üzgün olduğunu belirtti ve istismarcılık yapanları eleştirdi.
1 Nisan 2023

Ateş Alpar, Bengü Karaduman, Kerem Ozan Bayraktar ve Yaşam Şaşmazer, İstanbul Bienali'ne katılmama kararı aldıklarını duyurdu. Bu karar, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın (İKSV) bienal küratörlüğüne Defne Ayas'ı getirme kararını değiştirerek Iwona Blazwick'i ataması sonrası başlayan tartışmaların bir sonucu. Sanatçılar, bienal ve çevresindeki kutuplaşmaların sanat üretimi ve paylaşımı için elverişli bir zemin sunmadığını belirtti.
23 Ekim 2023

10 Ekim Ankara gar katliamını protesto etmek amacıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptığı için yargılanan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, 'terör örgütü' propagandası yapmakla suçlanmıştı. 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat kararı verildi. Atalay, aynı zamanda Gezi Davası'ndan dolayı 25 Nisan 2022'den beri tutuklu bulunuyor ve Anayasa Mahkemesi'nin iki defa hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmemişti.
2 Mayıs 2024

Balıkesir Sivil Toplum Platformu'nun festivallerin iptal edilmesi çağrısının ardından, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Aromaterapi Festivali kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan Hande Yener konserini iptal etti. İptal kararına, Yener'in LGBTİ+ destekçisi olduğu gerekçesiyle Müdafaa-i İslam Hareketi'nden gelen baskılar etkili oldu. Belediye, iptal kararına ilişkin bir açıklama yapmazken, Yener'in yerine Aslı Hüner'in sahne alacağı belirtildi. Hande Yener ise iptal kararına Instagram üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi.
9 Temmuz 2023

İstanbul Caz Festivali, 30. yılını 7-19 Temmuz tarihleri arasında kutlayacak ve festivalde 40'a yakın konserde 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçı performans sergileyecek. Festival direktörü Harun İzer, festivalde özellikle izlenmesi gereken beş konseri sıraladı. Bu konserler arasında Alfa Mist, Riff Cohen & Okay Temiz, Kovacs, Fatoumata Diawara ve Taşra Üçlemesi Caz Projesi bulunuyor. Festival biletleri çeşitli satış noktalarından ve İKSV ana gişeden temin edilebilir.
17 Haziran 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglerde fakir vatandaşlara dağıtılan ikramlarla alay edenlere tepki gösterdi. İktidarın fahiş fiyat artışları eleştirisine küçümseyici yanıtlar vermesinin ardından, Kılıçdaroğlu iktidarın fakir fukarayla alay ettiğini belirtti. Ayrıca, mitinglerde dağıtılan su, ekmek, ayran veya sandviç gibi ikramlarla alay edenlerin kendilerinden olmadığını ifade etti ve bu tür davranışlarda bulunanları kınadı.
1 Mayıs 2023

Orhan Uğuroğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Amerika'da kurduğu Diyanet Center of America (DCA) ve Turkish American Community Center Inc. adlı ticari şirketin faaliyetlerini ele aldı. Washington'da bulunan bu tesislerin toplam ticari değerinin 88 milyon 322 bin 591 dolar olduğu belirtiliyor. Tesislerde milyon dolarlık villalar, otel, cami, restoran ve çeşitli ticari alanlar bulunuyor. Ayrıca, bu tesislerde tatil yapma, inzivaya çekilme ve resmi nikah kıyma gibi hizmetler sunuluyor.
20 Haziran 2024
İşaretlediklerim