Prime Video, 2024 yılbaşını kutlamak üzere bir dizi yılbaşı temalı filmi izleyiciyle buluşturuyor. Seçkide, Eddie Murphy'nin başrolünde olduğu 'Candy Cane Lane', yalnız bir annenin hikayesini anlatan 'Dating Santa', animasyon 'Merry Little Batman', romantik komedi 'Noel Sürprizleri' ve devam filmi 'Noel Sürprizleri 2' ile Jim Carrey'nin oynadığı klasik 'Grinç' filmleri yer alıyor. Tüm filmler 8 Aralık'ta platformda izlenebilecek.
3 Aralık 2023

Microsoft, bilgisayar oyun şirketi Activision Blizzard'ı satın almak için Britanya Rekabet ve Pazarlar Kurumu'na (CMA) yeni bir anlaşma sundu. CMA, nisanda Microsoft'un Activision Blizzard'ı 69 milyar dolara satın almasını rekabet endişeleri nedeniyle engellemişti. Yeni anlaşma kapsamında Microsoft, gelecek 15 yıl içinde piyasaya sürülecek mevcut ve yeni tüm Activision oyunlarının bulut akış haklarını almayacak. Bu haklar, Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasının öncesinde Ubisoft'a satılacak.
22 Ağustos 2023

Yapay zeka çiplerine olan talebin artmasıyla Nvidia'nın piyasa değeri, Amazon'u geçerek 1,78 trilyon dolara ulaştı. Nvidia'nın hisseleri, 2024'ün başından bu yana yüzde 46'ya yakın bir artış gösterdi. Bu gelişmeyle Nvidia, ABD'nin en değerli dördüncü şirketi haline gelirken, Amazon beşinci sıraya geriledi. En değerli üç şirket sırasıyla Microsoft, Apple ve Alphabet olarak belirlendi.
14 Şubat 2024

İsveçli mobilya üreticisi IKEA, Roblox platformunda sanal bir mağaza açarak burada çalışacak personel arıyor. Başlangıçta Britanya ve İrlanda'dan en az 18 yaşındaki Roblox oyuncularının başvurularını kabul eden IKEA, saatlik 13,15 sterlin (yaklaşık 550 lira) ödeme yapacak. Şirket, ilerleyen zamanlarda diğer ülkelere de bu fırsatları sunmayı planlıyor. Başvurular 3 Haziran'da başladı ve 16 Haziran'da sona erecek.
5 Haziran 2024

Nvidia, oyun festivali Gamescom etkinliği öncesinde, efsane oyunlardan Half-Life 2’nin geliştirilmiş görüntü kalitesine sahip yenilenmiş (remaster) versiyonunun geleceğini duyurdu. Bu versiyon, Orbifold Studios tarafından geliştiriliyor ve Nvidia'nın RTX teknolojisi ile destekleniyor. Oyunun ne zaman çıkacağı ve şu an hangi aşamada olduğu bilinmiyor.
23 Ağustos 2023

Disney Plus, son üç ayda 11,7 milyon üye kaybetti. Bu yılın üçüncü çeyrek finans raporunu açıklayan platform, küresel kullanıcı sayısının 1 Temmuz itibarıyla yüzde 7,4 gerilediğini belirtti. Üye kayıplarının büyük çoğunluğu, ulusal içeriklerin kaldırıldığı Hindistan’dan geldi. Ayrıca, Disney Plus'ın üçüncü çeyrekte 512 milyon dolar zarara uğradığı belirtildi.
10 Ağustos 2023

Bilgisayar oyunları, HDD'lerin yerini SSD'lerin almasının ardından, artık minimum sistem gereksinimi olarak SSD kullanımını önermeye başladı. Özellikle büyük oyunlar olan Starfield ve Cyberpunk 2077, minimum depolama alanı olarak SSD gereksinimini belirtti. SSD'ler, hız, sessizlik, boyut, dayanıklılık ve enerji tüketimi açısından HDD'lere göre avantajlar sunuyor.
20 Haziran 2023

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara ve İstanbul'daki belirli tren hatlarının ücretsiz olacağını açıkladı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Ücretsiz hizmet verecek hatlar arasında Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı bulunuyor.
18 Mayıs 2024

Tesla'nın CEO'su Elon Musk, İsrail'deki Tesla süper şarjlarının (Superchargers) ücretsiz olacağını Twitter üzerinden duyurdu. Bu duyuru, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlatmasının ardından geldi. Saldırı sonrası İsrail, Gazze Şeridi'ni bombalamaya başladı ve Gazze'deki elektrik tamamen kesildi.
12 Ekim 2023

Netflix ve Bumble, kullanıcıların benzer film ve dizi zevklerine göre eşleşmelerini sağlayacak bir işbirliği yapmıştır. Bumble uygulamasına 'Netflix Nights In' adında bir soru-cevap oyunu eklenecek ve kullanıcılar bu oyunu eşleştikleri kişilerle oynayacaklar. Oyun, 30 Ocak'ta başlayıp 13 Mart'ta sona erecek ancak şu an için sadece ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki Bumble kullanıcılarına açık olacak.
25 Ocak 2023

Halit Ziya Uşaklıgil'in 'Aşk-ı Memnu' romanından esinlenen ve 'Bihter' karakterinin hikayesini anlatan film, yıl sonunda Amazon Prime Video'da izleyiciyle buluşacak. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Farah Zeynep Abdullah'ın Bihter karakterini canlandırdığı filmde Boran Kuzum, Osman Sonant gibi isimler de rol alıyor. Film, Bihter'in özgürlük arayışını ve yaşadığı dönemin zorluklarını konu alıyor.
14 Temmuz 2023

Final Fantasy XIV, Xbox platformuna geliyor. Xbox'ın başındaki isim Phil Spencer, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla oyunun 2024 bahar aylarında Xbox'a geleceğini duyurdu. Ayrıca, Spencer, Final Fantasy XIV'ün geliştiricisi Square Enix firmasıyla başka oyunlarda da iş birliği yapılacağını belirtti. 2013'te çıkan oyun şu anda sadece bilgisayar ve PlayStation'da oynanabiliyor.
29 Temmuz 2023

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alma girişiminde bulunurken, bu hamlenin haksız rekabet yaratmayacağını savunuyor. Şirket, savunmasında Sony'nin PlayStation 5'in ince versiyonunu (PS5 Slim) bu yıl piyasaya sürebileceğini ve bu durumun piyasadaki rekabet dengesini değiştirebileceğini öne sürüyor. Microsoft, PS5 Slim'in fiyatının 400 dolar olabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca Insider Gaming'in geçen yıl Sony'nin çıkarılabilir disk sürücülü bir PS5 üzerinde çalıştığını bildirmesi, ince versiyon çıkışı söylentilerini güçlendiriyor.
5 Temmuz 2023

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

Google Play Store, Android işletim sistemli cihazlarda Telegram'da Hamas ve İzzeddin Kassam Tugaylarının kanalına erişimi engelledi. Bu karar, Google Play Store'dan Telegram'ı indiren kullanıcıları etkileyecek. Telegram, kullanıcıların uygulamayı kendi internet sitesinden indirerek bu kanallara erişebileceklerini belirtti. İzzeddin Kassam Tugayları'nın ana Telegram kanalı şu anda 760 binden fazla aboneye sahip.
24 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Ziraat Türkiye Kupası finalinin 23 Mayıs'ta oynanacağını duyurdu. Ayrıca, Trendyol Süper Lig'in 38. hafta maçları 26 Mayıs'ta, Trendyol 1. Lig Play-Off ikinci tur maçları 20 ve 24 Mayıs'ta, TFF 2. Lig Play-Off üçüncü tur maçları 22 ve 27 Mayıs'ta, TFF 3. Lig Play-Off üçüncü tur rövanş maçları ise 20 Mayıs'ta yapılacak.
20 Mayıs 2024

Play Station'ın popüler oyun serilerinden The Last of Us'ın PC versiyonu 28 Mart'ta satışa çıkacak. Oyunun PC için donanım gereksinimleri açıklandı ve ultra yüksek grafik ayarları için oldukça yüksek performanslı donanım öneriliyor. Önerilen işlemci ve grafik kartları yüksek fiyat etiketlerine sahip. Oyunun 100 GB sabit disk alanına ihtiyaç duyduğu ve daha düşük ayarlarda oynamak için de yine yüksek maliyetli donanım gerektiği belirtiliyor.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim