Trabzon'da, Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan ve 3-2 Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört taraftarın tahliye talebi reddedildi. Maç sonrası sahaya inen Trabzonspor taraftarları arasında çıkan olaylarda bazı futbolcular saldırıya uğramıştı. Hasan Ç, Engin T, Kadir O. ve Oğuzhan B. isimli taraftarlar olaya karıştıkları gerekçesiyle tutuklanmış, ancak yapılan tahliye başvurusu Trabzon 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir.
3 Nisan 2024

Süper Lig'de 16'dan fazla kulüp, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası için harekete geçti. Kulüpler, Türk futbolundaki krizler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden alınmasını talep ediyor ve bu amaçla 8 Nisan'da Maslak'taki Kulüpler Birliği Vakfı Genel Merkezi'nde noter huzurunda imza atacaklar. Kulüpler, fikstür sorunları ve sürekli ortaya çıkan yeni problemler nedeniyle Büyükekşi'nin görevden ayrılmasını istiyor. Ayrıca, 1'inci Lig kulüpleri de en az 10 kulüple birlikte Büyükekşi'nin istifasını destekliyor.
6 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesiyle gergin anlar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, bu durumdan güçlükle kurtularak soyunma odasına gitti. Maçın ardından Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, sosyal medya hesabından kanlı formasını paylaşarak, 'Formamdaki kan bizim şerefimizdir' ifadesini kullandı. Diğer futbolcular ve teknik direktör İsmail Kartal da maç ve sonrasında yaşananlar hakkında sosyal medyadan paylaşımlarda bulundu.
18 Mart 2024

Fenerbahçe, dün oynanan haftanın kapanış maçlarından sonra liderliğini sürdürdü. Sarı-lacivertli takım, Bitexen Antalyaspor'u 3-2 mağlup ederek puanını 12'ye yükseltti. Fenerbahçe'yi 10 puanla Galatasaray ve Çaykur Rizespor, 9 puanla Trabzonspor takip ediyor. Fenerbahçe ve Galatasaray dört, Rizespor ve Trabzonspor ise beş maç oynadı.
19 Eylül 2023

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan ve Fenerbahçe'nin 3-2 galip geldiği maçın ardından, Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi üzerine olaylar yaşandı. Fenerbahçeli futbolcular, sahadan güçlükle ayrıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşananlarla ilgili kimlik belirleme çalışmalarının ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, takımının tribün saldırısına uğradığını belirtti.
18 Mart 2024

Süper Lig'in 31'inci haftasında oynanacak olan maçların hakemleri belirlendi. Özellikle dikkat çeken Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler, bu hafta herhangi bir maçta görev almayacak. Haftanın maç programı ve atanan hakemler detaylı bir şekilde listelenmiştir. Bu atamalar, maçların adil ve düzenli bir şekilde yönetilmesi açısından önem taşımaktadır.
29 Mart 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, Sivasspor'u 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puan tablosunda Galatasaray'ı geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Maçın detaylarına dair ek bilgilerin daha sonra paylaşılacağı belirtildi.
4 Aralık 2023

9 Aralık Cumartesi günü Tüpraş Stadyumu'nda oynanacak olan Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde, İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararıyla Fenerbahçe taraftarları da maçı tribünden izleyebilecek. Karar gereği, 1814 Fenerbahçe taraftarı stada giriş yapabilecek. Bu karar, daha önceki derbilerde yaşanan taraftar yasağına bir istisna teşkil ediyor.
6 Aralık 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem felaketinden zarar gören ve çeşitli illerde merkezleri bulunan futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonu için profesyonel liglerden çekilme taleplerini onayladı. Yönetim kurulu, ligden çekilen takımların kalan maçlarda hükmen mağlup sayılmasına ve rakip takımların 3-0 galip ilan edilmesine karar verdi. Çekilen takımlar, bir sonraki sezon aynı liglerde mücadeleye devam edecekler ve TFF tarafından garanti edilen alacaklar ödenecek.
12 Şubat 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, başkanlık seçiminin yapılacağı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'nın tarihini duyurdu. Toplantı 30-31 Mayıs'ta, yeterli çoğunluk sağlanamazsa 8-9 Haziran'da yapılacak. Genel kurula katılma hakkı olan üye sayısının 46 bin 410 olduğu belirtildi. Başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım adaylıklarını açıkladı.
14 Mayıs 2024

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, sahasında Galatasaray'a 3-0 mağlup oldu. Maçın ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, beklenmedik bir yenilgi aldıklarını ve taraftarlardan özür dilediğini belirtti. Koç, takımın sezon başında iyi bir performans sergilediğini ancak son dört haftada düşüş yaşadığını ifade etti ve taraftarlara umutlarını kaybetmemeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını ve takımın inişli çıkışlı dönemlerden geçebileceğini söyledi.
9 Ocak 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzon'da gerçekleşen olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etmişti. Ancak, 18 kulübün talebi üzerine istifası kabul edilmedi ve Koç görevine devam etme kararı aldı. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç sonrası yaşanan olaylar, Koç'un istifa kararını tetiklemişti. Kulüpler Birliği ve kamuoyu, Koç'un liderliğinde birliğin devam etmesini istedi.
29 Mart 2024

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, yaşanan depremler sebebiyle transfer döneminin uzatılması için FIFA'ya başvurdu ve sözlü onay aldı. 2022-2023 sezonu için belirlenen ara transfer dönemi 12 Ocak 2023-8 Şubat 2023 tarihleri arasındaydı, ancak depremler sonucu futbol maçları bir hafta ertelendi ve transfer dönemi de uzatılma talebi doğdu. FIFA'dan yazılı onay bekleniyor. Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, çevre illeri de etkileyerek ulusal yas ve OHAL ilan edilmesine neden oldu.
8 Şubat 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

FIFA, finansal fair play kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bir Süper Lig takımına süresiz, dört Süper Lig ve bir 1'inci Lig takımına ise üç dönem transfer yasağı uygulama kararı aldı. Bu kararla etkilenen takımlar arasında Kayserispor (süresiz yasak), Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Konyaspor ve Eyüpspor (her biri üç dönem yasak) bulunmaktadır. Bu yasaklar, takımların transfer piyasasındaki hareketliliğini önemli ölçüde kısıtlayacak ve sportif performansları üzerinde etkili olabilir.
19 Mart 2024

İstanbulspor, Süper Lig'in 33. haftasında evinde Fatih Karagümrük'e 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte, lig bitimine beş hafta kala İstanbulspor'un küme düşmesi kesinleşti. Fatih Karagümrük ise bu galibiyetle puanını 33'e yükselterek küme düşme hattının üstüne çıktı. Fatih Karagümrük, ligdeki bir sonraki maçını Antalyaspor ile oynayacak.
20 Nisan 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'de Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maçın ardından Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara ve teknik ekibe saldırdı. Teknik Direktör İsmail Kartal, yaşananları eleştirerek, sporun dostluk ve arkadaşlık olduğunu vurguladı ve yaşanan şiddet olaylarını kınadı. Kartal ve teknik ekibin fiziksel zarar gördüğü, oğlunun da yaralandığı belirtildi.
17 Mart 2024
İşaretlediklerim