Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Konferans Ligi'nde grup aşamasını lider olarak tamamlayan Fenerbahçe, son 16 turuna doğrudan yükseldi. Gruplarını ikinci sırada bitiren takımlar ve UEFA Avrupa Ligi'nden elenen takımlar arasında oynanan play-off turu rövanş maçları sonucunda, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu. Bu takımlar arasında Ajax, Dinamo Zagreb, Maccabi Haifa gibi ekipler yer alıyor. Ayrıca, Fenerbahçe ile birlikte son 16 turuna doğrudan yükselen diğer takımlar da açıklandı.
23 Şubat 2024

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Beşiktaş'a 4-2 mağlup oldu. Fenerbahçe, maçın ilk yarısını Valencia'nın penaltı golüyle 1-0 önde kapattı ancak ikinci yarıda 10 kişi kalan Beşiktaş'ın gollerine engel olamadı. Beşiktaş'ın gollerine tepki gösteren Fenerbahçe taraftarları, yönetimi istifaya davet etti. Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın dokuz puan gerisine düştü.
2 Nisan 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Kupa'nın 7 Nisan 2024 Pazar günü, saat 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe'nin Süper Kupa'nın tarihinin değiştirilmesi talebini değerlendirdiklerini ancak tarihin değiştirilmediğini açıkladı. Maç, 2022-2023 Sezonu Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile 2022-2023 Sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak.
23 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin talebi ve FIFA'nın onayı ile 2022-2023 sezonu ikinci transfer ve tescil dönemini 5 Mart Pazar gününe kadar uzatma kararı aldı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında gelen talepler üzerine gerçekleşti. TFF'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, FIFA onayı ile transfer ve tescil döneminin uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
19 Şubat 2023

Can Ataklı, Türkiye'nin büyük futbol kulüplerinin siyasi güç kullanmaktan kaçındığını, ancak Anadolu takımlarının siyasi destek arayışında daha aktif olduğunu belirtiyor. AKP'nin güçlü olduğu illerdeki takımların, küçük olaylarda bile siyasi desteğe başvurduğunu ve bu durumun oy dinamiklerini etkileyebileceğini ifade ediyor. Fenerbahçe'nin, siyasi bir arayış içinde olmaksızın, ancak siyaseti etkileyebilecek bir karar olan Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getirdiği ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için seçimler öncesinde beklenmedik bir sıkıntı oluşturduğu vurgulanıyor.
21 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, bordo-mavili taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete saldırması, futbolda şiddet olaylarının yeni bir örneği oldu. Bu sezon yaşanan diğer şiddet olaylarıyla birlikte, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve geleceği sorgulanmaya başlandı. Hilmi Türkay, yaşanan bu olayları futbolda bir kara leke olarak nitelendirerek, sporda artan şiddetin zirve noktasına ulaştığını belirtti.
19 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 37'nci haftasının maç programını duyurdu. Bu program dahilinde, Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçı 19 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilecek. Bu önemli karşılaşmayı 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı tribünden takip edecek.
13 Mayıs 2024

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 31'e çıkararak Galatasaray'ın puan kaybı sonrası averajla liderliğe yükseldi. Fenerbahçe'nin averajı +23 iken, Galatasaray'ın averajı +14'tür. Milli maçlar için lige verilen arada Fenerbahçe lider konumda bulunacak.
12 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu oluşan olağanüstü durum nedeniyle ligden çekilen takımların haklarını koruma kararı aldı. Bu bağlamda, Süper Lig ve 1. Lig'den normalde düşmesi gereken dört takım yerine iki takımın küme düşürülmesine karar verildi. Benzer şekilde, 2. Lig ve 3. Lig'de de küme düşecek takım sayıları azaltıldı. Bu kararlar, deprem felaketi nedeniyle OHAL Bölgesi ilan edilen illerdeki takımların çekilmesi göz önünde bulundurularak alındı.
22 Mart 2023

İlber Ortaylı, geçtiğimiz hafta Türkiye'de yaşanan ve genel olarak büyük bir dehşete yol açmayan bir olayın, seçim atmosferi nedeniyle daha sakin bir şekilde ele alındığını belirtti. Olayın, futbol holiganlığından daha fazlasını içerdiğini ve provokasyonun soyunma odalarından havaalanına kadar uzandığını ifade etti. Ortaylı, Trabzon'da yaşananların milli ananelere uymadığını ve yurtiçi maçların Trabzon'da oynanmasına bir süre ara verilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Trabzonspor yöneticileri ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir özür dilemediğini eleştirdi.
24 Mart 2024

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Süper Lig kulüpleri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin 18 Temmuz'da yapılacak Mali Genel Kurul'un Seçimli Genel Kurul olarak yapılacağını açıklamasının ardından, seçimin daha erken bir tarihte gerçekleşmesi gerektiğini savunarak imza toplamaya başladı. Kulüpler, Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı ofisinde ve çeşitli kentlerden noter onaylı imzalarını veriyor. Delegelerin yüzde 40'ının imzası toplandığında, TFF Yönetim Kurulu'nun bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Ayrıca, TFF'nin seçime gitmemesi durumunda delegelerin FIFA'ya başvurma hakları bulunuyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31'inci haftasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı ve bu sonuç taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Maçın ardından Fenerbahçe'nin borsadaki hisseleri yüzde 8 oranında değer kaybetti. Lider Galatasaray'ın da berabere kalmasıyla Fenerbahçe, puan farkını azaltma fırsatını kaçırdı. Diğer yandan, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor hisselerinin fiyatlarında farklı oranlarda değişimler gözlendi.
25 Nisan 2023

Süper Lig'in 27, 28, 29 ve 30'uncu haftalarına ait maç programları paylaşıldı. Bu programlara göre, Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki derbi maç 3 Mart Pazar günü saat 19.00'da Beşiktaş Park'ta gerçekleşecek. Trabzonspor ve Fenerbahçe ise 17 Mart Pazar günü saat 20.30'da Papara Park'ta bir araya gelecek. Bu derbi maçların tarihlerinin belirlenmesi, futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı.
16 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali nedeniyle Süper Kupa Finali'nin ertelenmesi ve yabancı hakem atanması taleplerini reddetti. Fenerbahçe, talepleri karşılanmazsa Süper Kupa'ya U19 takımıyla çıkacağını belirtti. TFF'nin bu kararı, Fenerbahçe yönetiminin federasyona gönderdiği yeni bir yazı sonrasında alındı.
3 Nisan 2024

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Rizespor'a stadyum zemininde ivedilikle iyileştirme çalışmaları yapılmazsa stadyumun müsabakalara kapatılacağını bildirdi. Bu uyarı, yerinde yapılan denetim sonrasında geldi ve 18 Mart'ta yapılacak olan denetimle stadyumun durumu tekrar değerlendirilecek. TFF, daha önce de Süper Lig ve diğer liglerden toplam on bir kulübe zeminlerin iyileştirilmesi konusunda uyarılarda bulunmuştu.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim