CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının önünde silahla ateş açılmasının ardından İstanbul Valiliği, olayla ilgili dört şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Şüphelilerin bulunduğu araçtan silah ve mermiler, bir şüphelinin evinden ise uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesine göre, silahı sosyal medya paylaşımı için ateşledikleri belirtildi ve olayla ilgili bir kişinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor.
7 Nisan 2023

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak ölen Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay ile ilgili yürütülen soruşturmada üç kişi daha gözaltına alındı. Savcılık, GDZ Elektrik ve İZSU çalışanları dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti. Şu ana kadar 14 şüpheli tutuklanmış, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti. Bilirkişi raporuna göre beş şüphelinin daha ihmali tespit edildi ve üçü yakalandı.
19 Temmuz 2024

Hamas lideri İsmail Haniye, Tahran'da kaldığı konukevine yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu öldü. Bu olay, İran'daki güvenlik zaafiyetini ortaya çıkardı ve ciddi eleştirilere neden oldu. İran, suikast soruşturmaları kapsamında en az 25 kişiyi tutukladı. Hamas, suikastten İsrail'i sorumlu tuttu ve İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'e direkt saldırı emri verdi.
3 Ağustos 2024

İranlı yönetmen Said Rustayi ve yapımcı Javad Noruzbegi, 'Leyla'nın Kardeşleri' filmini izinsiz olarak Cannes Film Festivali'ne gönderdikleri gerekçesiyle 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve 5 yıl sinema faaliyetlerinden men edildi. Cannes Film Festivali ve İran Sinema Yönetmenleri Birliği, bu kararı kınadı. Ayrıca, dünyaca ünlü yönetmenler ve Film Yönetmenleri Derneği, bu karara tepki göstererek adalet çağrısı yaptı ve bir imza kampanyası başlattı.
20 Ağustos 2023

İstanbul Ataşehir'de, satın aldıkları araçların kilometrelerini düşürerek tekrar satışını yapan bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda, 25 kişi gözaltına alındı. Savcılık, bu şüphelilerden 17'sini tutuklarken, sekizini adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle mahkemeye sevk etti. Nöbetçi hakimlik, savcılığın taleplerini kabul etti.
10 Şubat 2024

İranlı yönetmen Muhammed Rasoulof, 'ülkenin güvenliğine karşı suç işleme niyetiyle' film ve belgesel çektiği gerekçesiyle sekiz yıl hapis ve kırbaç cezasına çarptırıldı. Ayrıca yönetmenin mal varlığına el konuldu. Rasoulof daha önce de benzer suçlamalarla yargılanmış ve cezalar almıştı. Yönetmenin son filmi 'The Seed of the Sacred Fig', Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapacak olmasına rağmen, İranlı yetkililer tarafından baskı görmekte.
9 Mayıs 2024

İzmir'in Çiğli ilçesinde bir iş yeri sahibini silahla tehdit ederek para, otomobil ve eşyaları gasp eden yedi kişiden altısı tutuklandı. Polis, gasp edilen eşyalar ve otomobille birlikte ruhsatsız silahlar ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Şüphelilerden biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, Çiğli ve Bayraklı ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarla aydınlatıldı.
23 Ağustos 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde zabıta ekipleri, merdiven altı üretilen ve halk sağlığını tehdit etme riski taşıyan 7 bin 857 şişe sahte parfüme el koydu. Alanya Belediyesi zabıta ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda ele geçirilen sahte parfümler, silindirle ezilerek imha edildi. Denetimlerin devam edeceği belirtildi.
7 Ağustos 2024

İran'da eski cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani'nin kızı Faize Haşimi, rejime karşı propaganda yapmak ve mukaddesata hakaret etmek suçlarından toplam 52 ay hapis cezasına mahkum edildi. Faize Haşimi, Mehsa Emini'nin ölümü sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınmış ve göstericileri kışkırtmakla suçlanmıştı. Haşimi, geçmişte yaptığı açıklamalarla da İran rejimine karşı sert eleştirilerde bulunmuş ve tepki çekmişti. Avukatı Nida Şems, Haşimi'nin beş yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.
18 Ocak 2023

İran, İsrail adına eylemler planlayan 12 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından altı eyalette gerçekleştirilen operasyonlarda, bu kişilerin para karşılığında çalıştıkları öne sürüldü. Bu gelişme, Lübnan'da Hizbullah'ın çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişinin ölmesi ve İsrail'in sorumlu tutulması olayının ardından geldi. İsrail'in Lübnan'daki saldırıları ve Hizbullah ile yaşanan gerilim, bölgedeki tansiyonu artırmış durumda.
22 Eylül 2024

İran, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye düzenlenen suikastın yedi kilogram savaş başlığı taşıyan kısa menzilli bir roketle gerçekleştirildiğini açıkladı. Haniye, 31 Temmuz'da Tahran'da kaldığı konukevinde korumasıyla birlikte öldürülmüştü. İran ve Hamas, suikastın İsrail tarafından yapıldığını iddia ederken, İsrail bu iddialara yanıt vermedi. İran Devrim Muhafızları, suikastın İsrail tarafından tasarlandığını ve ABD'nin de destek verdiğini ileri sürdü.
3 Ağustos 2024

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından içki ve sigara ürünlerinde otomatik ÖTV artışı yüzde 22,29 olarak hesaplandı. Bu artışla birlikte birçok içki türü ve sigara markası zamlı fiyat listelerini yayınladı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdol Dündar, Twitter üzerinden ithal içkilerin yeni zamlı fiyat listelerini paylaştı.
13 Ocak 2023

İstanbul'da gerçekleştirilen sahte para operasyonunda, Irak'ta basılan ve Türkiye'de piyasaya sürülmesi planlanan 1,5 milyon dolar değerinde sahte paraya el konuldu. Operasyonda yabancı uyruklu şüpheliler gözaltına alındı ve şüphelilere ait evlerde 28 bin dolar sahte para ile suçlardan elde edildiği tahmin edilen 5 bin 500 dolar bulundu. Emniyetteki işlemlerin ardından iki şüpheli tutuklanırken, bir zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
28 Mayıs 2024

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, 150 milyon lira değerinde kaçak kanser, diyabet ve böbrek hastalıkları tedavilerinde kullanılan ilaç ele geçirildi. Polis, bu ilaçların Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulup piyasaya sürüleceğini tespit etti. Fatih'te bir adrese yapılan baskında iki şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
3 Eylül 2024

İstanbul Ataşehir'deki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nde alkol kullandığını gösteren bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştığı için S.Y.Ö. isimli kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen S.Y.Ö, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
17 Eylül 2023

Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından 'rüşvet ve usulsüzlük' iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan CHP'li Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, 'rüşvet almak' suçundan beş yıl altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Tolga Ö. 'rüşvette aracılık etme' suçundan dört yıl iki ay, Yunis D. ve Hasan G. 'rüşvet vermek' suçundan üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. İl Genel Meclis Üyesi Cem T. ve diğer bazı sanıklar ise beraat etti.
22 Eylül 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrasında Osmaniye'de yıkılan ve ölümlere neden olan binaların yapım kusurları nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 11'i adliyeye sevk edildi ve 4'ü tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı ve diğerleri adli kontrol şartıyla salıverildi. Kalan 3 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.
15 Şubat 2023

İranlı yetkililer, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının yerini Türkiye'ye ait Akıncı İHA'nın tespit ettiği iddiasını yalanladı. İran Kızılayı Derneği Başkanı Pirhossein Kolivan, helikopterin konumunu kendi imkanlarıyla bulduklarını ve İran İHA'sının enkazı tespit ettiğini belirtti. TRT dahil birçok kaynak, enkazın Akıncı tarafından tespit edildiğini öne sürmüştü. İran yetkilileri, Türk İHA'sının kazanın yerini tam olarak bulamadığını ifade etti.
21 Mayıs 2024

İzmir'in Konak ilçesinde su birikintisindeki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden iki kişiyle ilgili yürütülen soruşturmada 14 şüpheli tutuklandı. Olayda iki Gdz Elektrik çalışanı ve altı İZSU çalışanı dahil 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 14 şüphelinin tutuklandığını, yedi şüpheli hakkında ev hapsi ve altı şüpheliye de yurt dışı çıkış yasağı verildiğini açıkladı. Bilirkişi ön raporuna göre, iki kurumun da ihmali olduğu belirtildi.
19 Temmuz 2024
İşaretlediklerim