Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın desteğine rağmen Mehmet Büyükekşi, görevinden alındı. Bu durum, siyasi iktidarın her alana müdahale etme çabasının ters teptiğini gösteriyor. Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkanlık seçimini kazanması da benzer bir tepki olarak değerlendiriliyor. Futbol Federasyonu seçimlerinde İbrahim Hacıosmanoğlu’na verilen imzalar ve oylar arasındaki fark, delegelerin gizli oy kullanarak hoşnutsuzluklarını ifade ettiklerini ortaya koyuyor.
20 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın ardından sahaya inen Trabzonspor taraftarları nedeniyle yaşanan olaylarla ilgili sorumlulara ceza verileceğini duyurdu. Maç sonrası sahaya inen taraftarlar nedeniyle Fenerbahçeli futbolcuların güçlükle soyunma odasına gittiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı da olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli futbolcu Serdar Dursun, yaşananlarla ilgili kanlı formasını 'şerefimizdir' notuyla paylaştı.
18 Mart 2024

Göztepe, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u dünkü maçta yaşanan olaylar nedeniyle suçladı ve saldırının sorumlularının cezalandırılması için tüm hukuki adımları atacaklarını açıkladı. Maç sırasında Fenerbahçe taraftarlarının stada alınmaması ve polisin biber gazı kullanması gibi olaylar yaşandı. Ali Koç, maçın ikinci yarısında deplasman tribününe giderek destek verdi, ancak Göztepe taraftarlarının tepkisiyle karşılaştı ve bir görevli tarafından itildi. Göztepe, Koç'u taraftarları provoke etmekle suçladı ve hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.
18 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynadığı maç sonrası yaşanan taraftar saldırıları ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un bu olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara Twitter üzerinden cevap verdi. Maçta Fenerbahçe oyuncularına ve teknik ekibe fiziksel saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşananların organize olduğunu ve gerekirse bir alt lige düşmeyi göze aldıklarını belirtti.
19 Mart 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta son dakikada verilen penaltı kararının ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye istifa çağrısında bulundu. Maçın 90+5. dakikasında Fenerbahçe lehine verilen penaltı kararı sonrası Galatasaray, TFF Başkanı ve yönetimini sert bir dille eleştirdi ve istifalarını talep etti. Galatasaray'ın açıklamasında, TFF yönetiminin adaletsizliklere ve sosyal medya terörüne sessiz kaldığı, Türk futbolunu sorunlar yumağı haline getirdiği belirtildi.
24 Şubat 2024

Fenerbahçe, Galatasaray yönetiminden gelen açıklamalara yazılı bir yanıt verdi. Fenerbahçe, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'terörist' olarak nitelendirmesini ve federasyondaki bir toplantıda Koç'un Erden Timur'a tehditler savurduğu iddialarını eleştirdi. Fenerbahçe, derbi zaferinin ardından Galatasaray'ın serzenişlerinin artarak garipleştiğini ve bu durumun maç sonucunu hazmedememekten kaynaklandığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray'ın kamuoyunu yanıltıcı ve yalan beyanlarına karşı her mecrada takipçi olacaklarını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü, Vole kanalında futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler'in hakaret içerikli sözleri sonrası RTÜK'ün gösterdiği tepkiyi takdir ederek, kendilerine yönelik saldırılarda da aynı hassasiyeti beklediklerini belirtti. Çelikler, Galatasaray-Antalyaspor maçı sonrası hakem Mustafa Savranlar'a yönelik ağır ifadeler kullanmış ve sonrasında özür dilemişti. Trendyol, Vole'ye olan sponsorluğunu sonlandırdı ve RTÜK, kanala erişim engeli tehdidinde bulundu. Fenerbahçe, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e yaptığı açıklamada, spor alanında ve diğer alanlarda hakaret içeren yayınlara karşı aynı duruşun sergilenmesini istedi.
27 Şubat 2024

Galatasaray, Fenerbahçe'nin Pendikspor'u 4-1 yendiği maçın ardından hakem kararlarını eleştirerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimine istifa çağrısında bulundu. Bu çağrı sonrasında Galatasaray kulübü ve başkanı Dursun Özbek, TFF Hukuk Müşavirliği tarafından Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. Aynı maçta Fenerbahçe de saha olayları ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.
12 Mart 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Fenerbahçe, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu'nun soyunma odası koridorlarında ettiği hakaretler nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Müfettişliği'ne şikayette bulundu. Bu olay, Fenerbahçe'nin 1-0 kazandığı derbi maçının ardından yaşandı. Maç öncesi ve sonrası yaşanan arbedeler nedeniyle Fenerbahçe'ye ceza verilmişti. Fenerbahçe, Kerem Aktürkoğlu'nun küfürlerine ait görüntülerin ortaya çıkmasının ardından harekete geçti.
24 Mayıs 2024

Ercan Güven, Fenerbahçe'nin gelecek sezon Süper Lig'den çekilme ihtimalini gündeme getiriyor. Bu durumun, federasyon, yayıncı kuruluş, hakemler, rakipler, medya ve taraftarlar dahil olmak üzere futbol ekosistemini derinden etkileyeceğini belirtiyor. Güven, amatör bir anket yaparak, Fenerbahçe Genel Kurul ve Divan üyelerinin bu konuda kararlı olduğunu ve takımın ligden çekilmesi durumunda destekleyeceklerini ifade ediyor. Yazıda, bu durumun futbolda bir 'devrim ateşi' yakabileceği ve Fenerbahçe taraftarlarının yönetimin kararını desteklemek için hazırlandığı vurgulanıyor.
23 Mart 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor ile oynanan ve olaylarla sonuçlanan maç sonrası futbolcularını övdü ve onlara yönelik ceza verilmesi için yapılan baskılara dikkat çekti. Koç, maçın ve sonrasında yaşananların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluktan edilmeye çalışıldığını belirtti. Ayrıca, Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyetlerine ve maç sırasında alınmayan önlemlere işaret etti. Fenerbahçe yönetimi, yaşananlar nedeniyle Süper Lig'den çekilme gündemiyle toplandı.
2 Nisan 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2 mağlup etti. Maç sonrası, Trabzonspor taraftarları sahaya indi ve Fenerbahçeli futbolculara saldırmaya çalıştı. Maç boyunca tribünlerden atılan su şişeleri, meşaleler ve bozuk paralar nedeniyle bazı Fenerbahçeli oyuncular yaralandı. Güvenlik güçleri, sahaya inen taraftarları kontrol altına almakta yetersiz kaldı.
17 Mart 2024

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28 Şubat davasında hüküm giyen askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, özellikle Çetin Doğan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamaları eleştirerek, cezaevi müdürü olsaydı Doğan'ı geri içeri alacağını söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ın af kararının insani bir yaklaşım olduğunu ve istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2024

AKP'nin Trabzon belediye başkan adayı Ahmet Metin Genç, Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi 'şikecilik' ile suçladı. Beşiktaş Kulübü, 121 yıllık şerefli geçmişine vurgu yaparak, siyasetle arasına mesafe koyduğunu ve hiçbir haram kupası olmadığını belirten bir açıklama yayınladı. Kulüp, suçlamaların maddi ve hukuki bir dayanağı olmadığını, bu tür suçlamalarla mücadele etmek için hukuki ve cezai yollara başvuracaklarını ifade etti. Ayrıca, 2010-2011 Sezonu Süper Kupa final maçını oynamanın Beşiktaş'ın hakkı olduğunu ve bu kupayı kazanmak için şerefle mücadele edeceklerini belirtti.
20 Mart 2024

Süper Lig’in 2’nci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tribüne alınmayan taraftarlara destek amacıyla deplasman tribününe gittiği sırada Göztepe taraftarlarının yabancı madde saldırısına uğradı. Kafasına cisim isabet eden Koç yere düştü ve polisler ile korumaları tarafından kaldırıldı. Maç bu olay nedeniyle kısa bir süre durduktan sonra devam etti.
17 Ağustos 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçını terk etmesi nedeniyle kulübe ciddi yaptırımlar uyguladı. Bu kararla birlikte, Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı ve üzerine 4 milyon TL para cezası verildi. Bu ceza, Fenerbahçe'nin maç sırasında aldığı kararlardan kaynaklanıyor.
11 Nisan 2024

Sadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlık seçimlerinde adaylıktan çekildiğini duyurdu. Saran, daha önce Ali Koç aday olursa aday olmayacağını belirtmişti ve bu kararını resmi olarak açıkladı. Ayrıca, Ali Koç'a destek vereceğini ve ekibiyle birlikte kulübü yönetmeye hazır olduğunu ifade etti.
11 Mayıs 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Trabzon'da gerçekleşen olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği Başkanlığından istifa etmişti. Ancak, 18 kulübün talebi üzerine istifası kabul edilmedi ve Koç görevine devam etme kararı aldı. Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maç sonrası yaşanan olaylar, Koç'un istifa kararını tetiklemişti. Kulüpler Birliği ve kamuoyu, Koç'un liderliğinde birliğin devam etmesini istedi.
29 Mart 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024
İşaretlediklerim