Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle hükümete karşı öfke artarken, bu tepkiler spor müsabakalarına da yansıdı. Fenerbahçe taraftarlarının ardından Beşiktaş taraftarları da Süper Lig maçında 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ayrıca Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri oyuncakları sahaya attı.
26 Şubat 2023

Batman Petrolspor ve Siirtspor arasında oynanan ve TRT Kürdi tarafından canlı yayınlanan maç sırasında Batman Petrolspor taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlar atmasının ardından gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bazı futbol kulüpleri ise stadyumlarda siyaset yapılmasını kınayarak tepki göstermişti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayseri İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar gereği Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada bu kararı 'kabul edilemez' olarak değerlendirdi. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti.
28 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümet istifa sloganları atmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu taraftarları 'ahlaksızlar' olarak adlandırdı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtti ve Beşiktaş üyeliğinden istifa etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise taraftarları tehdit ederek, mesailerini bölmek isteyenlere karşı çıkacaklarını ifade etti.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinde 'Hükümet istifa' sloganları atılmasının ardından Beşiktaş'tan istifa ettiğini açıkladı. Bu karar, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında hükümete yönelik öfkenin spor müsabakalarına yansıması ve tribünlerdeki protestoların artması bağlamında gerçekleşti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da benzer gerekçelerle Beşiktaş'tan istifa ettiğini duyurdu.
26 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinden yükselen 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bu kararın ardından, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da Beşiktaş üyeliklerinden ayrıldıklarını duyurdu. Milletvekilleri, deprem şehitlerine yapılan saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma iddiasıyla bu kararı aldıklarını ifade ettiler.
26 Şubat 2023

Fenerbahçe taraftarının 'Hükümet istifa' sloganları atmasının ardından, Kayserispor kulübü, Fenerbahçe taraftarlarının bu hafta sonu Kayseri'de oynanacak maça alınmaması için il güvenlik kuruluna başvurdu. Kurul, başvuruyu kabul ederek Fenerbahçe taraftarının maça girişini yasakladı. Fenerbahçe kulübü, kararın adalet yoksunu olduğunu belirterek yürütmeyi durdurma başvurusunda bulunacağını duyurdu.
1 Mart 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun taraftarları tehdit etmesi gündemdeyken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı bu sloganları 'ihanet' olarak nitelendirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çakıcı'ya üstü kapalı bir mesaj vererek, illegal oluşumların tehditlerine izin vermeyeceklerini ve herkesin olması gereken yere gideceğini belirtti.
27 Şubat 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında, Kayserispor maçına Fenerbahçe taraftarının alınmaması kararlaştırıldı. Bu karara karşı futbolseverler Twitter üzerinden '#DeplasmanımaDokunma' etiketiyle tepki gösterdi. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, maçların seyircisiz oynanmasının hukuken izah edilemez olduğunu belirtti. Fenerbahçe kulübü de karara itiraz etti.
28 Şubat 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını, Kayseri Valiliği'nin itirazı üzerine geri çevirdi. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe taraftarlarının Kayserispor deplasmanına girişi yasaklanmış oldu. Önceki gelişmelerde, Fenerbahçe taraftarlarının hükümet karşıtı sloganlar atması ve bu durumun siyasi tartışmalara yol açması sonucunda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmesi yer almıştı.
3 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çaykur Rizespor maçı sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırıda bulunan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca ve yanındakilerin eylemini kınadı. Saldırı sonrası TFF, tüm lig maçlarını süresiz erteledi ve hakemlerin maçlara çıkmama kararı alabileceği belirtildi. Bahçeli, Türk futbolunun şiddet ve illegal olaylarla anılmasının endişe verici olduğunu ifade ederek, TFF ve hakemlere sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıya karışan Koca ve iki kişi tutuklandı.
12 Aralık 2023

Kayseri 2'nci İdare Mahkemesi, avukat Ahmet Demirci'nin başvurusu üzerine, Kayseri İl Spor Güvenlik Kurulu'nun Kayserispor-Fenerbahçe maçı için Fenerbahçe taraftarlarının stadyuma alınmamasına yönelik kararının yürütmesini durdurdu. Fenerbahçe Kulübü, yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararın ardından Davalı İdare'nin savunmasını vermesi için bir gün süre verildiğini ve nihai kararın savunmadan sonra verileceğini açıkladı. Bu karar, deprem sonrası tribünlerde hükümete yönelik protestoların artması ve siyasi figürlerin taraftarları hedef göstermesinin ardından geldi.
2 Mart 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evlerini kaybeden ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan bazı Fenerbahçe taraftarları, takımlarının Konyaspor karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetin kendilerine moral verdiğini ifade etti. Fenerbahçe Kulübü, taraftarların bu mesajlarına Twitter üzerinden paylaştığı fotoğraflarla yanıt vererek, taraftarların değerli olduğunu ve umut dolu yarınlar olacağını belirten bir mesaj yayımladı. Ayrıca, Fenerbahçe oyuncuları depremden etkilenen şehirlerin isimlerinin yer aldığı formalarla maça çıktı.
26 Şubat 2023

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, futbol maçlarında hükümet karşıtı sloganlar atan taraftarlara müdahale edilmemesi gerektiğini ifade etti. Yavaş, protesto hakkının anayasal bir hak olduğunu ve politikacıların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre bu tür protestolara katlanmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca, olası cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda altılı masanın kararına saygı duyacağını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ortak iradesine karşı hareket etmeyeceğini söyledi.
27 Şubat 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu'nun istifa etmesi gerektiğini açıkladı. Kulüp, İbanoğlu'nun avukatı Yusuf Garip'in Fenerbahçe Başkanı Ali Y. Koç hakkında suç duyurusunda bulunduğunu öğrendiğini ve bu durumun MHK'nın adil, şeffaf ve tarafsız olması gereken yapısına gölge düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin bu suç duyurusu hakkında bilgisi olup olmadığını ve MHK Başkanının bu hareketinin hakemlere ne mesaj verdiğini sorguladı.
17 Kasım 2023

AKP listelerinden seçilen ve Hizbullah'ın ardılı olduğu belirtilen HÜDA-PAR adaylarının milletvekilliğini garantilemesinin ardından, Beşiktaş taraftarları Adana Demirspor maçında 'Meclis'te Hizbullah istemiyoruz!' diye slogan attı. Daha önce Fenerbahçe taraftarları da benzer bir sloganla tepki göstermişti. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve örgüt, geçmişte faili meçhul cinayetlerle anılıyordu.
22 Mayıs 2023

Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında oynanan futbol maçında Fenerbahçe taraftarları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Hizbullah'ı temsil eden HÜDA-PAR üyelerine karşı sloganlar attı. HÜDA-PAR, Hizbullah örgütünün devamı niteliğinde bir parti olarak biliniyor ve geçmişte faili meçhul cinayetlerle ilişkilendiriliyor. 2012 yılında kurulan HÜDA-PAR, silahsız siyasi faaliyetler yürütüyor ve AKP listelerinden seçime giren dört adayı milletvekilliğini garantilemiş durumda.
18 Mayıs 2023

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadıkları maç sonrası futbolcularının ve görevlilerinin Profesyonel Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesine tepki gösterdi. Fenerbahçe yönetimi, futbolcuların sahada kendilerini savunmaya çalıştıklarını ve bu durumun hukuki bir hak olduğunu belirtti. Maç sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcular ve görevliler, PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe, futbolcularının ve görevlilerinin kendilerini koruma haklarını savunacaklarını açıkladı.
1 Nisan 2024

Trendyol Süper Lig'in 30'uncu haftasında Trabzonspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, İstanbul'a döndü. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık iki bin taraftar tarafından karşılanan takım, geniş güvenlik önlemleri altında Trabzon'dan ayrılmıştı. Takım kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, taraftarlara teşekkür ederek Fenerbahçe'nin büyüklüğünün şampiyonluklarla ölçülemeyeceğini belirtti. Futbolcular, teknik heyet ve yöneticiler, taraftarları selamladıktan sonra alandan ayrıldı.
18 Mart 2024

Rahmi Turan, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a hitaben yazdığı yazıda, geçmişte Fenerbahçe'yi yıkmaya çalışan adayları protesto etmesini talep etti. Turan, Ali Koç'un genel kurula katılmasını ve Fenerbahçe karşıtı adaylara oy vermeyerek onları protesto etmesini beklediğini belirtti. Ayrıca, Koç'un kürsüye çıkarak Fenerbahçe'nin tutumunu açıklamasının ve bu adaylara neden oy vermeyeceğini duyurmasının Fenerbahçe'ye yakışan bir tepki olacağını ifade etti.
16 Temmuz 2024
İşaretlediklerim